Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
Добро бе Росоњерка , кажи ми дали си начекала ситуација во Формула кога еден болид вози со истрошени гуми за суво на дожд , на сметка на болиди кои возат со нови гуми соодветни на дождливите услови , свесна си за инфериорноста на оние болиди кои имаат гуми за суво ?!
Во ваква ситуација 10 секунди се губат по круг , а Глок имаше 9 секунди предност на 2 круга до крајот и беше тотално инфериорен во спореба со оние кои имаа гуми за дожд , башка што и Фетел и Хамилтон имаа нови гуми кои ги ставија на 5 круга до крајот .

Syn доволно долго гледам формула за да знам што се истрошени гуми а што е застанување и препуштање за да се освои титула!
Ова нека остане една педерска причина зашто Глок толку случајно во последната кривина подзастана и многу случајно Хамилтон за дел од секундата стана шампион.:uvo:
Колку случајности во 50десетина метри во последната трка во која се сознаваше новиот шампион.:nesvest:

Сето ова е толку неферски. Да не го престигнеше Фетел Хамилтон и да си останеше така и на тој начин Хамилтон да беше шампион верувај ферски ќе честитав титула како што секогаш ферски навивачки честитам. Но сето ова е толку не ферски и незаслужено да едноставно Хамилтон си освои титула која не ја заслужува.
Но ако има правдина ќе се сознае тоа деновиве.
Маса во сето ова испадна голем човек кој уште повеќе ќе ги освојува срцата на фановите на формула 1.

Знаеш што правеа???Правеа што сакаа,зашто Шумахер заразлика од овој педеров,имаше по 30 бода разлика пред последните 2 трки у сезона,такада немој да споредуваш баби и жаби.....

Леле да беше Шумахер кога ке земеше да ги тепа и двајцата ке летаа крвишта... а за тоа со Баричело од ист тим беа и тоа е дозволено а ова е метење..

Баш се секавам...на една трка,Баричело го пропушта Шумахер...следната пак 1-2 победа...Шуми го пушти да победи Рубенс.....+ тимски колеги...така да..

Чеканче, има разлика од пропуштање тимски колега, без разлика дали е тоа со тимска наредба или своеволно, и пропуштање на опонент во круцијална трка. Или ако не е така, лепо молим те, објасни ми како е.
Не постои човек кои може да докаже дека Глок намерно го пропуштил Хамилтон.Глок може да се оправда со 101 друга причина.И доста плачење бе.Ај в година биче боље...NOT.

Епа баш поради тоа што знам. Јес да се вози поспоро ама така... Али можеби не знаел што се случува па така немотивирано влезе во целта

Абе човек , гледам некои погрешно ме толкуваат , Формула ја гледам онака , не навивам за никого иако секогаш сум ги преферирал Финците ( Хакинен , Раиконен ) , давам свое мислење , реков , чекајте го официјалниот извештај по трката за да ги видиме вистинските причини за таквото возење на Глог .

Моите постови се аналогни на ситуации од минатото од оваа сезона и сезони претходно кога во вакви ситуации како оваа на Глок , болидите се тотално инфериорни и еден Ферари во вакви услови е нула во споредва со еден Накаџима ( доколку би имал гуми за дожд ) .

Не постои човек кои може да докаже дека Глок намерно го пропуштил Хамилтон.Глок може да се оправда со 101 друга причина.И доста плачење бе.Ај в година биче боље...NOT.

ај кажи една??

Abe nikoj vozac vo formula eden ne moze da se sporeduva so Shumi
• World championship runner-up twice - 1998 and 2006.
• 68 pole positions - more poles than any other driver in Formula 1 history.

• 91 race wins (from 250 grand prix starts) - more wins than any other driver in Formula 1 history.
• 7 world championships (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) - more than any other driver in Formula 1 history.

Ке ги проверат сеа сите болиди од фиа и ќе видат дека можеле да издржат...
Само ти надевај се.И ево да докажат дека можел да издржи Глок,како ќе го казнат Хамилтон????

Само ти надевај се.И ево да докажат дека можел да издржи,како ќе го казнат Хамилтон????

Абе знаеш ли ти колку милиони се вртат у Ф1, ферари мислиш до утре ке заборави.... ќе направат све што можат

Ако веќе коментирате, како што велите, реално, некој да поставеше снимка од последните моменти и особено да го има моментот кога Фетел и Хамилтон го поминуваат Глок, и што всушност правеше споменатиов?
Благодарам однапред.

Некој ???????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom