Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Иако сум за Ферари...секоја чест за Фетел...ќе се радувам ако биде шампион!

Браво Фетел!!! Мислев дека е разочаран и дека нема да напраи нешто големо, ама ете за среќа не се случи тоа.

ПС: Луд е, и покрај тоа што беше прв и идеше кон победа, сакал да заврне, како што рече он, да освежи.:pos2:

Епа неможат малери да го бијат цело време. Браво за Фетел, тој константно вози многу добро, ама болидот е тој што го јебе. Прв пат издржа оваа сезона и си победи фино поштено.
Како и да е, не знам дали ќе му беше толку лесно да не се изглупираа Ферари и Мекларен во вчерашните квалификации.

Епа неможат малери да го бијат цело време. Браво за Фетел, тој константно вози многу добро, ама болидот е тој што го јебе. Прв пат издржа оваа сезона и си победи фино поштено.
Како и да е, не знам дали ќе му беше толку лесно да не се изглупираа Ферари и Мекларен во вчерашните квалификации.

тоа никогаш нема да го дознаеме ЗА ЖАЛ

честитки до Фетел фантастичен возач е (конечно победи и издржа болидот) ама само да не зачестат вака доста му е една 1-2 победа
кога ке ни дојди тој во Ферари (изгледа наскоро) хаха

Вебер беше малку разочаран (па нека вози подобро ебаго) а ако дојди Раиконен в година во Ред Бул одличен тандем ке бидат со Фетел

браво Маса само ме плаши неговиот болид да не го потроши па следната трка не дај боже да му откажи (да се помрднам од место) пу пу

штета за Алонсо :toe:

маста му ја извади на болидот ама не е голема загуба

кога ке го вгради Ферари тој "нелегален" дел како на Мекларен ке бидат подобри (да се надеваме)

бооооооо Хаиме возење па и Петров :nesvest:

Дечки не ја глеав трката:toe:,само знам дека Фетел победил ај напишете ги од 2 до 8 место:toe:.

Дечки не ја глеав трката:toe:,само знам дека Фетел победил ај напишете ги од 2 до 8 место:toe:.

1 Sebastian Vettel RBR-Renault 56 1:33:48.412
2 Mark Webber RBR-Renault 56 +4.8 secs
3 Nico Rosberg Mercedes GP 56 +13.5 secs
4 Robert Kubica Renault 56 +18.5 secs
5 Adrian Sutil Force India-Mercedes 56 +21.0 secs
6 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 56 +23.4 secs 8
7 Felipe Massa Ferrari 56 +27.0 secs
8 Jenson Button McLaren-Mercedes 56 +37.9 secs
9 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 56 +70.6 secs 14
10 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 56 +73.3 secs
11 Sebastien Buemi STR-Ferrari 56 +78.9 secs
12 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 55 +1 Lap
13 Fernando Alonso Ferrari 54 +2 Laps
14 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 53 +3 Laps
15 Karun Chandhok HRT-Cosworth 53 +3 Laps
16 Bruno Senna HRT-Cosworth 52 +4 Laps
17 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 51 +5 Laps
Ret Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 46 Hydraulics
Ret Vitaly Petrov Renault 32 Gearbox
Ret Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 12 Throttle
Ret Michael Schumacher Mercedes GP 9 Wheel issue
Ret Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 8 Engine
Ret Timo Glock Virgin-Cosworth 2 Spin
DNS Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 0 Engine

возачи

01 Felipe Massa 39
02 Fernando Alonso 37
03 Sebastian Vettel 37
04 Jenson Button 35
05 Nico Rosberg 35
06 Lewis Hamilton 31
07 Robert Kubica 30
08 Mark Webber 24
09 Adrian Sutil 10
10 Michael Schumacher 9

тимови

01 Ferrari 76
02 McLaren-Mercedes 66
03 RBR-Renault 61
04 Mercedes GP 44
05 Renault 30
06 Force India-Mercedes 18
07 Williams-Cosworth 6
08 STR-Ferrari 2
09 BMW Sauber-Ferrari 0
10 Lotus-Cosworth 0

Победник на првата трка Алонсо, на втората Батон, на третата Фетел. Прв во генерален по 3 трки Маса :tapp:...

Одлично издание на Ред Бул. Едноставно со тактичката грешка на Мекларен и Ферари немаа сериозна конкуренција за првото место, а и редно беше да дојдат до заслужената 1-2 победа.

Пак неможам да се помирам со глупото правило што налага на сува трка да се користат и меката и тврдата компонента. Што ако некој се осеќа доволно спремен да извози трка со еден сет на тврди гуми???

Одлично издание на Хамилтон, исто така и на Батон кој успеа да го држи Алонсо зад себе се додека не го чадна моторот :vozbud:. Интересен дел беше што иако Ферари беше побрз 2 и повеќе секунди по круг, сепак неуспеа да го помине. Мислам дека Батон има дознаено некоја тајна од Вилнев... Се сеќавате дека тој беше најтврдиот орев за претекнување :) или треба да ве потсетам.

Ќе биде доста интересно :tv:

епа ај нека ни е честито 1,2 победа :)коментаторов треска глупости само на 1 април ќе го види Фетел во ферари се запали премногу врска немаше тоа за Фетел во ферари си прај бајрам

Првите 7 возачи се на разлика од само 9 бода, ќе биде и те како интересно.

На Вебер и не му беше баш драго што тој не се најде на највисокото постоље.
Ќе беше уште поинтересно Хамилтон да го напдана Адриана ама овој беше пребрз за него на рамници.

Да ја заврши Алонсо мирно трката сега ќе беше прв, но знаејќи го неговиот темперамент и не се зачудив што нападна. Како и да е честитки за Фетел, трета - среќа. :tv:

Победник на првата трка Алонсо, на втората Батон, на третата Фетел. Прв во генерален по 3 трки Маса :tapp:...

Одлично издание на Ред Бул. Едноставно со тактичката грешка на Мекларен и Ферари немаа сериозна конкуренција за првото место, а и редно беше да дојдат до заслужената 1-2 победа.

Пак неможам да се помирам со глупото правило што налага на сува трка да се користат и меката и тврдата компонента. Што ако некој се осеќа доволно спремен да извози трка со еден сет на тврди гуми???

Одлично издание на Хамилтон, исто така и на Батон кој успеа да го држи Алонсо зад себе се додека не го чадна моторот :vozbud:. Интересен дел беше што иако Ферари беше побрз 2 и повеќе секунди по круг, сепак неуспеа да го помине. Мислам дека Батон има дознаено некоја тајна од Вилнев... Се сеќавате дека тој беше најтврдиот орев за претекнување :) или треба да ве потсетам.

Ќе биде доста интересно :tv:

Изгледа Вилнев се утепал од давање совети ако се сеќаваш прошлата трка Хамилтон колку беше побрз од Алонсо сепак не успеа да го помине. А да не цркнеше моторот на Алонсо ке го поминеше Батон уствари веќе беше поминат ама на гас му цркна болидот и не го извлече од кривина

Изгледа Вилнев се утепал од давање совети ако се сеќаваш прошлата трка Хамилтон колку беше побрз од Алонсо сепак не успеа да го помине. А да не цркнеше моторот на Алонсо ке го поминеше Батон уствари веќе беше поминат ама на гас му цркна болидот и не го извлече од кривина
неколку круга поназат алонсо го префорсира болидот од инат да го помине батон ама неможеше батон одлично се одбрани и Алонсо место да се смири да се задоволи со таа позиција го префорсира на таа кривината и толку му е башка крај на трка истрошен е болидот нормално

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom