Ford Fiesta или i Opel Corsa

• Креатор на темата Креатор на темата DaNiMuNjA
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 јануари 2010
Мислења
126
Поени од реакции
37
Ме интересира кој од овие 2 автомобиле е подобар значи конкретно некаде сериите околу 97 година ?

Јас сум за Opel Corsa имам 1.7 дизел од 2000 год и одлична е ...

сега дискутабилно е прашањево зависи во каква состојба се колите, каков мотор носат и сл ...

Значи милсам за бензинец мотор до 1,2 1,3 и општо мисленје ми треба како се докажани предноси недостатоци итн..?

Колку за инфо и Фиестата е германска...
Инаку, јас би земал Корса, а дизел или бензин тоа е до тебе. Дизелот троши помалку но може да имаш проблеми со него, а бензинецот троши повеќе, 1.2 моторот е тегав но затоа пак во глобала бензинците на Опел се подобри од дизелашите.

Јас одам и на трета варијанта...Renault Clio. Од многу луѓе слушам многу пофални зборови за количето. Во основа имам предрасуди за французите.

Меѓу дизел и плин се думаш. Кратко: Ако немаш фамилија и да носиш триста тракатанци со кола ќе купиш бензинец + плин. Ако имаш таква потреба дизел ти е најдобро.

Форд - и бензинец и дизел
Опел - препорачливо бензинец. Дизелите кажуваат дека биле лоши (Бош пумпа слаба страна).
Поло - убав избор. Сите мотори идат во предвид. Сепак најмала опрема ќе добиеш во однос на цената и перформансите, што е голем минус.

Што и да земаш, гледај да е зачувано ;)

Јас одам и на трета варијанта...Renault Clio. Од многу луѓе слушам многу пофални зборови за количето. Во основа имам предрасуди за французите.

Меѓу дизел и плин се думаш. Кратко: Ако немаш фамилија и да носиш триста тракатанци со кола ќе купиш бензинец + плин. Ако имаш таква потреба дизел ти е најдобро.

аааа не... сега ке се караме... знаеш дека сум љубител на французи (коли нормално не сум геј:pos2:) и тука одма да ги расчистиме предрасудите...

а што се однесува до плин... зависи која кола ке ја земеш... со моето рено успеав во гепек покрај плинската боца од 30 литри и вуферот, да ставам 2 патнички торби (големи со тркалца) 2 помали торби со ситни алишта 3 кутии алат и нешто ситници по најлончиња... рака на срце немаше место више кај да се фрли еден штрафцигер, ама цела фамилија (јас, сопругата и 2 деца) отидовме и лани и годинава на одмор, без да ставам и едно најлоне во кабина.... значи изборот е до колата по тоа прашање...

е сега, вие дискутиравте за помали коли кои имаат гепечиња колку за штека цигари да се фрли... е за нив лугето измислиле плински боци што влагаат во резервната гума и тоа боци од 15 до 30 литри... значи се бира според бандажот и запремината на отворот... така да пак е гепекот слободен...

Резервната? В скут? :)))
Иначе да, јас цело време мислам за плин „тава“, не зборам за боца класична. Едно мало тркалце за резервна и ќе брка работа ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom