Форумџиска влада (ИП)

• Креатор на темата Креатор на темата venera001
  • Време на започнување Време на започнување
Итар Пејо од Мариово напиша:
E poshto nikoj ne e protiv jas da bidam imperator,
(Venera premolchlivo se slozhi),odma se nafakjam na rabota.
Prva i posledna odluka(vazhi za site,vkluchuvajki ja i Venera
ne vkluchuvajki me samo mene,razbira se!) glasi:

Site ve proglasuvam za tehnoloshki vishok
ajde sega sikter od temava....

Пејо,
Не си ги прекорачувај ингеренциите оти ќе ми те снајде импичмент, мајкин.:sakas_ust
Не заборавај дека ние сме парламент арна (би рекол појќе сме неарна од арна) демократија!!!

:pos: :baeh: :pos:

Поздрав,
Ел мучо гранде президент ав да Собрание.:costumed3

Coldheart напиша:
Mozhe jas da mu bidam zamenichka na protivpropaganda? :se_ molam Sho velish ti umno? Mozhe? :se_ molam :)

Ептен course of злато на бато!!!

Ја прогласувам Coldheart како мој вицепрезидент!!! Нејзината титула е Ел мучо гранде вицепрезидент ав да Собрание.
Да и` покажете должна почит!!!:cuc:
Инаку ќе ме имате мена на врат!!!:pishtoldz

Јас како прецедатљ на држава тражам да сте сите мирни, а особено оња у парламенто да не ги распуштам со декрет. Лукашенко не ми е рамен. Веројатно во ранг на Туркменбаша сум. Па мислете му ја.

Garfield напиша:
Јас како прецедатљ на држава тражам да сте сите мирни, а особено оња у парламенто да не ги распуштам со декрет. Лукашенко не ми е рамен. Веројатно во ранг на Туркменбаша сум. Па мислете му ја.

Не ме нервирај!!!:ne:

Ај глеј си ја надворешната политика да не донесам закон каде што нема да те бираат на непосредни избори!!! :baeh:
Патем дали сериозно мислиш дека би си изгласал себеси распуштење по твој предлог.:pos:
Виде ли што се случи со твоето непотпишуење на донесен закон, а?

А бе ова е парламент(не)арна демократија, мореееејј.:pijan:

Затоа реков, во прецедатељски систем, президенто е тој кој жари и пали. Прашај го Нијазов. Или Карим Исламов. Или Лукашенко.

каква демократија. дури и античките, оние кои ја измислиле демократијата ја дефинирале како најлош облик нанвладеење.
Впрочем, како може да знае секој, што се добро за секого.
Јас знам, и ќе биде по мое. Или зандана.

цк цк цк... сите бе функции барате, нема ич скромност на форумов... еве ја ако може да бидам партиски пион. ќе ми кажувате шо да правам и ја нема да прашувам ич зашто баш тоа. после 2-3 години послушност белким ќе ме земе некој министер за шофер или па ќе ме ставите на патарина пари да собирам :)

другарче напиша:
... еве ја ако може да бидам партиски пион. ќе ми кажувате шо да правам и ја нема да прашувам ич зашто баш тоа.
Ти - мистријата и циглите и кај Ристичева, балкон да праиш. Прво дигни едно два три спрата, да не ме ухитат со јајца ко ќе фрла рајата (во знак на одобруење, пошо кајганска постава), па после тури еден бакон со балдахински завеси шизички - кајскија боја.
До вечер готов да биде. И немој да прашуваш зашто.:wink:

Za tie shto se buntuvaat kako tebe Protivpropaganda KAZNA ! = Shoping vo Dubai so nevestata...

Пејо,
Не!!! Само тоа НЕ!!!

Чекај бе, на чиј трошок ќе биде казната? Како ќе се изфинансира казната?:raz:
Ебаго, сега ќе треба посебна ставка во буџетот и за казни да се изгласа.

Бреееееииијјј што се` не правам за мир во куќата!!!

А овој претседателов... Демократијата му чинеше кога беше избран. Таман вкуси малку власт па се`а не му чини истата. Шо ти значи власт, ебаго!!!:pos:

Слушаш? Претседателеееее!!! ЕЕЕЕЈЈЈЈЈ!!!
Не си ги пречекорувај ингеренциите, морееее!!! Дај малку дипломатија за мир в`куќи. Угледај се на мене, ебаго.
Ајт седи си мадро 5 години потоа може да уживаш. Еднуш претседател секогаш претседател.

E poshto nikoj ne e protiv jas da bidam imperator,
(Venera premolchlivo se slozhi),odma se nafakjam na rabota.
Prva i posledna odluka(vazhi za site,vkluchuvajki ja i Venera
ne vkluchuvajki me samo mene,razbira se!) glasi:

Site ve proglasuvam za tehnoloshki vishok
ajde sega sikter od temava....

Премолчувањето не значи согласување. Може да биде индиферентност кон твоите нескромни желби, а добрина од мене да не те разочарувам со отфрлањето на твојата нескромна молба.
И, имераторите не прогласуваат технолошки вишоци. Тие владеат! А добрите владетели секогаш имаат организаторски вештини за да воведат ред во државата , храна, работа и место за сите со кои владеат. ( Читни во „Малиот принц“ која е вештината на владетелите, па потоа дискутирај тука, ок ? :) )

Премолчувањето не значи согласување.Се разбира секој сака да биде еден ден и император или императорка,а до тогаш можеш трпливо да си причекаш. Може да биде индиферентност кон моите скромни желби а можеби и правиш заговор. А добрината од тебе да не ме разочаруваш со отфрлањето на мојата скромна молба ми овозможи да се воздигнам до
височините каде што обичниот смртник може само да сонува.
И, имераторите не прогласуваат технолошки вишоци. Тие владеат!Но јас не сум обичен император.Јас сум ти реформаторски император. И добрите владетели секогаш имаат организаторски вештини за да воведат ред во села и градови како Кондово,Арачиново,Струга ,технолошки вишок,ниски примања,каснење со месеци на плати за сите со кои владеат. ( Читни во „Утрински весник“ која е вештината на владетелите, па потоа дискутирај тука, ок ? :)

-"Пејо,
Не!!! Само тоа НЕ!!!

Чекај бе, на чиј трошок ќе биде казната? Како ќе се изфинансира казната?
Ебаго, сега ќе треба посебна ставка во буџетот и за казни да се изгласа."

-Што си се уплашил толку,ќе го продадам Електростопанство..голема работа...Ти спремај се за Дубаи!

-"Пејо,
Не!!! Само тоа НЕ!!!

Чекај бе, на чиј трошок ќе биде казната? Како ќе се изфинансира казната?
Ебаго, сега ќе треба посебна ставка во буџетот и за казни да се изгласа."

-Што си се уплашил толку,ќе го продадам Електростопанство..голема работа...Ти спремај се за Дубаи!

Pejo,
А бе не може така како што мислиш ти. Продавам нешто и ОП на казнена експедиција.:ne:
Полека, парите од Електростопанство ќе требаат за друго. Зошто да се трошат тие пари кога може преку буџетот сето тоа да се финансира.
Ти изгледа не знаеш дека треба малку и јавна кампања да се спроведе за да се прифатат новите „реформи“.

Тебе брзо ќе ти се случи народ изгледа. Дај дигни рачна, кој има време да те вади од беља. Да не го спомнам и трошокот за јавното убедување дека сето тоа било за нивно добро и за влез у Европа и НАТО.

Полека, по троа, по кроце!!! По системот на сварената жаба се` ќе биде!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom