Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• Вкупно гласачи
    76
  • Гласањето е завршено на .
ОК де, ете, ти реков:
-во последни 31 година
-во ситуација кога двајца тимски колеги се борат за титула
-и кога се во игра за титула речиси до пред крај на сезона
никогаш немало тимска наредба.

Ова е еден единствен таков случај во кој дури и самиот Пјастри изјави дека тимската наредба била сосема во ред. Ама штом ти велиш дека он имал статус на втор возач, нека биде така.

Мене ми е гајле за Мекларен, реков - нити навивам за нив, ниту некогаш сум навивал. Ама очигледно е дека во ситуација кога и двајцата се борат за титула или во ситуација кога и двајцата немаат шанси за титула им даваа можност да се тркаат, немало фаворизирање ни на едниот ни на другиот. Имаше ситуации со тимски наредби и едниот да го пропушти другиот, и обратно. Имаше дури и ситуација кога им кажаа да си останат на позициите, па пак Норис намерно забави за да го пропушти Пјастри, ризикувајќи при тоа да ја изгуби и таа позиција. Ама ај, штом Син вика дека Пјастри бил втор возач...
Ма не сфаќаат дека можеше и навивачите на Ландо да зборат за саботажа во тие спори стопови, всушност Макс тек од таа теорија ќе профитираше, среќа па беа паметни и си ќутеа и Мекларен и кампот на Норис, Норис му даде последните трки на Пиастри да се избори за број два ама изгледа Макс не му ни беше доволна мотивација на Оскар како Норис што му е, и сега некој ќе каже не му дал, ама да сакаше немаше никако да го стигне особено денеска.

Никаков сеир не заслужуваат ни Макс ни Ред Бул, од пропадната сезона на крајот малце фалеше да ја лапнат и оваа титула, за 2 бода изгубија што не е ништо, едно време беа 100 и кусур бода позади првиот. Извадија повеќе него што беше и возможно. Треба и нив да им се честита од каде до каде стигнаа на крајот.

Никаков сеир не заслужуваат ни Макс ни Ред Бул, од пропадната сезона на крајот малце фалеше да ја лапнат и оваа титула, за 2 бода изгубија што не е ништо, едно време беа 100 и кусур бода позади првиот. Извадија повеќе него што беше и возможно. Треба и нив да им се честита од каде до каде стигнаа на крајот.
Ама со 8 победи во сезоната не успеаја ни второ место во генерален во конструктори да извадат. Таму се Мерцедес, со само 2 победи. ;)

Ама со 8 победи во сезоната не успеаја ни второ место во генерален во конструктори да извадат. Таму се Мерцедес, со само 2 победи. ;)
Вториот шофер има освоено само 30 бода, време е да се фокусираат на двата болиди јебига, до сега палеше прилагодување се за Макс само, али не може вечно тоа очигледно.

Од следната сезона овие сините гуми (за тешки временски услови) ќе ги гледаме почесто и нема да има црвено знаме, а зелените ќе можат да се стават по одлука на тимот што е добро кога се очекува дожд па да се биде спремен. После 9ти ќе напишам за гумите што ќе се користат во 2026 вака на прв поглед не изгледаат лошо. Ќе им биде полесно на механичарите што е многу важно.

What?! Како завршив топ 10, од Имола ја неам пуштено :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

А да... сеа сфатив дека ваљда 13мина бевме пријавени затоа сум "топ10" :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom