Форумџиска влада (ИП)

• Креатор на темата Креатор на темата venera001
  • Време на започнување Време на започнување
Президенто е само човек за на телевизија бе, сите конци ги влече Премиерот! Му доаѓа нешто како портпарол, потпишува само тоа што е аминувано. Ноу ингереншнс ет ол! :)

Постави предлог на седница на влада. Елаборат, за да биде разгледан и потоа министерто за финансии да се произнесе дали има средства за продолжување на пендрекот и ставање повторно во употреба на 101 плавобел со сито ауспух од томос автоматик.

Мистичен напиша:
Президенто е само човек за на телевизија бе, сите конци ги влече Премиерот! Му доаѓа нешто како портпарол, потпишува само тоа што е аминувано. Ноу ингереншнс ет ол! :)
Амбасадорската листа и предлози за амбасадори прави влада, ама указот го потпишува президентот. Плус, иако нема ингеренции, некои особени, како главен и врховен командант на армијата во случај на конфљикт може да го распушти парламентот и владата.

Каков предлог, какви бакрачи бе! Диктатура ќе заведам! Банови ќе фрштат! :baeh: :pos:

Never say never, ама и у диктатура треба амини, т.е спроведуваќи на ред и поредок. :) И модератори т.е. кодоши шо ќе доаѓаат и кажуваат кој е за на бан т.е за сургун и апсаана.

А позиција за мене? :pishtoldz

Сакам нешто во сенка ... за почеток :wink: . Советник, стучен соработник, десна рука на некоја, по можност, повиска истанца :icon_lol: .

пс

FortunE е дефинитивно најдобар избор за шеф на било кој преговарачки тим :icon_lol: .

Мистичен напиша:
Биди му десна рака на него, мене биди ми лева. Можеш да седнеш у средина! :pos:

Ни под разно! На претпоставениот ќе му бидам и десна и лева рака - лојалноста котира високо во мојот систем на вредности :icon_lol: . Распиши конкурс за лева рака ... ако немаш во резерва избор различен од првиот :icon_lol: .

Мистичен напиша:
Еве, јас како Премиер ќе го пратам. Држ акредитацијата! : )

Опаааа Данке ДАНКЕ ДАНКЕ.... Кога ќе ви дојдам на посета имате сите по една цура од мене
Него не ми кажа во која земја ќе ме пратите? Во која и да е (од наведените погоре) нема да биде лошо :pos::pos:

pearl напиша:
Ninja, не наседнувај, Мачорот заради раката те зема. Ој, таму на Луди Форумџии темата на стр.82, ќе видиш Dolphin каква фотка има ставено. Се ќе ти се разјасни. :)

Нејќеме рескачи за претседатели!!! :wink:
Големите глави долу им се, а малите горе, зато, не за друго :icon_lol: :icon_lol:

:ne:

Не верувам дека една сериозна политичка фигура како респектираниот Мачор би вработила кадар само заради перформансите на раката :icon_lol: .
Но, пожелно е, заради транспарентност и во функција на зачувување на сопствениот кредибилитет, Мачорот да се произнесе зошто ме зема :icon_lol: .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom