Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
^ Зошто бре скапан болид пријателе, што му фали на Мерцедесот ?? - Што, да не Реното е нешто поасално и подобро. Можда Мерцедес заостанува малку во однос на МекЛарен, Ферари и РБ, ама тоа не е оправдување (во случајов на Шуми).

Како можеше Розберг тогаш, како што ти велиш - со СКАПАН болид, на отворањето на сезоната, после 4 трки на биде втор во генерален (со само -10 бода). Плус тоа, момакот нема завршено под петто место на 4те трки, а веќе и нанижа 2 подиума. Денеска ако ја гледаше, сигурно примети дека Нико не дозволи да го претекнат ниту Луис, ниту Алонсо. И со двајцата одлично се справи.

Така даа, Мерцедесот скапан, хмммм ај донт тинк соу.

Повторно само усна опомена до Хамилтон и ништо повеќе. Па колку усни опомени треба да добие за да му дадат некоја казна????
Прошлата трка педерски го затавараше Русинот а правилото јасно гласи може само еднаш да затвориш а он по трипати затвараше и доби само опомена не биле нешто разјаснети правилата ама следниот пат ке летале бодови.
Доаѓа следна трка и повторно Хамилтон прави инцидент кога му влегува во патека на Ветел у бокс и повторно само усна опомена.
Не ми се јасни нешто овие во ФИА како што си има казна за Jump старт така има и за другиве прекршоци ама некого не го фаќаат правилата изгледа.

Интересна трка. Дождот годинава е доста присутен на трките:).

Честитки за Батон за победата. На идентичен начин како и пред две трки, човекот сам си ја креираше победата. Кога сите влегуваа тој се реши да ризикува што му се исплатење. Во генералниот пласман се врати на местото кое минатата сезона го држеше од почетокот па се до крајот.
Иако не ми е на листата на омилени возачи, сепак мора да се признае дека Хамилтон извозе феноменална трка. Да имаше уште некој круг ќе стигнеше и до победата. Возеше машки и тоа му се исплатеше.
Розберг исто така најмногу профитираше од одлуката да не менува гуми на почетокот на трката, меѓутоа мора да се признае дека германецот е многу константен. Одолеа на притисокот на Алонсо и потоа мирно ја финишираше трката на пиедесталот. Важни поени за него (со кои се искачи на второто место) и за неговиот тим. Една од ретките светли точки кај Мерцедес оваа сезона.
Алонсо исто така возеше одлично. И покрај тоа што беше казнет поради прераниот старт, успеа да стигне по 4 позиција. Очекував дека ќе го мине и Розберг но тоа не се случи.
За разлика од него Маса апсолутно разочара оваа трка. Беше премногу пасивен. Мора да биде поагресивен доколку сака да направи нешто повеќе. Да се надеваме дека на Европската турнеја ќе се покаже во добро светло.

Повторно само усна опомена до Хамилтон и ништо повеќе. Па колку усни опомени треба да добие за да му дадат некоја казна???? Доаѓа следна трка и повторно Хамилтон прави инцидент кога му влегува во патека на Ветел у бокс и повторно само усна опомена.

Ти озбилен си ?!?! - Ај прегледај ја уште еднаш ситуацијава па ќе видиш дека Фетел беше тој што неправилно се постави и постапи.

- Како прво Себастијан кога го пуштија, јас се сомневам дека првите 10ина метри ги помина со дозволената брзина пропишана од ФИА која може да се постигне во пит-стопот. Тој нагази кога забележа дека и Луис излегува, а боксот на МекЛарен е пред нив т.е. нема да успее да ќари позиција.

- А втората грешка му беше кога откако изби со пола болид пред Луис, доста ниско и незрело почна да го турка надвор од асфалтот т.е. кон боксовите на послабите тимови кои се наоѓаат на крајот. Фетел возеше на пола патека, туркајќи го Луис кон боксовите кој ни со пола болид не беше на патеката.

А тоа што ФИА од секогаш се имале bad issues спрема МекЛарен, а посебно откако Луис е нивни пилот не е ништо ново во спортов.

честитки до батон а црнскиот пак покажа дека има топки (не дека другите немаат - храброст) ама црнскиот има ете подобро спремен болид за на дожд а и знај да вози - нормално ама ке видиме на сувите стази почнувајќи од следната трка кој е кој и со некои подобрувања на Ферари Мерцедес Ред Бул па и Мекларен а можи и Рено

сезоната само шо започна

за батон шо да кажам тактичар и среќлија (изгледа научи некоја тактика од Рос Браун) а не дека е некое шофериште ама ке видиме на суви стази како ке се покажи
јас мислам дека црнскиот е многу подобар од батон

и не му е лесно на хамилтон со батон (батон не е ковалаинен) му дојде нов тимски колега и одма победи 2 пати :pos2:

маса - КАТАСТРОФА алонсо исто така (на стартот) како некој аматер на дебитантите му се нема такво нешто случено а не на некој шампион ееееееееј мислеше на подиум одма цццццц
нека мисли така и на следната трка и нека му речи чао на титулата оти мислам дека тој има поќе шанси од маса за титулата а тоа инцидентот со маса во пит (ЃУБРЕ) леле ако излетаа двата ама знам какви мисли имаше алонсо тогаш (дека ако не направеше така ке требаше да го чека маса прво во боксот да го услужат па после тој и најмногу ке изгубеше Ферари оти маса на вакви патеки ништо не прави и плус ке заостанеше уште повеќе алонсо чекајќи го маса)
:toe:

Ти озбилен си ?!?! - Ај прегледај ја уште еднаш ситуацијава па ќе видиш дека Фетел беше тој што неправилно се постави и постапи.

- Како прво Себастијан кога го пуштија, јас се сомневам дека првите 10ина метри ги помина со дозволената брзина пропишана од ФИА која може да се постигне во пит-стопот. Тој нагази кога забележа дека и Луис излегува, а боксот на МекЛарен е пред нив т.е. нема да успее да ќари позиција.

- А втората грешка му беше кога откако изби со пола болид пред Луис, доста ниско и незрело почна да го турка надвор од асфалтот т.е. кон боксовите на послабите тимови кои се наоѓаат на крајот. Фетел возеше на пола патека, туркајќи го Луис кон боксовите кој ни со пола болид не беше на патеката.

А тоа што ФИА од секогаш се имале bad issues спрема МекЛарен, а посебно откако Луис е нивни пилот не е ништо ново во спортов.

Како прво возачите имаат speed limiter кој се вклучува на влез во бокс а се исклучува на излез и грешките со зголемена брзина се случуваат на влез и на излез од бокс, брзините во бокс констатно се мерат. Ветел излезе од бокс беше надвор на лентата која е за излез од бокс која има капацитет за еден болид. Бидејки прв излезе Ветел има преднос пред другиот возач кој треба да го пропушти а по никој основ не смее да вози паралелно со него а ветел имаше потполно право да се шета во лентата кој прв ја зазема. И погледни колку само опасно излезе хамилтон како ја занесе задницата Ветел мораше да се потргне за да не го удри.
Незнам зошто сте толку пристрасни кон тој што навивате што дури ни грешките не ги признивате. Јас сум за Алонсо и направи грешка и океј е нема што. Барем признајте кога прави грешки и што ке кажеш за борбата со Витали Петров или и тоа не беше грешка???

Незнам што се дешава со болидот на Михаел Шумахер, или па до него е. На секој можен дел од патеката заостануваше, а пак Хамилтон и другата компанија го минуваат како што сакат без проблем. Па дај нека се среди малце, да биде поинтересно.

И погледни колку само опасно излезе хамилтон како ја занесе задницата Ветел мораше да се потргне за да не го удри.
Незнам зошто сте толку пристрасни кон тој што навивате
што дури ни грешките не ги признивате. Јас сум за Алонсо и направи грешка и океј е нема што. Барем признајте кога прави грешки и што ке кажеш за борбата со Витали Петров или и тоа не беше грешка???

Види сега, јас грешката на Луис (проклизувањето) во боксот не ја негирам - да, ја имаше, постоеше. Но каде го виде ти поттргнувањето на Фетел ?? - Типот излезе од бокс, а кога забележа дека Луис излегува од бокс - сосема свесно тргна да го затвора и си продолжи по тој трак, колд ес ајс не поттргнувајќи се ми мм. Размисли малце, тој кога веќе забележа дека му шета газот на Луис, да се поттргнеше (притоа штитејќи се себеси) ќе одеше полево т.е. ќе си ја фатеше патеката како што треба и со тоа афтоматски Луис сакал-нејќел ќе одеше позади него.

А за пристрасност не ме ставај мене во уста, пошто јас сум доста реален и толерантен кога се прашање сите ствари, не само спортот и Ф1 во случајов. Јас си го кажав само моето мислење, дека ако веќе дојдеше до казнување на Луис поради проклизивањето во боксот (што донекаде е и случајност, пошто шофер намерно да проклизува e impossible), тогаш ништо помалку не би заслужил ниту Фетел поради намерното и свесно затварање и туркање на Луис со тоа слободно ''шетање'' низ патеката, како што викаш ти.

И само да ти кажам, усната опомена се однесува и за двајцата, што значи дека и двајцата сносат кривица. Така да донекаде сум во право ..

Види сега, јас грешката на Луис (проклизувањето) во боксот не ја негирам - да, ја имаше, постоеше. Но каде го виде ти поттргнувањето на Фетел ?? - Типот излезе од бокс, а кога забележа дека Луис излегува од бокс - сосема свесно тргна да го затвора и си продолжи по тој трак, колд ес ајс не поттргнувајќи се ми мм. Размисли малце, тој кога веќе забележа дека му шета газот на Луис, да се поттргнеше (притоа штитејќи се себеси) ќе одеше полево т.е. ќе си ја фатеше патеката како што треба и со тоа афтоматски Луис сакал-нејќел ќе одеше позади него.

А за пристрасност не ме ставај мене во уста, пошто јас сум доста реален и толерантен кога се прашање сите ствари, не само спортот и Ф1 во случајов. Јас си го кажав само моето мислење, дека ако веќе дојдеше до казнување на Луис поради проклизивањето во боксот (што донекаде е и случајност, пошто шофер намерно да проклизува e impossible), тогаш ништо помалку не би заслужил ниту Фетел поради намерното и свесно затварање и туркање на Луис со тоа слободно ''шетање'' низ патеката, како што викаш ти.

И само да ти кажам, усната опомена се однесува и за двајцата, што значи дека и двајцата сносат кривица. Така да донекаде сум во право ..
Прво и основно таа лента е наменета за еден болид а не за два тој што е втор треба да иде позади а не да води инат да вози паралелно значи првичната грешка е на Хамилтон. Ветел почна да го притиска со цел да нема кај да иде да оди позади него и да има предност кога црнецот нема памет што прави. И да после одкако го постирав постот прочитав дека и двајцата добиле опомена ама за разлика од Ветел на Хамилтон му е втора , опомени се даваат на грешки ама како што знам порано сите грешки се казнуваа а не ги опоменуваа.

Мала ретроспектива на случувањата бидејќи не стигнав малку да се подобјаснам...

Има потреба да се збора? Да бев на местото на Маса, и двата ќе завршевме во песок или во заштитна ограда. Мислам хелооу, кој кур е Алонсо така да се понаша? Затоа го избркаа од Мекларен, затоа и ќе мора да му најдат втор возач од типот на Баричело за да му биде клубски колега, ако сакат да бидни нешто од него. Мада мое мислење е дека ќе му ги удрат клоците за брзо и ќе најдат некој што знае да биде и втор возач и да губи понекогаш кога е се за доброто на тимот.

Мислите дека Хамилтон немаше да го притисне Батон во последните 15 кругови ако беа во различен тим? Како и да е, честитки за Мекларен и за 1-2 победата. Се надевам дека ќе нанижат уште 5-6 такви до крајот на сезоната, па бројот 1 и 2 на болидите да биде заслужен идната сезона.

Ветел,Хамилтон,Хамилтон,Ветел се виде мајсторијата црнчето од Гранада ко шо го викаше Миленко нашки кажано г'з им искина на сите :salut:

Мала ретроспектива на случувањата бидејќи не стигнав малку да се подобјаснам...

Има потреба да се збора? Да бев на местото на Маса, и двата ќе завршевме во песок или во заштитна ограда. Мислам хелооу, кој кур е Алонсо така да се понаша? Затоа го избркаа од Мекларен, затоа и ќе мора да му најдат втор возач од типот на Баричело за да му биде клубски колега, ако сакат да бидни нешто од него. Мада мое мислење е дека ќе му ги удрат клоците за брзо и ќе најдат некој што знае да биде и втор возач и да губи понекогаш кога е се за доброто на тимот.

Мислите дека Хамилтон немаше да го притисне Батон во последните 15 кругови ако беа во различен тим? Како и да е, честитки за Мекларен и за 1-2 победата. Се надевам дека ќе нанижат уште 5-6 такви до крајот на сезоната, па бројот 1 и 2 на болидите да биде заслужен идната сезона.

алонсо е идиот препотентен арогантно ѓубре (а да му бараат втор возач Ферари кој ли ќе биди тој) Кубица не Фетел не лукас ди граси изгледа или некој сличен таков и недокажан

па на крајот на краиштата нека му ги удрат клоците на алонсо и нека си иби мајката заедно со посраниот спонзор сантандер (нема демек други спонзори да дојдат)

Маса е супер човек се бори за тимот (иако не е некој класа шофер а поготово на влажни стази) за разлика од тој другиот - неговиот тимски колега а кој на стартот во Кина изгледаше како некој аматер ко стартуваше :pos2:

абе кога ке дојдат и Кубица и Фетел :vozbud: парче да прават

ако ептен Ферари не можат да се откажат од алонсо заради спонзорот ако има еднаков статус тој (алонсо) во тимот без разлика кој му е колега нека дојди или Кубица или Фетел па да го видам плачкото алонсо после ама тешко ке да биди ова со јаки шоферишта како колеги на плачкото алонсо

алонсо има 3 год. договор а сантандер мислам 5 год и не дај боже 5 год да вози и алонсо скраја да е (да се помрднам од место)

а јас се надевам дека бројот 1 ке биди во Ферари в година оти бааги време помина) и нека имаат Ферари 1-2 победи оваа сезона најмалку уште 15 :vozbud:

:tv:

п.с. а то за батон ке видиме дали ке победи на сува стаза покрај хамилтон баш да видиме

Ветел,Хамилтон,Хамилтон,Ветел се виде мајсторијата црнчето од Гранада ко шо го викаше Миленко нашки кажано г'з им искина на сите :salut:

да да така е нема грешка

на тоа црнчето болидот му е спремен за дожд (а и тој е добар возач не велам не) плус има F duct или кој знај шо друго

хамилтон е најдобар од сите нема подобар од него :pos2:

Фетел е просечен возач а како победи 2008 со Торо Росо во Монца на дожд????????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom