Формула 1 - сезона 2015

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 2015 според Вас...

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
Ситуацијава ми звучи многу лошо за Мекларен доколку Ред Бул добијат мотор од Хонда. Се шушка и дека Ред Бул имале веќе одел за тестирање мотори каде што ќе вложат нивни ресурси за развивање на мотор и помагање на дистрибуторот. Тоа е наводно направено за да им помогнат на WV со развивање на мотор бидејки они немале достоен одел за развивање на F1 мотор, а сега како што се во тешки проблеми ќе им биде многу тешко да изградат еден таков погон. Го имаат WEC оделот за развивање мотори али тој не бил адекватен за развивање на Ф1 мотори.
Како и да е, дали е можно Хонда да смени табор ако види дека Ред Бул се по ефикасен партнер?
Mislam deka nema da se sluci menuvanje na tabor vo biznis svetot mnogu e bitna lojalnosta i reputacijata a Japoncite imaat takva etika sto ne im dozvoluva takvi raboti koga e moralot vo prasanje no dostavuvanje na uste eden tim spored mene e mozno dodeka celosno preminuvanje ne veruvam, vo megjuvreme ima nekoj poveke informacii na relacija Reno-Lotus ? :D

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Во колку се квалификациите денес? (ако воопшто ги има) :)
Од 8, на собраниски мислам дека ќе бидат.
vo megjuvreme ima nekoj poveke informacii na relacija Reno-Lotus ? :D
Oптимистичен сум дека Рено ќе го превземат тимот, сепак се договориле Лотус да не преговара за нов договор со дистрибутер на мотори. A и тоа што потврдија замена за Грожјан кажува нешто, чим размислуваат за наредна година
Mislam deka nema da se sluci menuvanje na tabor vo biznis svetot mnogu e bitna lojalnosta i reputacijata a Japoncite imaat takva etika sto ne im dozvoluva takvi raboti koga e moralot vo prasanje no dostavuvanje na uste eden tim spored mene e mozno dodeka celosno preminuvanje ne veruvam,
А башка веќе имаат Хонда 49% акции во Мекларен, а и од историски и маркетингшки аспект им се исплати повеке Мекларен :D

Последно уредено:
Пренос слабо а :(
Изгледа требаше да пишам за да се вклучат хахах

Ајдее чекање до 20:30 ... тоа е иронијата во Тексас да не може да се извозат квалификации заради дожд xD

Ајдее чекање до 20:30 ... тоа е иронијата во Тексас да не може да се извозат квалификации заради дожд xD
Ураганов во Мексико и до Тексас дојде. :D Според мене вечерва ништо од квалификациите, утре ќе ги префрлат.

Утре на пладне (сабајле по нивно време) пред трка... Иначе ова е огромна невреме упм

Ветел изјави на третиот тренинг дека нема поента да вози да го вратат во гаража бидејки само се извртува заради дождот на патеката нема ефект тренингот :D

На Собраниски остануваат со слика од таму, така да следете и ќе има инфо што ќе се случува. Ако немате попаметна работа гледајте како врне :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom