Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Нема да продолжи....сат време чекање и за џабе испадна...

Еве гледаш?Ќе продолжи трката :pipi:
EeeeEeeeeEeeeeeeeeee:kesa::kesa::kesa:

Молам? :pos:

Иначе честито на Батон. Пак победи. И официјално Браун ГП е нова сила во Ф1.

Конечно заврши тркава.Не знам до сега што чекаа.Мислеа ли со кајак да возат.

Heavy rain forces suspension of Malaysian Grand Prix

The Malaysian Grand Prix has been suspended due to heavy rain after 33 laps at Sepang. The race could yet restart if conditions improve sufficiently.

When the race was suspended, Brawn's Jenson Button was leading from Toyota's Timo Glock and and BMW Sauber's Nick Heidfeld.

Half points will be awarded if the race cannot be restarted. Results will follow when available.

Глупаците од тимот пак ги заебаја на возачите од Ферари особено Раиконен денес и вчера Маса..:tapp:

За џабе станав за да гледам. Ни 1 круг не фатив :)

Еве табела од победниците
1 22 Jenson Button Brawn-Mercedes
2 6 Nick Heidfeld BMW Sauber
3 10 Timo Glock Toyota
4 9 Jarno Trulli Toyota
5 23 Rubens Barrichello Brawn-Mercedes
6 14 Mark Webber RBR-Renault
7 1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
8 16 Nico Rosberg Williams-Toyota

И 9то Маса и 14то Раиконен. Катастрофа!

Baton 5,Glock 4 boda zedoa.Polovina od normalnoto.Sto se slucuva vo Ferari ne mi e jasno.Pocetnicki greski pravat.:tapp:

Треба да дојде Жан Тод со еден стап, и да ги размава таму по тоа главите!
Кими можеше до подиум да дојде ако не го ебеа со гумите.

Батон 5, Хајдфелд 4, Глок 3 бода.

сеуште не е официјално ништо.можно е да земаат и по 10,8,6....ке се знае деновиве.исто така и пласманот на возачите не е сигурен дали е токму тој кој беше прикажан :toe:

Супер трка, се што може да се посака од едно ГП, на едно место. Јас бев најмногу за дожд, ама не до толку .. Ова стварно на ништо не личеше. Штета тркава ќе беше феноменална ако дождот се задржеше до некоја нормала, и мислам дека во една таква ситуација Глок ќе имаше поголеми шанси за триумф, одколку Батон.

Сепак му ја честитам втората победа на Батон и на Брон ГП, чија бајка сеуште трае .. А дали ќе биде така и после 14.04, ќе видиме .....

И за крај, Ферари уште еднаш јавно се избламираа и докажаа без Тод се гола вода .. Не знам само како можеа тоа да му го направат на Кими, кога сите ставаа гуми за суво време и повеќе од јасно беше дека ако заврне, пак сите ќе одат во бокс, тие од Ферари се најдоа таму најпаметни и предвреме планираа да му ''кумуваат'' на нивниот пилот.

Повторно Батон најдобар... Рано е за прогнози, но поради тактиката на тимот ипоради начинот на кој извози изгледа има капацитет да заврши меѓу првите три.

Ферари катастрофа. Како само се избламираа... Не ми се верува дека одеа на се или ништо... на крај Раиконен како награда за тоа доби само... сладолед. :pos:
Сезоната ќе биде уништна ако не превземат нешто...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom