Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
не ми е јасно сеа, вчера квалификации, денес спринт трка. Пак ли ќе има квалификации за утрешната трка? Ова чисти глупости ми се искрено, само да дигнат watch time ништо више.

Па прочитај малце јебем га, погоре што убав линк пуштив :kafence:.
Резултатите од спринтот ќе бидат стартниот поредок на главната трка, а првите тројца добиваат 3, 2 и 1 поен. А вчерашните резултати од квалификациите се денешниот стартен поредок на спринтот.

не ми е јасно сеа, вчера квалификации, денес спринт трка. Пак ли ќе има квалификации за утрешната трка? Ова чисти глупости ми се искрено, само да дигнат watch time ништо више.

Праат да биде интересно. А и шо знам, мислам дека ќе биде... Незнам само како ќе ја водат статистиката.

Праат да биде интересно. А и шо знам, мислам дека ќе биде... Незнам само како ќе ја водат статистиката.
Ќе беше интересно да немаше квалификации вчера туку денес да стартуваат по обратен редослед од моменталната табела. Вака повеќе или помалце ќе гледаме парадно возење. Никој нема да ризикува евентуален инцидент и последно стартно место утре само за да добие едно место плус утре. Да беше бодувањето до 10 место сигурно ќе имаше многу поголем ризик. Вака само џабе ќе трошат гориво.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Ништо не е дефинитивно, ова ќе биде само тест, ако е успешно и интересно ќе го модификуваат таму кај што треба, ако не чини ќе го укинат. Праксата најдобро ќе покаже.

Вака повеќе или помалце ќе гледаме парадно возење. Никој нема да ризикува евентуален инцидент и последно стартно место утре само за да добие едно место плус утре. Да беше бодувањето до 10 место сигурно ќе имаше многу поголем ризик. Вака само џабе ќе трошат гориво.

Мислиш? Ја па мислам дека ќе се нападнат одма сите у 10ка што се. Верстапен мора да проба, Ботас исто. Верувам дека и он сам ќе проба да се докаже.
Перез не верувам дека ќе остане позади Ферари, Мкларенот исто. 2цава позади Расел знаат дека се побрзи, и они ќе пробаат. Мислам дека ќе глеаме интересни 30 минути :)

Спринт трката се всушност квалификации за утре. Освен што е сменет форматот на квалификациите, ново е и тоа што првопласираните тројца на спринт трката ќе освојат бодови.

Ќе видиме како ќе изгледа, ама од старт мене ми изгледаше многу интересно. Нема да има промена на гуми, а по 15-тина круга најбрзи ќе бидат оние на hard, кои на почетокот всушност биле најспори. Сега секако, имаат влијание многу други работи, но со измените на регулативите до година очекувам спринт трките (ако опстанат) да се многу поизедначени, понеизвесни и поинтересни.

Мислиш? Ја па мислам дека ќе се нападнат одма сите у 10ка што се. Верстапен мора да проба, Ботас исто. Верувам дека и он сам ќе проба да се докаже.
Перез не верувам дека ќе остане позади Ферари, Мкларенот исто. 2цава позади Расел знаат дека се побрзи, и они ќе пробаат. Мислам дека ќе глеаме интересни 30 минути :)
1. Да го земеме Макс за пример. Ако вози парадно и заврши на 2-ро место ќе освоо 2 поена и второ стартно место утре. Зошто би ризикувал контакт и о паѓање на 20-то место. Ај што ќе ги изгуби 2-та поени многу повеќе ќе изгуби утре. Би нападнал само ако киксира Хамилтон или поради незнам што Макс е многу побрз од Хамилтон.

2. Од друга страна Мерцедес може да го жртвуваат Ботас и он да тргне многу агресивно на Макс и со тоа да го принуди да направи грешка и да падне поназад во пласманот.

3. Можно е да видиме евентуално борба на опашкат пошто тие неможат ни да добијат ни да изгубат многу, освен со добро возење да си ја кренат својата цена.

Друго би било денес да има стандардно бодување, или барем да се доделуваат 50% од бодовите, а утре да се стартува по обратен редослед од денешниот (дали сите или првите 10). Тогаш и тоа како ќе има борба а утре би биле кланица и спектакл.

Ќе беше интересно да немаше квалификации вчера туку денес да стартуваат по обратен редослед од моменталната табела. Вака повеќе или помалце ќе гледаме парадно возење. Никој нема да ризикува евентуален инцидент и последно стартно место утре само за да добие едно место плус утре. Да беше бодувањето до 10 место сигурно ќе имаше многу поголем ризик. Вака само џабе ќе трошат гориво.

ионака трошат гориво на трениг, да се дешава нешто барем сакаат

Друго би било денес да има стандардно бодување, или барем да се доделуваат 50% од бодовите, а утре да се стартува по обратен редослед од денешниот (дали сите или првите 10). Тогаш и тоа како ќе има борба а утре би биле кланица и спектакл.

И јас сум за некоја ваква варијанта, нека земаат регуларните позиции бодови, еве упола нека се бодовите. Безвезе е првите тројца само да добијат некое бодче.
А ова со обратен редослед од сам старт го делам истово мислење.

Мерцедес оваа сезона не можат да му го најдат чарето на Макс. Ги шамара во секоја пружена прилика. Издржи ли вака уште 3-4 трки и тоа е тоа, не го стига никој.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom