Мора да кажам дека коментаров е од голем фан на Ферари..
Нека му е со среќа, али ова да не се лажеме доаѓа заради мерцедес кои имаат невероватно скаледн болид цела сезона, кога факинг ботас е убедливо втор возач, знаеш дека мерцедес се многу моќни.
Иначе верстапен од возач кој не ми се допаѓаше(не заради агсивното возење, туку заради не почитувањето на останатите), полека созреа и да бидеме реални, он да вози у мерцедес, хамилтон сум сигурен дека ке е секоја година позади него.
За ферари, нека размислат, нека поработат и следна година ќе видиме што како ќе биде. А хамилтон, нека освои и 10 титиули и 150 победи никогаш, али никогаш нема да биде боље од Шуми(јес да има нашироко размислување кое гласи да ако сака да е подобар од него треба да премине у ферари и освои бар 1 титула). За мене не важи тоа (секако не сум го гледал сена па и не можам да го споредувам)

За крај мал коментар на промениве у Ф1. Супер е тоа што се намалува губитокот на даунфорс, полесно претекнување итн. Формула била и ке биде натпреварување на возачи али и на болиди, производители. Од тоа не треба да се бега, али што правиме со гумиве, како проагаат сезониве, тактики и трки гледаме и само слушаме за глупи гуми. Тука треба да поработат и да се воведат реформи за тој дел, да зависи од возачи и болиди, али у тек на трка доста е со тоа кој какви гуми има колку се истрошени итн. Мене тоа не му се свиѓа..