Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Ферари имаат некоја филозофија да цел тим мора да се Италијани. Затоа и се таму каде што се.
Знам знам. Во време на глобализација и се што се случува во спортот и надвор од него да имаш таква филозофија уште во пракса, е во најмала рака погубно. Се одразува и на тимот автоматски.

Затоа и се таму каде што се.

Молам? Второ место во конструктори, второ место во возачи и најголем број на пол позиции. Гледам ептен на лошо место се :icon_lol:
Заборавив да додадам и убедливо најубав болид :)

Барем возачите во ферари не се Италијани за разлика од рено :icon_lol:

Чудно за Ферари што сега форсира италијани кога најуспешните периоди ги имаа со Жан Тот и Рос Браун.

Молам? Второ место во конструктори, второ место во возачи и најголем број на пол позиции. Гледам ептен на лошо место се :icon_lol:
Заборавив да додадам и убедливо најубав болид :)
Не даваат титули за убавина ниту за второ место, а уште помалку па и за пол позиции. Кога им е последна шампионска титула во конструктори? :)

Не даваат титули за убавина ниту за второ место, а уште помалку па и за пол позиции. Кога им е последна шампионска титула во конструктори? :)
Хах, абе што и да кажам ти ќе најдеш пак нешто за да збориш против Ферари. Тоа е :)

Хах, абе што и да кажам ти ќе најдеш пак нешто за да збориш против Ферари. Тоа е :)
Лол, немам никаква одбивност од Ферари, дури и симпатичен тим ми се, само што никогаш не навивам за конструктори, туку за поединци. Нивната стратегија и филозофија ми се одбивни, тоа не значи дека ќе барам ја причина да идам контра Ферари. Ако ми кажеш дека е во ред тим со таква историја последна титула да им е во 2007 пред факинг 15 години тогаш во ред, извини. Ферари најдобри на свет, браво за освоеното второ место.

Лол, немам никаква одбивност од Ферари, дури и симпатичен тим ми се, само што никогаш не навивам за конструктори, туку за поединци. Нивната стратегија и филозофија ми се одбивни, тоа не значи дека ќе барам ја причина да идам контра Ферари. Ако ми кажеш дека е во ред тим со таква историја последна титула да им е во 2007 пред факинг 15 години тогаш во ред, извини. Ферари најдобри на свет, браво за освоеното второ место.

Па што ако им е пред 15 години? Нормално е да има послаб период, не значи дека се во некоја не знам каква лоша ситуација па да коментираш „затоа се таму кај што се“. И порано имало периоди кога не освојувале ништо па се враќале. Сега сеуште држат рекорд во најмногу освоени конструкторски. Повеќето од тимовите немаат ниедна. И направија голем прогрес така да надежите растат за следната сезона.
Патем 2008-ма им е последна, последователна од 99-та. После тоа колку што памтам цело време освојуваа Ред Бул и Мерцедес односно имаше доминација на еден или два тима.

Па што ако им е пред 15 години? Нормално е да има послаб период, не значи дека се во некоја не знам каква лоша ситуација па да коментираш „затоа се таму кај што се“. И порано имало периоди кога не освојувале ништо па се враќале. Сега сеуште држат рекорд во најмногу освоени конструкторски. Повеќето од тимовите немаат ниедна. И направија голем прогрес така да надежите растат за следната сезона.
Патем 2008-ма им е последна, последователна од 99-та. После тоа колку што памтам цело време освојуваа Ред Бул и Мерцедес односно имаше доминација на еден или два тима.
Па и Ферари имаше со Шуми доминација што Алонсо ја запре. Ферари дно допираат со стратегии и одлуки 15 години, и сеа сезонава направија малку од малку напредок и одма биле во добра ситуација. Ај нека ти биде така. Сезонава кога направија напредок малку позначаен, изгледај реприза или чекај од Нетфликс се надевам ќе ги прикажат нивните стратегии и тимски радија. Циркуз невиден се, и на тим со таква историја тоа не доликува. Ама затоа што очигледно си фан на Ферари, дискусијава нема резон затоа што никогаш нема да прифатиш дека е така.

Па и Ферари имаше со Шуми доминација што Алонсо ја запре. Ферари дно допираат со стратегии и одлуки 15 години, и сеа сезонава направија малку од малку напредок и одма биле во добра ситуација. Ај нека ти биде така. Сезонава кога направија напредок малку позначаен, изгледај реприза или чекај од Нетфликс се надевам ќе ги прикажат нивните стратегии и тимски радија. Циркуз невиден се, и на тим со таква историја тоа не доликува. Ама затоа што очигледно си фан на Ферари, дискусијава нема резон затоа што никогаш нема да прифатиш дека е така.

Знаеш што ме фасцинира највеќе ? Пријателот што е одговорен за тактитка за време на трка бил бог знае колку години главен. Како не е набркан и што тајни држи што не е, тоа ме интересира

нека стои ова тука, може ке видат некој што потеа како бил добар и чист возач :pos:

Screenshot 2022-11-21 221046.png

314887721_10228944377814990_230812331559262542_n.jpg

Јас прифаќам до негде и баш како фан се нервирам за сите срања што ги направија, ама ти само негативните работи ги гледаш, ги напраи како да се некој дно тим на последно место (важи и за другите што коментираат во ист стил).

И немој Нетфликс да ми ги спомнуваш со нивните изрежирани и лажно издраматизирани ситуации, а дури и тимските радија се извадени од контекст и не е прикажана целата слика. Така да нема што да чекам и да гледам, крајниот резултатот е: подобри од сите други освен од Ред Бул и Макс.

Во Италија денес на големо се шушка дека Биното си заминува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom