Формула 1 - сезона 2019

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за сезоната 2019?

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде еден по еден, без туркање има за сите
Коки ти прв се ли ти е. ам
РЕЕЕЕЕШИИИИИ ГИИИИИ БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!
034d8849cf55638fa7e65e9fc511c7fe.jpg

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Видете ги гумите бе, НЕМА Маж што ќе издржи со такви гуми, ГАЗИИИИИ ИИИИ БРЕЕЕЕЕЕДД

Сеа ќе добие 10 места за наредна трка, и на сите пред него ќе им се деси нешто и он пак ќе победи. 2-то место му е загарантирано како најлош резултат.

Нема казна за ѓуптинот?
Ц ц ц ц двојни стандарди и во Ф1.
Истата казна како и на Макс треба да му ја дадат за ова...

Хамилтон да биде казнет ќе биде најголема смешка, според тоа како реагираше треба и заслуга да добие, зашто ако пробаше кривината да ја фати и двајцата ќе беа во аут.

Затоа не се ни надевав дека Ферари или било кој друг ќе заврши пред Мерцедес. Едноставно е нереално да кикснат Мерцедес два пати на иста трка. Згрешија со гумите на Хамилтон иако мислам дека тактички го ставија на нив ради што очекуваа дожд, ама ете ништо од дождот.

Мило ми е што Монако испадна најинтересна трка до сега сезонава, и што нема 1-2 победа за Мерцедес. За Ферари не знам што да се каже, дебили на највисоко ниво, махери се за да расипат цел викенд.

Hamilton treba da dobie kazna zaso bese udren od pozadi, i so toa sto prodolzi pravo, uspea da ja spasi trkata i za nego i za verstapen, jer ludi max tuka otide suicidno, kocese ali jalovo, neizbzen bese sudir so bolidot pred nego. Srekja luis imase odlicna preglednost pa izreagira kako sto izreagira, vrtenje levo ke znacese kraj i za dvajcata, vsusnost i bese udren od pozadi, a vaka so manevar kon levo ke znacese i sigurno izvrtuvanje i najverojatno kraj za luis, a i max.

Nema tuka preteknuvanja kaj prvite, dzabe e sve, u treta brzina da ti e zaglaven menjacot ke pobedis ako si prv, ona sto verstapen na kraj sakase da go napravi bese nevozmozno da se realizira.
Najbolji manevar napravi leklerk, so grozan, prava umetnost ama toa ednas ti uspeva na takvo mesto, zaso dva pati proba samo on znae, si ja eba trkata, mozese do bodovi na krajot vaka si go sjeba bolidot. Ubavo go opisa grozan toa preteknuvanje, kamikaza poteg, nesto slicno i max sakase na krajot.

Абе сеа да не се правиме луди дека Макс треба да е казнет. Хамилтон за кој кур проба да врти лево коа влетан со 200 беше и се знаеше дека нема да ја фати кривината? Го виде на ретровизор Макс дека му доаѓа па, мораше некако да затвори иако Макс не верувам дека ќе го минеше. Среќа и за двајцата што не си ја завршија трката на сам крај.
Нит казна за Хамилтон, нит за Макс е најреална одлука.

Јас сум на ставот дека не треба казна за никој, ама како повеќево форсираат дека Хамилтон требал да добие казна, не знам дали некој гледа нешто или само се хејта тука. 77ма победа, бидат ли и наредна сезона слично конкурентни Мерцедес можно е да падне рекордот на Шумахер во победи, факт кој ќе треба да го преживеете машки.

Јас сум на ставот дека не треба казна за никој, ама како повеќево форсираат дека Хамилтон требал да добие казна, не знам дали некој гледа нешто или само се хејта тука. 77ма победа, бидат ли и наредна сезона слично конкурентни Мерцедес можно е да падне рекордот на Шумахер во победи, факт кој ќе треба да го преживеете машки.
Сите гледаат ама од пуста омраза се праат луди, да беше возач на Ферари ќе имаше хвалоспеви до Канада.

Тркачки инцидент е таа колизија меѓу Луис и Макс, е сега што тифозите го хејтаат Луис и инсистираат дека е крив тоа е друг проблем.

Како што кажа членот над мене, класичен тркачки инцидент, нема потреба некој од нив да биде казнет.

А, мене ме интересира кои се тие фанови на Ферари што инсистирале дека е крив и демек толку гго хејтале Хамилтон? Во последно време фановите на Хамилтон се тие што "плачат" на еден начин тука. Јас не видов еден да каже лош збор поготово сезонава ама вие си знаете.

Комотно можам да кажам дека Ф1 пропаѓа од ден во ден. Со ваквите глупости како денес, кога не му беше изречена казна на Хамилтон, а му беше на Верстапен, Ф1 оди само назад.

Ова не го кажувам само како фан на Ферари, туку како фан на Формула 1 шампионатот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom