Формула 1 - сезона 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Розберг појак од Хамилтон али и поорганизиран од страна на гаражата и имаше еден круг повеќе ако не се лажам.
Фетел ептен солиден и Алонсо добра позиција ако земеме во предвид...
Очекувам јак старт и добра трка утре, легендарна си е Спа :)

Напредокот на Ферари се базира на ставањето на термичкиот штит на издувната грана на моторот,со што се постигнува скоро целата топлина од издувните гасови да остани внатре во цевките,а тоа значи дополнителна енергија=поголема брзина на издувните гасови=поголема снага на моторот за 20 КС.Тоа е све што можи да се направи со моторот,бидејќи до крајот на оваа сезона е забрането да се чепка во самиот мотор.

Ферари ја увиде својата грешка,таа лесно се отклонува,но е забрането со новите правила.Тие имаат ставено помало турбо него конуренцијата,а со тоа имаат послаб мотор.

Марморини кога ја доби шут картата рече дека тоа го направил по барање на инженерите за аеродиманика,а планот бил со подобра аеродинамика да се компензира мањакот на снага

BvjQvKlIYAAj8ce.jpg:large

Можно ли е пак да му се дешава ова на Хамилтон, нема среќа човеков.

Можно ли е пак да му се дешава ова на Хамилтон, нема среќа човеков.
После тоа со Глок и тоа освојување на титула, уште 10 години овакво нешто треба да му се случува.

После тоа со Глок и тоа освојување на титула, уште 10 години овакво нешто треба да му се случува.
Рачунај дека претходна сезона добиена титула изгубија Мекларен токму во Бразил, ќе беше премногу да имаат толку среќа Ферари две години по ред.

Рачунај дека претходна сезона добиена титула изгубија Мекларен токму во Бразил, ќе беше премногу да имаат толку среќа Ферари две години по ред.
Јес да сум фан на Ферари, ама мене не ми е проблемот шо Мекларен освои титула, проблемот ми е шо на тој начин ја освоија...

Јес да сум фан на Ферари, ама мене не ми е проблемот шо Мекларен освои титула, проблемот ми е шо на тој начин ја освоија...
Знам де и јас исто би реагирал, додуше мене и ме исфрустрира претходната сезона што Мекларен така ја изгубија. За ова со Глок не знам, цела трка беше чудна, веројатно среќа во прашање и ништо друго, зашто не знам како Мекларен би можеле да влијаат на Глок во тие услови и таа напната атмосфера за да ќарат нешто.
Кога е во прашање Ферари мислам дека многу потрагично беше губењето на титулата на Алонсо, кога Петров го заеба :facepalm:

Закаснив со преносов што како се издешава Кими да дојде горе а Алонсо доле во поредокот ?

a sto se desi si glok togas, pa glok imase gumi za suvo, vo toj krug pak bese pobrz od truli koj isto vozese so gumi za suvo na dozd, se vlecea i dvajcata na patekata a luis letase.
mene ne mi e jasno kako toa glok go pusti hamilton a vozese pobrzo vo toj krug od svojot timski kolega, i toa sekunda-dve bea u prasanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom