Формула 1 - сезона 2012

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Најхаракири тандем некогаш виден во цела Ф1. На Монтоја имај муда и делегирај му тимски наредби .. Или ќе го исчука на Кими, или ќе те прегази во питот ! :icon_mrgr:

Ќе може ли некој да ме просветли за Монтоја? Татко ми навиваше за него на времето додека навивав за Ралф Шумахер кога беа заедно во Williams BMW, но за карактерот и другите работи ниту можам да се сетам а ниту да разберам бидејќи имав максимум 7 години..

Ќе може ли некој да ме просветли за Монтоја? Татко ми навиваше за него на времето додека навивав за Ралф Шумахер кога беа заедно во Williams BMW, но за карактерот и другите работи ниту можам да се сетам а ниту да разберам бидејќи имав максимум 7 години..

Типот ќе остане запаметен како еден од најдивите и најнепресметливи :icon_mrgr: возачи кои некогаш стапнале во спортот. Возеше до крај, до смрт, без калкулации и пардон, без разлика кој е во прашање и дали на неговиот тимски колега му требаат бодови за титула. Се промовираше во тимот на Вилијамс, а кариерата ја заврши во МекЛарен последните две сезони (се повлече на крајот на 2006та). Добар дел од навивачите на МекЛарен во него гледат кривец што титулата му избега на Кими 2005та, кој таа сезона оствари 7 победи, но пак остана со празни т.е. да беше малце поколегијален Монтоја, можеби и другачие ќе се одвиеше расплетот. Имаа еден куп јаки дуели двајцата таа година, Монтоја и му се 'качи' еднаш на Кими - само не знам дали беше таа година, па и го пцуеше на тим радиото (во Белгија мислам дека беше), дека му го пресекол патот за да влезе во бокс. Доста избацувања имаше, ама не можеше да не го сакаш :D, на крај краева никој не го става во лош збор денес.

Тајпни на Јутјуб Пабло Монтоја и ќе ти излезе убава лепеза на луди дешавки по патеките ..

Добар дел од навивачите на МекЛарен во него гледат кривец што титулата му избега на Кими 2005та
Нека гледаат :D
Се знае зошто си ја изгуби титулата Кими во 2005 поради тоа што моторите на Мерцедес неможеа да го издржат Кими му откажа моторот во премногу случајеви :D

Нека гледаат :D
Се знае зошто си ја изгуби титулата Кими во 2005 поради тоа што моторите на Мерцедес неможеа да го издржат Кими му откажа моторот во премногу случајеви :D

Тоа беше годината кога му рокна тркалото(суспензијата) у последни круга ако не се лажам 3 беа пред крај ?Е сеа трката да ме убиеш не ми текнува :D

Тоа беше годината кога му рокна тркалото(суспензијата) у последни круга ако не се лажам 3 беа пред крај ?Е сеа трката да ме убиеш не ми текнува :D
Не, тоа беше 2005-та кога се бореше со Алонсо за титулата. Тогаш беа забранети менувања на гуми, а Кими имаше нагло кочење и му се направи flatspot поради што имаше вибрации, а одеше на се или ништо:)

Највероатно мислиш за оваа трка,1:33. :D

Не, тоа беше 2005-та кога се бореше со Алонсо за титулата. Тогаш беа забранети менувања на гуми, а Кими имаше нагло кочење и му се направи flatspot поради што имаше вибрации, а одеше на се или ништо:)

Највероатно мислиш за оваа трка,1:33. :D

Дада на ова мислев.Каква носталгија ме фаќа кога ќе видам како порано личеа болидиве и колку повеќе уживав во тркиве...Среќен сум што глеам формула од 2 години, барем тоа тогаш беше трка ова денес е ништо во споредба со тоа...

Дада на ова мислев.Каква носталгија ме фаќа кога ќе видам како порано личеа болидиве и колку повеќе уживав во тркиве...Среќен сум што глеам формула од 2 години, барем тоа тогаш беше трка ова денес е ништо во споредба со тоа...
Да бе денешниве болиди изгледаат како шифоњери,болидите до 2008 изгледаат многу помоќно :)

Голема изедначеност на првиот тренинг.

Уффф ептен тесно, првите 4ца внатре во 1 десетинка. Ме изненадуваат овие перформанси на МекЛарен, од кога паметам Интерлагос им една од ахиловите тетиви на календарот. Хамилтон мислам дека нема ниту подиум таму, ќе видиме дали ќе ја задржат формата. Лименките стандард .. Fast corners, high downforce - that's their game.

- Заубер го потврдија Естебан Гутиерез (Мексико) како нивен втор пилот за 2013та.

- Шарл Пик од Марусија, премина во тимот на Катерам. Втората позиција уште останува отворена во тимот.

ПС - Шо убаво време прогнозираат за утре. Мх мх, мераци ... :sneaky:

Ај ако може некој побрзо да ми каже на кој канал можам да гледам квалификации?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom