Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
му наредија на Перез да се излизга да биде поблиску до Леклер да го кочи за да може Макс да победи хехе

Според прикажаното до сеа не е лош него ужасен е, не знам како се влече заклучок според едни квалификации дека ете не бил лош, ова подеднакво лошо е да се каже ко заклучокот на ганерот на старт од сезона кога живот ставаше дека ете Леклер е едноставно бољи возач од Макс, базирано на апсолутно никаква постоечка основа за такво тврдење.
Германскиот мазепин е шуми џуниор, сеа за сеа, има потенцијал, ама не го глеаме на стазиве, не ни памтам дека некој у една сезона 2 пати болидите ги делел на пола а и тоталка инфериорен е во однос на човек кој 2 години не беше дел од формула 1 светот, а се врати само ради руската инвазија у Украина.
Не заебавај сега и ти. Далеку е Мик од германскиот Мазепин. Лани колеги беа, го утепа.

Проблемот на Мик не е брзината него тоа што често прави грешки. На race pace дефинитивно може да се носи со Магнусен дури и да биде подобар и тоа го покажа на неколку трки сезонава. Па и на квалификации 2-3 пати го победи.
Вчера ради Расел кој излета Шумахер изгуби секунда само во првиот свиок на летечкиот круг, иначе за Топ 3 ќе се бореше.

Сум го прател во Ф3 и Ф2, и секогаш се средувал во втората половина од втората сезона. Ќе видиме дали ќе биде така и во Ф1.

Да имаше дожд и денес, не би рекол дека ќе го оддува. Ама сепак РБ се супериорни во споредба со Алпин...
Еее сеа ако не и да касни една секунда Макс па може ке го помине на старт, џабе е шофериште Алонсо кога има неколку класи послаб болид и не може да се носи и сигурно на старт он ке биде концентриран да го затвори Саинц

Саинц ќе го изврти Верстапен на прв свиок. Хамилтон и Алонсо ќе се борат за прво место како во старите добри времиња.

Where is Hamilton?
He got behind Ocon.
You know what to do! :uzi::sekc:

---------

Aма кратко траеше, скоро ич :D

Какви аматери Ферари.
Тоа што го чекаа да го избегнат, тоа и го фатија....

И со Саинц усраа, и пак изгубија место.

Последно уредено:
Ферстапен е класа левел Алонсо кога треба да се одбрани, го докажа тоа многу пати.
И ред бул и ферари со одлични мотори ама ферари е со аматерска логистика. Ако во наредните 2 3 трки Макс не успее да заврши трка тогаш колку толку ќе има неизвесна сезона, во спротивно решена е титулата.
Сајнц = БОТас

Shampionska defanziva od Max, bez greska.

Steta za Schumi Jr ke zemese poence nekoe. Alonso trebase porano da go povikaat vo boks, ke bese komotno pred Ocon. Plus ne ograbija od Alo vs Mercedes bitka, sigurno nemase da im se dade lesno :(

Mercedes pokazuvaat znaci na zivot. Lewis vcera placese na intervju deka bolidot bil uzhas, a sega kolku-tolku drzhi tempo so liderite. Leclerc na medium 10 kruga ne mozese da mu se priblizi na Russell i ostana na 3 sekundi celo vreme.

Mercedes pokazuvaat znaci na zivot. Lewis vcera placese na intervju deka bolidot bil uzhas, a sega kolku-tolku drzhi tempo so liderite. Leclerc na medium 10 kruga ne mozese da mu se priblizi na Russell i ostana na 3 sekundi celo vreme.

+ што покажуваат некое друго темпо со најбрзи сектори, и Расел и Хамилтон на 3/4 пати. Каснат уште, но имаат напредок. Ќе видиме Силверстон какви ќе се покажат.

Ферари се за жалење. На 20 круга до крај, кога гледаат дека ќе излезе сејфти и со сигурност ќе возат барем 3/4 круга позади него, му ставаат хард на Саинз. И онака се 2ри не знам што очекуваа, нема логика. А Макс покажува шампионски менталитет. Смирено, без грешка до крај.

пс: Алонсо викнат на разговор поради нешто што направил последен круг со Ботас. Не видов на пренос да дадоа нешто за ова.

+ што покажуваат некое друго темпо со најбрзи сектори, и Расел и Хамилтон на 3/4 пати. Каснат уште, но имаат напредок. Ќе видиме Силверстон какви ќе се покажат.

Ферари се за жалење. На 20 круга до крај, кога гледаат дека ќе излезе сејфти и со сигурност ќе возат барем 3/4 круга позади него, му ставаат хард на Саинз. И онака се 2ри не знам што очекуваа, нема логика. А Макс покажува шампионски менталитет. Смирено, без грешка до крај.

пс: Алонсо викнат на разговор поради нешто што направил последен круг со Ботас. Не видов на пренос да дадоа нешто за ова.
Ништо сериозно со Алонсо, малку шантрал лево-десно на последниот правец. Не верувам дека ќе добие казна. Обично само црно-бело знаме т.е. предупредување добиваат за ова.

Саинц и мене ме чуди што не му ставија медиум гуми. Изгледа само нови хард им останале на Ферари.
Ја гледав тркава на Скај Спорт стрим и ако не се лажам Мартин Брандл кажа дека само Алпин имале два сета нови медиум гуми за трката .

Страшен возач е Макс нек си ебе мајката, у право е тој хрватот од поназад, шамарите од татко му го исчеличиле максимално, или-или имаш у такви ситуации он подоброто или си го истерал у животот иако не го оправдувам таквиот однос од родителите али тоа е. Немаше некоја разлика тоа што имаше постари гуми со оглед дека и он и Сајнц имаа хард варијанта, плус позади безбедносно возеа неколку круга, му јавија на Макс и претходно дека до крај може да удира на јака вожња зашто у одлична ситуација му беа гумите али за потенцирање е фактот што не направи ни некоја микроспкоски мала грешка во ситуација кога од тргнувањето на безбедносното возило до крај Сајнц беше во дрс ситуација.

Јапонецон богзнае што напраи кога излегуваше од бокс, не ми е јасно како е можно тука така да се улупаш освен ако не му се задеси некој проблем со болидот што чисто сумјам дека беше случај.

Aлонсо си ја усра трката, или му ја усраа, мада мислам негова одлука беше да окапе толку без менување на гуми, тотален промашај у стратегијата иако максимумот што можеше денес да го извади е на крајот да е пред Окон.

Уште едно откажување патем на еден од јаките, лошо, а и штета зашто мислам дека останувањето на Перез денес со вакви настани на патеката можеше да донесе поголема возбуда, вака све кога ќе се собере и не беше нешто посебно трката освен вожњата на Макс до крај, бар мене тоа ми беше импресивно и уште еднаш си го покажа шампионскиот менталитет и квалитет. Асална трка и од Луис, и тоа е за поздрав иако предалеку се од Ферари и РБ моментално мерцедесите, језиво инфериорни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom