Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Gledam recisi 2 sezoni formula 1 na HRT 2 i ke ti kazam deka toa se najdobrite komentatori, mislam deka se neutralni i cvrsto stojam zad ova, a vakva reakcija se kladam deka imale site komentatori, normalno e se resavase titula i toa se resi vo posledniot krug, a koga go mina Vetel na Hamilton imase derenje ama toa e sto go pravi pojako komentiranjeto, normalno bese krajna trka i za ocekuvanje e takfvi reakcii

Glok Sector1 Sector2 Sector3 Time
71 24,8 54,7 25,0 1,44,731
за разлика од Маса Раиконен и Хамилтон
Маса
71 21,8 46,0 19,7 1,27,721
Хамилтон
71 21,6 45,2 19,3
1,26,126
Прв сектор...Глок 24.8,Хамилтон 21.5...разлика 3.5 секунди
И опа во вториот сектор вози побавно за 9 секунди,па продолжува во третиор сектор на 6 секунди...:nesum:.
И би сакал да видам во 69 и 70 круг со кое време ги извозил...
Eдит:
Lap 66 – Hamilton pits, Glock is 20 seconds behind him.
Lap 67 – Hamilton rejoins and Glock is now eight seconds ahead.
Lap 68 – Glock is 10 seconds ahead.
Lap 69 – Vettel passes Hamilton, Glock is 15 seconds up.
Lap 70 – Hamilton takes three seconds out of his lead.
Lap 71 – Glock loses 12 seconds in sectors one and two. Hamilton’s final lap is 1m26s, Glock’s is 1m 44.731s.

Нема што да се каже.

„Бев на гумите за суво кога дождот почна да врне, и последниот круг ми беше невозможно да возам. Се трудев колку што можев, но ми беше многу тешко да го контролирам болидот и ја загyбив позицијата на самиот крај од кругот“ изјави Глок.
„Немав поима, се концентрирав на своето возење. Не знаев дека сум клучен фактор во првенството. Само се трудев да извозам што подобро. Останавме на гумите за суво, се коцкавме и немавме среќа“.

NO COMMENT HAMILTON ZASLUZENO!!!!

„Бев на гумите за суво кога дождот почна да врне, и последниот круг ми беше невозможно да возам. Се трудев колку што можев, но ми беше многу тешко да го контролирам болидот и ја загyбив позицијата на самиот крај од кругот“ изјави Глок.
„Немав поима, се концентрирав на своето возење. Не знаев дека сум клучен фактор во првенството. Само се трудев да извозам што подобро. Останавме на гумите за суво, се коцкавме и немавме среќа“.

A што ке каже?Намерно закочив.?:uvo:

A што ке каже?Намерно закочив.?:uvo:
Primer:2006 Alonso so dobri gumi na hungaro mislam bese po dozd posle 7 kruga pretekna nekade okolu 12-13 bolidi i ???
Mozda togas pa site kocele.....
Vakvi muabeti samo od ludze koj nekat da se pomirat so faktot ali takov ti e sportot pobeda i poraz...
Toa vie lani ukradovte titula,ne mi se svidza ferarri samo zardai toa uvek nesto okolu niv se desava,PR:singapur bila glupost,zaso zaso massa trgna po greska???Vo 2006 reno go kaznija za nekoi amortizeri,pa posle toa site gi upotrebuvaa,2007 mu ja ukradoa titluata na konstruktori , Sega ima izjavi od tipot nema da ucestvuvame fo F1 zaso ke se menjaat motorite uvek na niv neso ne im cini ali slusaj koj gubi ima pravo da se luti..............

Аман бе, десет пати до сеа истиов текст од Точка. Па тоа го имаат пишано на зафрканција :pos:
Некои изгледа не знаат да сватат зафрканција.:pos2:

да бе,2 круга гумите му беа ок и баш на 500 нетри пред крајот тој наеднаш губи толку брзина...да не се лажеме глок ги пропушти на обајцата ама тоа е тоа,сега ке има милион приказни,ама мое мислење е дека ова беше намерно зошто се виде дека закочи...

да бе,2 круга гумите му беа ок и баш на 500 нетри пред крајот тој наеднаш губи толку брзина...да не се лажеме глок ги пропушти на обајцата ама тоа е тоа,сега ке има милион приказни,ама мое мислење е дека ова беше намерно зошто се виде дека закочи...
TAKA E EXPERTU po gumi i kocenje .Za tebe ovie merenja i statistiki ne vazat znam.Posto nikoj duri i ferarri ne dade vakov komentar zs ne zemes da gi tuzis ???Moze ke izdejstvuvas da mu ja zemat titulata na hamilton....Se e mozno...

TAKA E EXPERTU po gumi i kocenje .Za tebe ovie merenja i statistiki ne vazat znam.Posto nikoj duri i ferarri ne dade vakov komentar zs ne zemes da gi tuzis ???Moze ke izdejstvuvas da mu ja zemat titulata na hamilton....Se e mozno...

Јас кажав дека е тоа мое мислење па затоа не треба ферари да го потврдат...а на снимката се гледа дека се потргна настрана...

Титула без сјај: Хамилтон шампион во режија на Тимо Глоk
Луис Хамилтон е новиот светски шампион. Пилотот на Мекларен ја осигура титулата во последните стотина метри на трката за Големата награда на Бразил, благодарение на пријателскиот гест на Тимо Глок, кој му го препушти петтото место. Фелипе Маса ја однесе победата, во рацето го држеше епитетот светски шампион се до самиот финиш... Хамилтон ја осигура титулата апсолутно во последните метри од трката. Имено, беше на петтото место, но Фетел го мина на неколку кругови пред крајот и го помести на шестото место што за Хамилтон не беше доволно за титула. Но, само неколку метри пред целта, четвртопласираниот Глок наеднаш успори, ги пропушти Хамилтон и Фетел, па Британецот ја освои титулата во режија на Германецот Глок.
Фелипе Маса направи се што можеше, славеше пред домашната публика, но тоа не му беше доволно за конечно славје.
Маса на крајот освои десет бода, Хамилтон четири и на крајот пилотот на Мекларен има вкупно 99 бодови наспроти 98 колку собра возачот на Ферари.
Трката започна драматично, дождот во Бразил го одложи стартот десетина минути. Но набрзо дождот престана, а стазата брзо се исуши бидејќи температурата беше висока.
Но дождот на самиот крај повторно ја закомплицира ситуацијата на шест круга пред крај на трката. Возачите повторно отидоа во боксот по гуми за дожд. Кога Маса мина низ целта, Хамилтон сеуште беше на шестото место и почна неопишливо славје во Ферари. Но, потоа се појави Глок и режираше една од најинтересните завршници во Формула 1.
Покрај Маса на пиедесталот денеска се искачија и второпласираниот пилот на Рено, и третопласираниот клубски колега на Маса, Кими Раиконен. На денешната трка бодови уште освоија Фетел, новиот шампион Хамилтон, Глок, Ковалаинен и осмопласираниот Трули.
Ферари најдобри во пласманот на конструктори
Тимот на Ферари ја освои титулата во конкуренција на конструктори со 172 освоени бода. Мекларен на крајот е втор со 151 бод, а Кубица и Хајдфилд за БМВ Заубер собраа 135. Четврти е Рено, а петти Тојота.

Маса не можеше да ги скрие солзите
“Горд сум на оваа трка и на тимот. Горд сум на луѓето кои ме поддржуваат. Направив се како што треба и мислев дека тоа ќе вроди со плод. Но на крајот Луис го минал Глок и тоа навистина измеша кај мене многу емоции. Тоа е трката. Трката завршува кога ќе падне знаменцето. Ние треба да сме горди за тоа што го одработивме. Од овој ден во мојот живот ќе научам многу. Емотивно сум потресен. Знам како да губам и како да победувам. Се надевам дека ќе се вратиме овде друг пат со титула. Ова е уште еден ден. Многу сум горд. Ќе ја напуштам пистата денеска со крената глава.” - изјави Бразилецот Маса веднаш по трката, притоа не можејќи да ги скрие солзите.
www.sportdenes.com

Титула без сјај: Хамилтон шампион во режија на Тимо Глоk
Луис Хамилтон е новиот светски шампион. Пилотот на Мекларен ја осигура титулата во последните стотина метри на трката за Големата награда на Бразил, благодарение на пријателскиот гест на Тимо Глок, кој му го препушти петтото место. Фелипе Маса ја однесе победата, во рацето го држеше епитетот светски шампион се до самиот финиш... Хамилтон ја осигура титулата апсолутно во последните метри од трката. Имено, беше на петтото место, но Фетел го мина на неколку кругови пред крајот и го помести на шестото место што за Хамилтон не беше доволно за титула. Но, само неколку метри пред целта, четвртопласираниот Глок наеднаш успори, ги пропушти Хамилтон и Фетел, па Британецот ја освои титулата во режија на Германецот Глок.
Фелипе Маса направи се што можеше, славеше пред домашната публика, но тоа не му беше доволно за конечно славје.
Маса на крајот освои десет бода, Хамилтон четири и на крајот пилотот на Мекларен има вкупно 99 бодови наспроти 98 колку собра возачот на Ферари.
Трката започна драматично, дождот во Бразил го одложи стартот десетина минути. Но набрзо дождот престана, а стазата брзо се исуши бидејќи температурата беше висока.
Но дождот на самиот крај повторно ја закомплицира ситуацијата на шест круга пред крај на трката. Возачите повторно отидоа во боксот по гуми за дожд. Кога Маса мина низ целта, Хамилтон сеуште беше на шестото место и почна неопишливо славје во Ферари. Но, потоа се појави Глок и режираше една од најинтересните завршници во Формула 1.
Покрај Маса на пиедесталот денеска се искачија и второпласираниот пилот на Рено, и третопласираниот клубски колега на Маса, Кими Раиконен. На денешната трка бодови уште освоија Фетел, новиот шампион Хамилтон, Глок, Ковалаинен и осмопласираниот Трули.
Ферари најдобри во пласманот на конструктори
Тимот на Ферари ја освои титулата во конкуренција на конструктори со 172 освоени бода. Мекларен на крајот е втор со 151 бод, а Кубица и Хајдфилд за БМВ Заубер собраа 135. Четврти е Рено, а петти Тојота.

Маса не можеше да ги скрие солзите
“Горд сум на оваа трка и на тимот. Горд сум на луѓето кои ме поддржуваат. Направив се како што треба и мислев дека тоа ќе вроди со плод. Но на крајот Луис го минал Глок и тоа навистина измеша кај мене многу емоции. Тоа е трката. Трката завршува кога ќе падне знаменцето. Ние треба да сме горди за тоа што го одработивме. Од овој ден во мојот живот ќе научам многу. Емотивно сум потресен. Знам како да губам и како да победувам. Се надевам дека ќе се вратиме овде друг пат со титула. Ова е уште еден ден. Многу сум горд. Ќе ја напуштам пистата денеска со крената глава.” - изјави Бразилецот Маса веднаш по трката, притоа не можејќи да ги скрие солзите.
www.sportdenes.com

за ова болдираното зборувам...

Of more.E ajde sea vaka
Ima interesna osobina na coveckiot mozok toa e :Saka da go slusne toa sto nemu mu odgovara,a toa sto ne go ignorira.....PREVOD:
Znaci ti ne veruvas na statistiki,na massa sto prizna poraz(RESPEKT) i ne prokomentira nisto,na ferarri,na tojota,i na hamilton.
A slepo se fakas za nekoj si olje dojle makedonski sportski novinar u vesnik i mi iskazuvs fakti, koj sto pak go slusa voditelot na Kanal 5 koj vcera uste sto javno ne kaza sakam da i go svirnam na onaa crnata.

E toa ti e taa covecka osobina svakas :smir: Kulirajte sea cekajte druga godina.

за ова болдираното зборувам...
А јас цело време зборувам за ова

"Но, бидејќи Glock возеше со гуми за суво, не можеше да ја задржи четвртата позиција и беше поминат и од Vettel и од Hamilton, со што Британецот ја освои титулата. Значи сите сомневања околу пуштањето на Hamilton од страна на Glock се отфрлаат, од едноставна причина што со тие гуми Германецот немаше никаква можност да затвори или да ја задржи позицијата, a самата четврта позиција тој ја доби бидејќи не влезе во боксот да стави гуми за дожд."

линк

Точно е дека само возачите на Тојота не влезеа во пит, со цел да добијат некое место плус.
Ама стратегијата не им успеа како они што очекувале, они сигурно не се рачунале дека ке испаднат пред Хамилтон, а и кога се ги планирале тиа работи Фетел не го беше минал Хамилтон, така да кога видеја дека Хамилтон ке ја изгубе титулата поради нив се повлечеа во последен момент, нема сомневање дека титулата му е поклонета,Хамилтон цело време возеше како ретардиран, такви шампиони не се шампиони.
Болидот може да биде многу спор на дожд со гуми за суво, ама делот каде е поминат немаше многу вода а и не е некоја остра кривина за да возе како п****а.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom