Формула 1 - сезона 2020

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2020 ?

• Вкупно гласачи
    89
Хаха, знам. Во Барселона. И он сам не знае како се случи тоа.
Муабетот ми е дека е неспоредлив со Бадоер. Тој е рекордер по број на извозени трки а НЕМА ОСВОЕНО НИ БОД! А замисли, дури и за Ферари возеше неколку трки, и тоа во време кога Ферари не беа толку лоши како денес.

Оваа поставеност на патеката во Бахреин мислам дека ќе биде подосадна од онаа од минатата недела.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Како не е така? Што ти покажува во тој артикл дека не му го продолжиле на Ботас договорот за до крај на 2021?

Латифи, Строл и можда Албон се дефинитивно послаби од Грожан.
Магнусен, Квјат, Џовинаци, Роман и Окон ми се некако исти тип на возачи со слични перформанси.

Во Лотус со трет најдобар болид и Кими како тимски колега, имаше многу добри резултати Роман. Собра 10 подиуми и 2 победи му избегаа од раце ради дефекти ако ме држи меморијата добро.

Е сега тоа што си има бламови со судари од време на време е друга работа, ама брзината дефинитивно ја има. Не би го рангирал ниту во најдобри ниту во најлоши возачи, златна средина.

Да али тоа беше во Лотус, послем Лотус Грожан ги изгуби тие прајм години и сега е констатно срање, реално.

Од кога мислев да пишам ама се заборавам. Ако знае некој да ми каже, зошто гумите што им ги ставаат кога ќе им ги извадат, "ќебињата за греење" светат како да се полирани. Дали толку многу ги греат што гумите почнуваат да се топат или ги премачкуваат со нешто?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Мерцедес се нестварни со тактичката поставеност.

130144610_1960554847434821_4955217501357071120_o.png

Одличен Расел ама Леклерк е феноменален :cuc:

Утре Макс стартува на софт, а Мерцедесиве на медиум, ништо чудно прв да избие на стартот.

Како не е така? Што ти покажува во тој артикл дека не му го продолжиле на Ботас договорот за до крај на 2021?

Извини не се разбравме, "тоа не е така" се однесуваше на вториот дел од твојот пост, дека Расел е под притисок и дека ќе си оштети акции ако биде многу позади Ботас. Во статиите Тото и Расел кажуваат дека не е така.

Леклер ѕверска вожња :aplauz:

Извини не се разбравме, "тоа не е така" се однесуваше на вториот дел од твојот пост, дека Расел е под притисок и дека ќе си оштети акции ако биде многу позади Ботас. Во статиите Тото и Расел кажуваат дека не е така.

Леклер ѕверска вожња :aplauz:
Aхх ОК, ја сепак мислам дека тоа е само ПР што го кажува Тото. Ф1 е многу брутален спорт од аспект на втора шанса, ретко кој ја добива.

Кој looser излезе Расел! Му го дадоа убедливо најдобриот болид и прв пат во живот изгуби квалификации од team mate.

Aхх ОК, ја сепак мислам дека тоа е само ПР што го кажува Тото. Ф1 е многу брутален спорт од аспект на втора шанса, ретко кој ја добива.

Точно, они сигурно ќе го проценат на многу полиња ама мислам дека не е разумно да го отпишат за во иднина доколку не извози добро само после една или две трки и тоа ептен тазе седнат без претходни подготовки, неприлагоден болид за него итн.. Еве дури и ветеран како Фернандо Алонсо ќе учествува на тестот за млади возачи на Рено за да се запознае подобро со болидот.

Квијат вчера 6-ти, предобар резултат за него, никој не го спомна тоа.

Намногу шо ме интересира во моментот е како ке изменаџира Расел со гумите, добар дел од левелот на Хамилтон е баш тука, ако вози зад Ботас (или Макс) а патеката е тешка за претекнување, Луис на безбедна дистанца вози нежно со гумите и ги штеди за кога ке влези овој во бокс да растури со најбрзи кругови или ако не влегуваат тогаш чека да им падни темпото од потрошени гуми па да ги нападне (Па Табак и Владко се чудат од каде ги вади тие времиња со стари гуми)

Одличен Расел ама Леклерк е феноменален :cuc:

Утре Макс стартува на софт, а Мерцедесиве на медиум, ништо чудно прв да избие на стартот.

Многу тиња старт има Верстапен. Најслаба страна како да му е. :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom