Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Верстапен уште три години во Ред Бул

http://www.bbc.com/sport/formula1/41699886

И Алонсо догодина во Мекларен исто така за 30 милиони, ситница.
Со ова веќе знаеме кој све ќе се трка за големите тимови во 2018. За Макс очекувано, нема кај да оди додека Фетел и Хамилтон имаат договори. Нeќат со него во ист болид :D Останува уште да видиме кој ќе се трка за помалите како Торо Росо, Заубер и Вилијамс. За Торо Росо да видиме како ќе се покаже оваа трка Брендон Хартли кој е шампион во WEC. Ако се покаже добро највероатно Квиат ќе добие нога и наредна година ќе ги видиме Хартли и Гасли во Торо Росо.
Во Заубер највероатно ќе дојде детето на Ферари, Чарлс Леклерк, кој изгази во Формула 2 оваа сезона.
Во Вилијамс Строл е сигурен а како колега ќе му биде или Кубица или Пол Ди Реста. Ептен сакам да го видам Кубица назад во Ф1 како ќе се снајде послем таа тешка повреда во Рели. Криво ми е тоа што се случи, мислам дека шампионски материјал беше. Но и Пол Ди Реста ако се врати нема да ми е криво, добар тркач.

Со ова веќе знаеме кој све ќе се трка за големите тимови во 2018. За Макс очекувано, нема кај да оди додека Фетел и Хамилтон имаат договори. Нeќат со него во ист болид :D Останува уште да видиме кој ќе се трка за помалите како Торо Росо, Заубер и Вилијамс. За Торо Росо да видиме како ќе се покаже оваа трка Брендон Хартли кој е шампион во WEC. Ако се покаже добро највероатно Квиат ќе добие нога и наредна година ќе ги видиме Хартли и Гасли во Торо Росо.
Во Заубер највероатно ќе дојде детето на Ферари, Чарлс Леклерк, кој изгази во Формула 2 оваа сезона.
Во Вилијамс Строл е сигурен а како колега ќе му биде или Кубица или Пол Ди Реста. Ептен сакам да го видам Кубица назад во Ф1 како ќе се снајде послем таа тешка повреда во Рели. Криво ми е тоа што се случи, мислам дека шампионски материјал беше. Но и Пол Ди Реста ако се врати нема да ми е криво, добар тркач.

Кубица тестирал за Вилијамс, можно е он и Строл да возат наредната сезона. Форс Индија се ок со квалитетни возачи, во Торо Росо ќе има најголеми измени.[DOUBLEPOST=1508585052][/DOUBLEPOST]Рикијардо вика дека уште годинава ќе вози за РБ али наредната не се знае, може Кими ќе го замени во Ферари а можда и да продужи нов договор, ако отиде у Ферари прв пат у животот ќе ми станат симпатичен тим:D

Последно уредено:
Рикијардо вика дека уште годинава ќе вози за РБ али наредната не се знае, може Кими ќе го замени во Ферари а можда и да продужи нов договор, ако отиде у Ферари прв пат у животот ќе ми станат симпатичен тим:D
На Рикјардо треба да му е приоритет да го победи Верстапен во РБ пред да размислува за други тимови. Репутацијата му е ептен загрозена. Да можеше да потпише за друг јак тим за 2018 година ќе му беше најдобра опција, вака е во невоља. Но ќе биде интересно да потпише за Ферари, ќе гледаме реванш за 2014. Друго можно сценарио за 2019 е ако Леклерк се докаже ептен во Заубер да биде потпишан во Ферари наместо Кими. Редно време е и Ферари да извади некој добар тркач.

На Рикјардо треба да му е приоритет да го победи Верстапен во РБ пред да размислува за други тимови. Репутацијата му е ептен загрозена. Да можеше да потпише за друг јак тим за 2018 година ќе му беше најдобра опција, вака е во невоља. Но ќе биде интересно да потпише за Ферари, ќе гледаме реванш за 2014. Друго можно сценарио за 2019 е ако Леклерк се докаже ептен во Заубер да биде потпишан во Ферари наместо Кими. Редно време е и Ферари да извади некој добар тркач.

Мислам дека од 2018 Рикиардо ќе иде во Ферари, а Саинз во Ред Бул, бар така изгледа. Срамота е Ферари да има возач како Кими за да му го прави меракот на некој мочко како Фетел.

Значи буквално на права линија забави Фетел и си дозволи да биде претицан од Хамилтон. БОТ.
Инаку Верстапен маме ебава.[DOUBLEPOST=1508700940][/DOUBLEPOST]КАДЕ БЕ НА СРЕД ТРКА РЕКЛАМИ ПУШТАТЕ ДА ВИ ЕБАМ ТОА МТВТО СКАПАНО

Последно уредено:
Значи буквално на права линија забави Фетел и си дозволи да биде претицан од Хамилтон. БОТ.
Инаку Верстапен маме ебава.[DOUBLEPOST=1508700940][/DOUBLEPOST]КАДЕ БЕ НА СРЕД ТРКА РЕКЛАМИ ПУШТАТЕ ДА ВИ ЕБАМ ТОА МТВТО СКАПАНО
Kako sto gledam bolidite na mercedes se superiorni na brzina vo odnos na drugite. Kako sto vidov na 2 navrati bolidot na mercedes e za 5 km/h pobrz od ferari a koga hamilton go pomina vetel razlikata vo brzinata bese 10 km/h

Хахахахахаха која заебанција на крајот. 5 секунди казна за Верстапен хахахахахах го симнаа од подиум хахахахахахахаха

Се виде дека е внатре ептен, али некако мене не ми изгледаше дека ќе се деси нешо вакво. Може да се пожалиле Ферари одма.

Можеше лани Фетел у МеХико, може и овој у ју ес оф еј.

Заслужено си ја доби казната. Небитно и без тоа извози феноженална трка.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Намерно го симнале Верстапен од подиумот бидејќи нема 21 година за шампањското :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom