Football Manager 2012 - Општа дискусија

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Не мора форум, може тука да се отвори посебен подфорум, ама не дозволуваат(n)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако има доволен интерес би се отворил не е проблем тоа поготово во подфорумот „Игри“. Тука едвај оваа тема живее, само 3-4ца дискутираме и споделуваме резултати, другово све што доаѓа или бара линкови за даунлоад или пачеви или логопак или фејспак.

Само треба прво да се отворат повеќе теми па да се отвори подфорум, да не испадне да се отвори подфорумот па биде празен ко фрижидер на стечаец :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ајде петиција за отворање подфорум....сакаме да ги споделиме нашите маки и радости...

Потипшувам прв.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ако има доволен интерес би се отворил не е проблем тоа поготово во подфорумот „Игри“. Тука едвај оваа тема живее, само 3-4ца дискутираме и споделуваме резултати, другово све што доаѓа или бара линкови за даунлоад или пачеви или логопак или фејспак.

Само треба прво да се отворат повеќе теми па да се отвори подфорум, да не испадне да се отвори подфорумот па биде празен ко фрижидер на стечаец :)
Можда ќе има поголема заинтересираност, ако се отвори посебен подфорум.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Абе знам тоа али прашувам дали и јас ги финансирам, т.е. дали и моите финансии се за нив. Ако се, да ги шитнам сите од таму, ми трошат буџет само безвезе...
заеднички е payroll буџетот, т.е. платите.

Има у Б тимовите многу префорсирани играчи, кои имаат голема цена а се дупки. Но и неможеш да имаш играч над 23 години у тимот, т.е. моеш да имаш али нема да има право на настап ако Б тимот се натпреварува у Division B лигите.

Ја најчесто Б тимот го користам за да им се набие искуство на младинците кои се +19, а не до толку квалитетни да ги пратам на позајмица у појак клуб. А кога играм со јак тим и останувам у него повеќе сезони, предизвик ми е и Б тимот да го донесам у сегунда. :D
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 23:15 ---
За посебен подфорум, немора да биде само за FM ако е многу мал како таков, нека биде нешто како Football simulators, заедно со PES и FIFA. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
И мене ми стана досадно веќе со Арсенал (пред тоа со Блекбурн) 2022 година, со по 1-2 порази у сезона, се се освојува без некој голем проблем, така да не беше интересно веќе да се игра.

Сеа почнав со Сабадел од Шпанија втора лига, најслабиот тим и тим на кој му се предвидува последно место. Секако најпрво е да се обезбеди опстанок, па еве на полусезона сум 15ти, па тоа најверојатно и ќе биде обезбедено, а има големи можности на крајот да завршам и околу средината на табелата. Не купував ни продавав ништо, да видам со овие играчи како ќе ме биде. Во ниту еден натпревар не бев надигран, и со фаворитите како Ваљекано, Депортиво итн, играв тесни натпревари и многу блиску бев до освојување на бодови. Тоа е она што ми дава надеж дека со малку инвестиција наредната сезона може да се случат големи работи.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
Добра би била идеат со фудбал симулатионс подфорум :). Вака не е интеренсо тука да се раскажува кариерата :D

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Многу ми се интересни за читање оние приказни што ги има скоро на секој форум за ФМ. Убаво би било да има и некој македонски форум па сите да може да си ја раскажеме својата приказна.. :))

Еве неколку интересни од фм-балкан, има уште, а и на другите форуми ги има:

http://www.fm-balkan.com/index.php?topic=7958.0
http://www.fm-balkan.com/index.php?topic=7299.0
http://www.fm-balkan.com/index.php?topic=7383.0
Имаш Македонски сектор на ФМ-Балкан бе брат јас имам кариера таму напишано али нема скоро никој македонци и прекинав да пишувам

Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22
Sekako bi bilo mnogu podobro ako se otvori podforum... Vaka, na isto mesto se postavuvaat prasanja na site temi, se spodeluvaat rezultati, se baraat facepacks, logopacks, a se moze da bide posredeno :)
Moze da zememe primer od fm-base.co.uk i spored nivniot templejt da se napravi nesto :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас имам приказна да раскажам, ако се отвори нов подфорум. Како Сандерленд стана најмоќен клуб во Европа и како Македонија напредна 110 места на ранг листата за година и пол и четвтфиналето на ЕП.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Успеав Сабадел, најслабо рангираниот тим во Сегунда во втората сезона да го внесам во Примера. Си направив сега солидно тимче со кое би требало без проблем да обезбедам опстанок, што ми е најважно оваа сезона, па за понатаму ќе видиме.. :)
--- надополнето: 8 февруари 2012 во 01:52 ---
Првата победа во Примера. Сигурно денов ќе го прогласат за национален празник. :D

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Штотуку ја слегов играта. Кој updates или patch-ови да ги инсталирам за да нема гличови во играта и најновите трансфери да се присутни ? И како оди инсталацијата на самите ?

Kajgana Shop

На врв Bottom