Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро е, од МРТ го земале и тоа во предвид, а баш си мислев дека пишале пренос у 21:00Најверојатно дождот има улога во одлуката на Ферари, макар не е јаснодали стара или нова спецификација... Не гледам поента доколку би била старата...[DOUBLEPOST=1445547245][/DOUBLEPOST] ВО ПРЕСРЕТ НА ГОЛЕМАТА НАГРАДА НА САД
Патеката во Остин, Тексас, е првиот објект во САД наменски изграден за Формула 1 трки. По многу перипетии и договарања со локалните промотери, Херман Тилке доби дозвола да дизајнира ултра-модерен комплекс кој би ги имал обележјата на Тексас. Големата Награда на САД е еден од најпосетените настани во Ф1 календарот со над 235.000 гледачи секоја година и ја направи оваа патека Circuit of Americas нов дом за Формула 1 трки во САД.
Главни нејзини карактеристики се природните промени во елевацијата, вклучувајќи ја 40 метарската нагорнина кон првиот свиок кој е главното обележје на "Патеката на Америките". Помеѓу 20-те свиоци инкорпорирани се најсаканите и најпредизвикувачките свиоци од останатите историски Формула 1 патеки од целиот свет. Главно обележје во комплексот на оваа патека е 25-катната Кула за набљудување.
Временската прогноза за тркачкиот викенд предвидува исклучително влажно време со поројни дождови. За во сабота е издадено предупредување од поплави за градот Остин, додека утре, петок условите треба да се малку подобри. Најдобра прогноза имаме за недела, но ризикот од врнежи од дожд ќе остане за трката. Ваквата прогноза може да влијае врз тоа како тимовите ќе пријдат кон утрешните тренинг сесии, кога би можело да видиме многу малку акција на патеката. Петочните сесии би можело да бидат жртвувани за да се зачуваат интермедиа и гумите за влажно време за самата трка. Што се однесува до саботата, ако имаме поројни врнежи, исто така не очекува многу малку активности и многу црвени знамиња!!!
Борбата кај конструкторите е решена, Мерцедес АМГ на минатата трка ја осигура Шампинската Титула. Во генералниот пласман на возачи, иако минимални, Себастијан Ветел има теоретски шанси за да му ја украде титулата на Луис Хамилтон. Кои се комбинации се во игра ги имате сликовито на приложената фотографија.
Временскиот распоред го имате на насловната фотка на нашата ФБ страна, многумина се збунети зошто трката стартува во 20:00 часот, а на официјалниот сајт на Формула 1 пишува 21:00 MK. ТОА Е ТАКА ЗАТОА ШТО СТРЕЛКИТЕ НА ЧАСОВНИКОТ САБОТА СПРЕМА НЕДЕЛА СЕ ВРАЌААТ ЗА ЕДЕН ЧАС ПОНАЗАД!!!
Се оштрат Италијаниве за наредна сезонаФерари носи ново предно крило со доста измени. Горните флапови не се веќе споени кај ворекс генераторот, пролазот помеѓу главната `плоча` и првиот флап е речиси до крај, и има измена на каналниот под главната плоча:
![]()
Се оштрат Италијаниве за наредна сезонаФерари носи ново предно крило со доста измени. Горните флапови не се веќе споени кај ворекс генераторот, пролазот помеѓу главната `плоча` и првиот флап е речиси до крај, и има измена на каналниот под главната плоча:
![]()
Ферари носи ново предно крило со доста измени. Горните флапови не се веќе споени кај ворекс генераторот, пролазот помеѓу главната `плоча` и првиот флап е речиси до крај, и има измена на каналниот под главната плоча:
![]()
Mislam deka Kimi gi dobiva prv novite delovi za da gi testiraОва е најнова везија и има порадикални решенија во однос на сите досегашни. Но во моментов гледам фетел го вози крилото од Русија
Vi ja citav statijata na sajtot za prviot trening da ve ispravam ne e Venecuelanec tuku Venecuelec mislam deka e pravilno(zboruvajki za Pastor Maldonado) Ako ima nekoj lektor da se javi da me popravi ako gresam da ne bidne deka im mrcam na lugjevo za dzabe xDПредното крило не е исто за сите патеки, уличните како Сочи, Монца имаат едни, Монца, СПА други побарувања според кои се моделираат...
Eve tuka nie ke pomagame dokolku uvidime nekoja greska zatoa sme tuka jasno mi e deka nemate lektor sepak dovolno e i ova sto go pravite samo dobronamerno ve popraviv na sekoj mu se slucuvaat greskiНемаме лектор никој не сака да работи без пари, ако се јавува некој доброволно да ги лекторира текстовите слободно може да не контактира...
Како и да е мислам дека се разбираме...
Најинтересни моменти од вчерашниот ден:
- Нико Розберг најбрз на првиот тренинг за САД ГП-то, кој се одржа по дождливо време...
- Вториот тренинг не се одржа поради невреме со грмотевици
- Џолион Палмер си го обезбеди возачкото место во тимот на Лотус. (Рено и покрај се не го купува Лотус?!?)
- Болидите на Ферари имаат казна од 10 стартни места поназад
- Ред Бул можеби ќе има Хонда ПЕ од следната сезона (Во Мекларен лути, не го посакуваат тој расплет)