Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Е пa дечки aкo сaкaте секoгaш дa пoбедувa нaјдoбриoт тoгaш гледaјте тенис :D

Мене oмилен вoзaч ми беше, aмa не успеa дa си ги искoристи шaнсите дo крaј, a ги имaше дoстa. Вo тркa беше зa уште 3 титули плус. Ќе речиме декa е бaксуз, немa среќa итн... aмa вo Абу Дaби мoрaше дa oсвoи.

Згoрa нaд тoa кoгa се ќе се резимирa нoсеше и лoши oдлуки. Ги oдби брaун ГП гoдинaтa кoгa стaнaa шaмпиoни, зaминa вo ферaри кoгa беa вo нaјслaбите гoдини и шлaг нa тoртa си стaде сo меклaрен - хoндa.

Нa крaк зa мене ќе oстaне зaпaметен кaкo нaјдoбaр вoзaч кoј сум гo гледaл.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Ne mu e ova oficijalno penzioniranje na Alonso, vika deka mozhe da se vrati dokolku ima ponuda od konkurenten tim (posle 2019).
Samo ne znam koj bi go zemal u tim :D

Ќе се усреќи.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Секако немаше кај да оди. Боље ишта него ништа.[DOUBLEPOST=1534431935][/DOUBLEPOST]
Ne mu e ova oficijalno penzioniranje na Alonso, vika deka mozhe da se vrati dokolku ima ponuda od konkurenten tim (posle 2019).
Samo ne znam koj bi go zemal u tim :D
Истото и Шумахер го направи нели, баш на него помислив кога излезе ова со Алонсо.

Последно уредено:
Legenda, i eden od najstrastvenite vozaci. Nikoj nema da go pamti po losive godini i bedniov bolid, covekot e eden od najdobrite soferi i sekoj od forumov go znae toa :) Srekno u penzija, ostana uste Finecot od taa generacija.

Алонсо нека прави што прави само на скиање да не иде, се надевам ќе има comeback со подобар тим и титула се разбира.

Pa toj ustvari ne se penzionira, ke vozi druga serija. Nisto cudno da se vrati vo F1 po godina-dve ako ima dobra ponuda i ako tamu pokaze deka e konkurenten

Да не ги буцкам најватрените фанови на Алонсо, кои и уствари се оние кои најмногу го хејтаат Хамилтон. Али ко што кажа некој погоре, да не беше Хамилтон сега многу веројатно е Алонсо да беше тој со 4 титули. Јебига, му се погоди талентиран шофер (дебитант) во исти тим, кој не сакаше да му попушти. Да се потрудеше може ќе го поразеше наредната сезона, на Розберг му успеа, беше упорен.
Солиден шофер на секако, ама не е НАЈдобриот што сум го гледал. Како безвезе ја изгубија титулата во последна трка кога Петров со многу послаб болид успеа да го држи миљарда кругови и да му ја заебе титулата...

Pa toj ustvari ne se penzionira, ke vozi druga serija. Nisto cudno da se vrati vo F1 po godina-dve ako ima dobra ponuda i ako tamu pokaze deka e konkurenten
Тогаш речиси никој кој се откажал од Ф1 не се пензионирал:
-Баричело возеше Инди Кар по Ф1
-Батон уште вози во Јапонската Супер GT серија
-Култхард возеше на Deutsche Tourenwagen Masters (DTM)
-Физикела возеше на Ле Ман серијата за спортски автомобили
-Тимо Глок возеше GP2, сега уште вози DTM
-Хакинен возеше на финскиот рели шампионат, подоцна и тој DTM
-Хајтфелд возеше на Ле Ман, сега уште вози FIA World Endurance Ch. и Formula E.
-Херберт возеше на Ле Ман, Speedcar series, и Btitish Touring Car series
-Френцен исто возеше DTM (заедно со Хакинен, се сеќавам дека ги следев и тие трки), подоцна Speedcar series и Ле Ман
-Монтоја знаеме сите дека возеше прво Nascar, па Indy Car, па сега вози на IMSA WeatherTech SportCar...
-Маса - Формула Шевролет, Формула Рено, EURO Формула 3000. Дури и неколкупати шампион стана.

итн. Ја сфати поентата.[DOUBLEPOST=1534498236][/DOUBLEPOST]+ Алекс Занарди, и без двете нозе, уште вози DTM

Последно уредено:

Очекувано. Добар возач е Гасли нема да му се даде на Макс би требало да се јадат.
Иначе Ландо Норис од формула 2 ќе биде тест возач за Мекларен на тренинзите во петок, Вандорн нека му ја пази, да не снема место за него следна сезона :icon_lol:

Како и да е ќе има доста измени следна сезона. Се шушка нешто и за Леклерк во ХААС, а Грожан АУТ со што Кими би продолжил уште сезона-две во Ферари како втор возач, а потоа ако се покаже се добро да го земат Леклер во Ферари.
Моментално Окон е најверојатно во најзаебана ситуација и можно е да остане без тим

Би сакал Грожан да дојде во Ферари, фан сум на Раиконен, али некако е премногу пасивен и како да му е сеистондали ќе победе, дали е на подиум или не ја заврше трката.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Би сакал Грожан да дојде во Ферари, фан сум на Раиконен, али некако е премногу пасивен и како да му е сеистондали ќе победе, дали е на подиум или не ја заврше трката.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па таква му е работата, неговото присуство во Ферари е Фетел да ќари а не да има конкуренција, тие му зедоа една победа до сега, и пред некоја трка исто се деси ама се слупа слепецот во ѕид.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom