Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако добро разбрав мерцедес смениле само мотор и затоа е 10 места казната. Ферстапен смени цела ПЕ. Решиле да се коцкаат до крај на сезона 'црните стрели'.
Ај може у Абу Даби ќе рамнат глава на мотор :icon_lol:

и јас така мислам, две по десет ќе кркаат казни. Сега го менеле блокот, наредна ваљда главите и другите компоненти.

Интересно, ми мириса на борбата на Шумахер со Алонсо за титула, последната борба негова за титула. Дур води му рика болидот во претпоследната трка на Шумахер после мислам 2 години никаков дефект на болидот. Алонсо автоматски бега 10 бода и само ако не ја заврши последната трка а Шумахер земе победа би ја изгубил титулата, што нормално не се случи.
Дали би се случило нешто слично со Мерцедес, во клучен момент да им откаже машината. И Шумахер се бореше за 8ма титула тогаш :)

Samo dozd bi go sprecil hamilton od prvo mesto utre. Strasen e mercedesot vikendov

Нема шанси да го помини Макс, надркан е на црниот, во истиот момент кога ке го поминува, овај ке му се качи повторно како во Монца :drk:

Pa samo i taka moze vikendaskiov Redbull da go zastane Mercedesot. Kako vo Monza. Samo sum realen, fan na Ferrari inaku. Koga e nesto ocigledno nema sto da se praime ludi kolku i da sakam bilo koj drug da osvoi samo ne crniot.

Кога ќе ми текне дека сакав да одам Истанбул на овај дожд таму... И јас еден малер да избегнам :)

Алосно го искења Гасли, после неколку минути тој истото го направи :D

Ferrari odlicna rabota zavrsija so nadgradbata na motorot. Leclerc celo vreme na 2-3 sekundi od Max, a Sainz leta, 10 dusi pretica dosega.

Inace kako Gasly i Alonso dobija ista kazna? Ona na Fernando so Schumacher bese daleku pogolema greska

Мазепин е дефинитивно најголемиот морон што некогаш имал шанса да вози во Ф1.
Јуџи Иде за овој е мастерклас

Не знам со кој памет го викаа во бокс Хамилтон. Позади Верстапен е, подобро од ова не може на тркава да извади.

Леклер како се зафркна :( Подобро да сменеше гуми.
Автоматски споено мислење:

Хамилтон: солзи сами капат... :pos: Ајде Гасли, ајде!

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom