Формула 1 - сезона 2019

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за сезоната 2019?

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Аууу, секогаш кога ке помислам дека Ферари го достигнаа дното со погрешните стратегии, тие одново ме демантираат имало уште победно и посрамно издание. Испаѓа дека Леклер направи утка со трансферот од Алфа во Ферари :tapp: :facepalm:

Сеа најдобро би му било на Леклер да влезе во пит стопот на Ферари, да викне Алаху Акбар, и се да испоразнесе таму... кои аматери еј

А уште подобар Хамилтон

Аууу тешки петарди овие од Ферари да ти биле

Ќе изгубат ли Мерцедес трка сезонава?

Се надевам утре Ботас ќе има добар старт, уште не ми е јасно зошто не извозе најбрз круг на крајот, а на хамилтон му дадоа 3 или 4. Мерцедес мислам му ги заеба квалификациите.

Ботас самиот изјави дека имало гужва на патеката кога го правел инсталацискиот круг и затоа не успеал соодветно да ги загрее гумите па така влегол во летечкиот круг.

Следува најдосадната трка во историјата, ме заболе стап за традицијата на тркава, жив удав, како што се болидиве сега многу поголеми од пред 10-20 години уште поневозможни се маневрите, згора на се 78 кругови, највеќе од сите трки, океј најкраток е кругот али психички влијае и на шоферите и на гледачите бројкава. Нема збор дека оваа трка бара многу пазење и една грешка е веројатно и одлучувачка, бара шоферско знаење и вајда ради овие работи е толку ценета, али за возбуда и реално прикажување на перформанси на болид и брзина на шофер е невозможна, можеш да си побрз многу од тој пред тебе ама ќе ти биде џабе ако веќе сте влегле во бокс и ги возите последните 20-30 кругови од трката.
На толку критика за стазава да видиме дали некој ќе ме демантира на тркава денес, unlikely.

Следува најдосадната трка во историјата, ме заболе стап за традицијата на тркава, жив удав, како што се болидиве сега многу поголеми од пред 10-20 години уште поневозможни се маневрите, згора на се 78 кругови, највеќе од сите трки, океј најкраток е кругот али психички влијае и на шоферите и на гледачите бројкава. Нема збор дека оваа трка бара многу пазење и една грешка е веројатно и одлучувачка, бара шоферско знаење и вајда ради овие работи е толку ценета, али за возбуда и реално прикажување на перформанси на болид и брзина на шофер е невозможна, можеш да си побрз многу од тој пред тебе ама ќе ти биде џабе ако веќе сте влегле во бокс и ги возите последните 20-30 кругови од трката.
На толку критика за стазава да видиме дали некој ќе ме демантира на тркава денес, unlikely.
Kako trgna rabotava, mozno e da ja gledame i najinteresnata trka sezonava :D Uste dozd fali...

Што праат у Ферари.....

Ај бе нека заврне малце хаос да гледаме. Вака умирање 78 кругови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom