Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.

Не ги отварајте коментарите на твитов ако сакате да се изненадите зашто има пуштено слика од болидот кој ќе биде откриен на настанот.

Не сфаќам само кај може DRS со ваков одвратен футуристички пегла спојлер. Може да изгледаат и погрди формуливе од доминацијата на Ред Бул кога беа како коцкички.

Многу ограничено делува болидов, Големи тркала што ќе го успорат. А и нема премногу елементи кои тимовите може да ги искористат у своја полза и тука да се види инжинеријата. Плус на 10% етанол ќе работи :pos: Овој болид што е моментално има уште потенцијал во него. Целиот овој преокрет на нов болид ми делува избрзан.

Не сфаќам само кај може DRS со ваков одвратен футуристички пегла спојлер. Може да изгледаат и погрди формуливе од доминацијата на Ред Бул кога беа како коцкички.
Поентата на регулацииве е да се отстрани турбулентниот воздух што го создаваат формулите и со тоа да се овозможи блиско пратење на два или повеќе болида без да губат 50% на аеродинамика и да им прегреваат гумите кога се на 10-20 метри одалеченост.

Со ова всушност они сакаат да го елиминираат DRS, затоа и не личи како спојлер направен за DRS.
Доколку се покаже дека болидите можат да се следат и претекнуваат без DRS, тогаш во план им е комплетно да го отстранат. Искрено не верувам дека ќе се случи ама останува да видиме.

Многу ограничено делува болидов, Големи тркала што ќе го успорат. А и нема премногу елементи кои тимовите може да ги искористат у своја полза и тука да се види инжинеријата. Плус на 10% етанол ќе работи :pos: Овој болид што е моментално има уште потенцијал во него. Целиот овој преокрет на нов болид ми делува избрзан.
Ограничено делува бидејќи и ограничен е. Регулацииве им дозволуваат многу мала слобода на инжињерите да си играат со правилата и да бидат иновативни. Најпознативе како Џејмс Алисон и Адријан Њуи имаат многу критики за ограниченоста во дизајнирањето.
ФИА и ФОМ очигледно пробуваат вештачки да ја намалат разликата помеѓу тимовите со тоа што ја елиминраат слободата на дизајнирање и ги форсираат да направат скоро исти болиди со сличен перформанс. Нешто што е комплетно спротивно од духот на Ф1...

Иначе далеку е од избрзано ова, уште крајот на 2018 излегоа првите гласини и потврди за драматични аеродинамички измени во 2021. Во 2019 го презентираа правилникот заедно со 1:2 модел за како би требало да изгледа новата формула. Да не беше короната сега ќе зборевме за колку се јаки или ужасни новите болиди за тркање, вака ќе почекаме до март 2022.

Поентата на регулацииве е да се отстрани турбулентниот воздух што го создаваат формулите и со тоа да се овозможи блиско пратење на два или повеќе болида без да губат 50% на аеродинамика и да им прегреваат гумите кога се на 10-20 метри одалеченост.

Со ова всушност они сакаат да го елиминираат DRS, затоа и не личи како спојлер направен за DRS.
Доколку се покаже дека болидите можат да се следат и претекнуваат без DRS, тогаш во план им е комплетно да го отстранат. Искрено не верувам дека ќе се случи ама останува да видиме.

DRS е најголемото гомно, ама ти создаваш болид што е поголем од моменталниот сега(лупетам ми изгледа така, дај боже да грешам). Се додека не се вратат формулите во изглед на тие од 2001-2007 каде што не личеа на камиони тогаш може да праиме муабет. Се друго е тешка глупост зошто со ваков тек на правила уште малце на СПА нема да собере болид еден до друг паралелно да возат, а не да доживееме ново претекнување налик на легендарното на хакинен со шумахер.

DRS е најголемото гомно, ама ти создаваш болид што е поголем од моменталниот сега(лупетам ми изгледа така, дај боже да грешам). Се додека не се вратат формулите во изглед на тие од 2001-2007 каде што не личеа на камиони тогаш може да праиме муабет. Се друго е тешка глупост зошто со ваков тек на правила уште малце на СПА нема да собере болид еден до друг паралелно да возат, а не да доживееме ново претекнување налик на легендарното на хакинен со шумахер.
Пократки ќе бидат ама ништо значајно, негде околу 10-15цм беше разликата ме мрзи да барам сега. Ќе останат исто 2 метра широки ко камиони, а згора на тоа ќе бидат и за 15кг потешки од моменталниве болиди. Во споредба со 2013, формулите догодина ќе бидат за 150кг потешки, ужас.
Се согласувам за 2001-2008, идеална големина.

Иначе 2018 имаше легендарно претекнување на СПА со 4 формули една до друга кога Фетел го помина Хамилтон, така да добри се уште за таму :D

lQVsh6c.jpeg

Мене ми се свиѓа како изгледа концептот вака, посебно затоа што е скратен подот, но задново крило боде у очи малце. Мада изгледот ми е скоро и небитен ако има добри трки со јаки дуели.

40 кила се потешки, 14 кг само тркалата ружни, послаба аеродинамика , доста поспори ке бидат

Пократки ќе бидат ама ништо значајно, негде околу 10-15цм беше разликата ме мрзи да барам сега. Ќе останат исто 2 метра широки ко камиони, а згора на тоа ќе бидат и за 15кг потешки од моменталниве болиди. Во споредба со 2013, формулите догодина ќе бидат за 150кг потешки, ужас.
Се согласувам за 2001-2008, идеална големина.

Иначе 2018 имаше легендарно претекнување на СПА со 4 формули една до друга кога Фетел го помина Хамилтон, така да добри се уште за таму :D

lQVsh6c.jpeg

Мене ми се свиѓа како изгледа концептот вака, посебно затоа што е скратен подот, но задново крило боде у очи малце. Мада изгледот ми е скоро и небитен ако има добри трки со јаки дуели.

2018 ја имам забораено ради потегот на Фетел у Германија. Тогаш се помирив дека можеби дур не напраам деца и пораснат тешко дека пак ќе се израдувам на титула од Ферари

Денес веќе квалификации бе имало, па утре спринт? Заборавив скроз на експериментов :D

Последно уредено:
Има надеж за Расел? Или ќе го изедат? 17 круга не се малце, се надевам ќе издржи бар до 10то.

не ми е јасно сеа, вчера квалификации, денес спринт трка. Пак ли ќе има квалификации за утрешната трка? Ова чисти глупости ми се искрено, само да дигнат watch time ништо више.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom