Football Manager 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Ивица ЈМК
  • Време на започнување Време на започнување
на новава манчестер сити с епремногу јаки направени изгледа а????газам со нив до сега,Тевез е звероња штета шо ми се повреди 2 месеца сеа.

DSC05481.jpg

на новава манчестер сити с епремногу јаки направени изгледа а????газам со нив до сега,Тевез е звероња штета шо ми се повреди 2 месеца сеа.

Кажи шо формација играш...?

Кажи шо формација играш...?

Харт
Ричардс------Туре Коло-----Лескот-------Коларов

Бери------Де Јонг

Џејмс Милнер/А. Џонсон-------------------------Давид Силва

Тевез-------------Жо/Адебајор/Луис Фабиано

Го купив само луис фабијано од севиља за 25 милиони,колку шо му е клаузулата откупна.:smir:

Eве ги моите резултати со Астон Вила:

AstonVillaAstonVilla_Matches.png

Харт
Ричардс------Туре Коло-----Лескот-------Коларов

Бери------Де Јонг

Џејмс Милнер/А. Џонсон-------------------------Давид Силва

Тевез-------------Жо/Адебајор/Луис Фабиано

Го купив само луис фабијано од севиља за 25 милиони,колку шо му е клаузулата откупна.:smir:

Koја 4-4-2 ти е формацијава? Централните ти играат DMC или MC, а крилата ML и MR или АМL и AMR ? :)

Koја 4-4-2 ти е формацијава? Централните ти играат DMC или MC, а крилата ML и MR или АМL и AMR ? :)

централните се MC а крилата AML силва и AMR милнер и џонсон.Е сеа кај де јонг иам стаено опција на defensive а кaj бери на attacking.:smir:

Eве ги моите резултати со Астон Вила:

AstonVillaAstonVilla_Matches.png

Колку што гледам до сега перфектно ја имаш изигрено сезоната, кажи ми што формација играш и дали си приметил колку посед имаш на утакмиците зошто јас читам насекаде по форуми и пробувам да ја копирам колку може тактиката на Гвардиола на играта и некоја утакмица поседот оди до 65-70% а на некоја дома против Гетафе пример имам до 45%.Резултатите се супер само што нели е демо па загревање пред целосната игра испробувам разни варијанти .

Зависи со кој тим играш. Јас играм тактика 4-5-1 со двајца крилни играчи ( Inside Forward) и еден напаѓач. Со овој моменталниот тим на Астон Вила не е можно да имаш посед на топка поголем од 60% освен кога играш со некои тимови многу послаби од тебе. Испробувам разни варијанти, например на натпреварот со Челзи ја играв истата тактика, само со висока одбрамбена линија, контра напади и брзо темпо. Имав среќа и ги победив на гости. Со Јунајтед неможев гол да дадам, но не примив и тн.

Зборот ми е дека многу зависи од тимот со кој играш. Неможе да се игра со една иста тактика цело време, против слаби и јаки тимови.

Зависи со кој тим играш. Јас играм тактика 4-5-1 со двајца крилни играчи ( Inside Forward) и еден напаѓач. Со овој моменталниот тим на Астон Вила не е можно да имаш посед на топка поголем од 60% освен кога играш со некои тимови многу послаби од тебе. Испробувам разни варијанти, например на натпреварот со Челзи ја играв истата тактика, само со висока одбрамбена линија, контра напади и брзо темпо. Имав среќа и ги победив на гости. Со Јунајтед неможев гол да дадам, но не примив и тн.

Зборот ми е дека многу зависи од тимот со кој играш. Неможе да се игра со една иста тактика цело време, против слаби и јаки тимови.

Добро јас играм за старт на секој нов менаџер со Барса со 4-5-1 двајца крилни играчи (Иниеста- Winger attack и Меси-Inside Fw.) со Пике како ball playing defender,Бускетс како Anchor Man да помага и во одбраната пасовите ми се SHORT, темпото ептен SLOW со creative freedom too much и пресинг низ целиот терен.Резултатите се одлични имам постирано и слика една-две страни поназад ама сепак по мерак ми е и доминацијата со поседот на Барса да можам да ја имам колку толку и на играта.

Па обично играчите се љутат ако не ги санкционираш оние кои добиле црвен картон, ја обично само предупредување им праам, ретко со плата сум ги казнувал.
Второ, по победи или добри резултати ( пример, нерешено со јак противник гости ) по мечот кажи дека си задоволен од тимот, а и внимавај на прес конференциите што ке изјавиш за играчите бидејќи и тоа знае да влијае. Ја асистентот го оставам да се грижи за тоа па некад знае да изјави нешто што не треба ...

п.с. И нормално, што подобри резултати толку подобра хармонија во тимот ке владее.

п.п.с. А за 11кава, терам со истиот тренинг што го имав на 10ката, со истата тактика што ја имав на 10ката и со Тотенхем до Јануар сум прв, 2 порази имам се останато победи, без нерешено, Сити гости ги тепав, Арсенал гости исто, ги победив, Челзи дома ги победив, Јунајтед 2-0 ме победија али ги доминирав на ОТ и тн и тн. Така да, не сум апла имресиониран од ова, али се надевам дека за разлика од претходната верзија, 10 години по стартнава сезона ке има асални играчи а не истите на прсти да се бројат, по 2020 на 10ката хорор е, пример, најскап голман на Италија у играта беше 5м ДОЛАРИ, оцените му беа убиј боже ).

Dobro, igrav so Everton(i so tatkikata ti so mi ja prati) imav soliden tim, prvata sezona zavrsiv 6, vtorata, ja osvoiv PL i(zasiluvanja:robert Acquafresca, Ashley young, Marco motta, Salvatoro Bocheti) 3tata sezona pak osvovi PL i sitgnav do finale vo LS i iszubiv od RMD vo finale :( (zasiluvanja: nemav nekoe zvucno ime ramsey, a drugite so gi kupuvav bea se maldi pod 17 god. i so ovie rezultati, Squad Harmony pak mi bese slab, a ina4e uvek gi opomenuvav za crveni kartoni, koi retko gi dobivav.

<---- za FM10 zboram.

Dobro, igrav so Everton(i so tatkikata ti so mi ja prati) imav soliden tim, prvata sezona zavrsiv 6, vtorata, ja osvoiv PL i(zasiluvanja:robert Acquafresca, Ashley young, Marco motta, Salvatoro Bocheti) 3tata sezona pak osvovi PL i sitgnav do finale vo LS i iszubiv od RMD vo finale :( (zasiluvanja: nemav nekoe zvucno ime ramsey, a drugite so gi kupuvav bea se maldi pod 17 god. i so ovie rezultati, Squad Harmony pak mi bese slab, a ina4e uvek gi opomenuvav za crveni kartoni, koi retko gi dobivav.

<---- za FM10 zboram.

Им даваше нови (повредни) договори како награда од време на време?

Излезе фул низ некои страни за download, би требало во теков на денот да ја има и на торенти. Не бара крак, само треба фајлот за англиски јазик да се префрли од демото.

Кој сака торент,нека ми прати ПП.
Само не знам дали е англиска верзија,мада не е битно,ќе се среди на брзина :)

Едвај чекам да почнам со Дортмунд,цела ноќ е пред мене(утре нема школа:icon_lol:).

Кој сака торент,нека ми прати ПП.
Само не знам дали е англиска верзија,мада не е битно,ќе се среди на брзина :)

Едвај чекам да почнам со Дортмунд,цела ноќ е пред мене(утре нема школа:icon_lol:).
Ајде праќај ми!:vozbud:

Back
На врв Bottom