Формула 1 - сезона 2015

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2015 според Вас...

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
Нели имаше едно време, демек другарчиња биле со Кими, така да, може и тоа да е.
У Ред Бул немаше симпатии кон чоеков, но сеа, ќе мора, јбг. :D
Kими си е друга приказна.
Drugarcinja bile ama navistina potegov so Kimi tuka me iznenadi so Webber vo RB se isfrluvaa od pateki a tuka demonstrira nesto drugo valjda i sozreal malce u megjuvreme [emoji14]

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Ферари на првиот тренинг 1 секунда а на вториот 2 секунди заостанува. Тактизираат нешто ? :unsure:

Во колку сатот се квалификациите и трката? Сигурно околу 06 наутро....

Квалификациите утре во 8, трката недела во 7
E zaradi ova gi mrazam istocnive trki vo 7 sabajle vo nedela treba da stanes da gi gledas, mozam da gi zamislam komentatorive utrinski raspolozeni kakvi ke bidnat xD

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk[DOUBLEPOST=1443200117][/DOUBLEPOST]https://www.carthrottle.com/post/7-epic-slides-fails-and-mistakes-from-japanese-grand-prix-practice/
Кога ке ги погледнам видеава добро е и што немало поголеми инциденти .. на исто место неколку болиди пролизгуваат заради белите линии на крајот на патеката, земајки ја во обзир брзината со која се движат добро е што успеаваат да ги исконтролираат

Последно уредено:
Ferrari многу заостанува, лоши квалификации за двајцата, посебно Фетел изненадува..

Мислам дека толку им е техничкиот капацитет на Ферари на ваква брза патека и дека Фетел го даде максимумот или барем многу блиску до максимумот. Како и да е, утре не очекувам многу за Ферари, мислам ќе има мачење со Вилијамс а Мерцедес ќе бидат недопирливи. Барем Нико изгледа во многу добра форма тука па да гледаме битка измеѓу Мерцедесите.

Квијат многу гадна несреќа имаше, со левото тркало при влез на кривина нагази во тревата и со тоа излета.
Тоа е, олд скул патекиве не простуваат грешка.

Мислам дека толку им е техничкиот капацитет на Ферари на ваква брза патека и дека Фетел го даде максимумот или барем многу блиску до максимумот. Како и да е, утре не очекувам многу за Ферари, мислам ќе има мачење со Вилијамс а Мерцедес ќе бидат недопирливи. Барем Нико изгледа во многу добра форма тука па да гледаме битка измеѓу Мерцедесите.

Квијат многу гадна несреќа имаше, со левото тркало при влез на кривина нагази во тревата и со тоа излета.
Тоа е, олд скул патекиве не простуваат грешка.
Steta sto ja asfaltiraa parabolica na monza.. na vakvi pateki se celicat mladive vozaci ne na pateki kako Sochi i Abu Dabi, na vtorava mozes lak vo krivinata do dubai da pravis i pak da se vratis nikomu nisto .. na suzuka monza spa nurburgring pa i hungaroring... mala greska ciao bella

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk[DOUBLEPOST=1443306355][/DOUBLEPOST]
c9dYJtq.png

Кој сака да се клади со мене дека овој иде во Лотус Рено а Магнусен ке оди во Мекларен

Последно уредено:
Кој сака да се клади со мене дека овој иде во Лотус Рено а Магнусен ке оди во Мекларен
Тешко, попрво би напуштил Ф1 :D
Mислам дека Алонсо ќе им даде уште една шанса на Мекларен да видат наредна година како ќе се развијат ако нема некој напредок ќе напушти Ф1. Едноставно нема кај да оди.

Ред Бул неќат да плаќаат бренд возачи по 30 милиони долари, они си имаат филозофија да развиваат возачи од нивната академија и им оди одлично.
Ферари нема шанси да го вратат назад најдоа замена во Фетел.
Мерцедес го имаат Хамилтон и не гледам да си оди скоро време.
А Лотус, не гледам што би барал во Лотус. Не е возач што сака да се бори во средина. И ако Рено го купи тимот ќе треба време дур да се адаптираат и ќе губи време а Алонсо има 34 години и ми се чини е пред крај со живците :D

Тешко, попрво би напуштил Ф1 :D
Mислам дека Алонсо ќе им даде уште една шанса на Мекларен да видат наредна година како ќе се развијат ако нема некој напредок ќе напушти Ф1. Едноставно нема кај да оди.

Ред Бул неќат да плаќаат бренд возачи по 30 милиони долари, они си имаат филозофија да развиваат возачи од нивната академија и им оди одлично.
Ферари нема шанси да го вратат назад најдоа замена во Фетел.
Мерцедес го имаат Хамилтон и не гледам да си оди скоро време.
А Лотус, не гледам што би барал во Лотус. Не е возач што сака да се бори во средина. И ако Рено го купи тимот ќе треба време дур да се адаптираат и ќе губи време а Алонсо има 34 години и ми се чини е пред крај со живците :D
Ja se nadevam i veruvam deka Reno ke najde resenie za naredna godina pa sppred toa i go smestuvam vo Reno si imaat istorija, baraa od berni da gi stavi na listata na "favorizirani" timovi i veruvam deka ke go opravdaat toa naredna godina vo najmala raka ke se guraat so Vilijams a gi ocekuvam da im vletaat so klizaci odzadi na Red Bull. Edvaj cekam da pocne narednata sezona a uste ovaa ne zavrsila se pomirivme site toa e toa Mercedes zima pak Hamilton kapa dole za izvozenoto ako ne go zaebe bolidot on ke si izvozi maksimum i cao prijatno nema sto da se komentira tuka ama ja cekam narednava sezona konecno nadez posle tolku godini cekanje vreme e vekje .. a so Reno vo paketov ke bidne uste pozabavno, ocekuvam okej performansi na Force India isto od sekogas mi bile simpaticen tim a ako izvadi Ferrari jaka PE ete ti gi Sauber i Has guzva da pravat .. :D

Ферари можеби можеа малце подобро да изиграат со пит стратегија за да го задржат тоа второ место. Но сепак, солидна трка за Ферари и разликата измеѓу Ферари и Мерцедес делува како да е смалена.

Aлонсо имаше испад на радио, го спореди моторот на Хонда со GP2 :D

Еј Розберг една кривина не можеше да го задржи на Хамилтон, после тој ќе се борел за титула, дрво невидено
За Ферари има надеж на следните трки, може уште прогрес да направат :)

Ферари можеби можеа малце подобро да изиграат со пит стратегија за да го задржат тоа второ место. Но сепак, солидна трка за Ферари и разликата измеѓу Ферари и Мерцедес делува како да е смалена.

Aлонсо имаше испад на радио, го спореди моторот на Хонда со GP2 :D
Alonso izleze golem placko :D Nikoj ne go terase da si odi od Ferari. Vamu ne mu e dobro, onamu ne mu e dobro, epa neka si ide doma. Mislam i usluga im napravi sto si otide...

Alonso izleze golem placko :D Nikoj ne go terase da si odi od Ferari. Vamu ne mu e dobro, onamu ne mu e dobro, epa neka si ide doma. Mislam i usluga im napravi sto si otide...
Abe vidi sea sekoj na negovo mesto ke se custvuva isto kaj odi tamu tapa bolidi ima u Ferrari go cedese bolidot, se vo Meklaren vo poeni edvaj vleguvaat :/ Ke izleze kako sto kazav naredna sezona so Reno ke odi 100%

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom