Football Manager 2010

F

fantomX

Гостин
Повелеле. :) Симни, стај у графикс, среди у преференсес, и воала - ќе си ги имаш логоата. :pipi:

Иначе, форумчево е одлично, можеш и други корисни работи да си најдеш... Од тактики, тренинзи, па се до амблеми на репрезентации, катаут фејспакови и тако даље...
Изиграв јас една сезона веќе со Челзи, немам пробано други формации, ама 4-3-3 е страшна. Не знам дали оти Дрогба, Агуеро и Анелка се напред, ама одлична формација. Сега Суарез место Анелка ќе оди, арно шо го обезбедив на време, и овде трансфер-банот го вметнале на Челзи. :pos2:

Не те разбирам ја избришал само сејфуваната игра па пак ја ставил или почнал наново со друг клуб? Ако е така не ми помагаш баш многу зошто јас не сакам да почнам со друг клуб глупо ми е сакам тој сејф да го играм :jaj::tapp:.
Почнал пак наново. Сејфуваното го избришал целосно. Знам, глупо е да ти прекини така особено ако ти тргнало појќе сезони со еден клуб, ама не нашол и тој решение, а и јас не би бил најсреќен да ми се случи такво нешто.
Спонав и јас оти не си единствен, и убо би било некој понавлезен во играва и да сретнал вакво нешто да кажи шо е проблемот. :toe:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Изиграв јас една сезона веќе со Челзи, немам пробано други формации, ама 4-3-3 е страшна. Не знам дали оти Дрогба, Агуеро и Анелка се напред, ама одлична формација. Сега Суарез место Анелка ќе оди, арно шо го обезбедив на време, и овде трансфер-банот го вметнале на Челзи. :pos2:
Добар си за почеток бе. :) Aгуеро е еден од најдобрите напаѓачи на играта, браво за трансферот.

А еве ти една препорака од мене, вака ко поискусен ФМ играч :), земај го дур е ефтин и млад Marco Verratti, главен играч ми е у Јуве. Еве го иначе у 2017 година:

Застрашувачки делува, знам... :pipi: Само едно од моите ѕверчиња кои допрва ќе се ујачуваат. :) Ќе ставам слики од другите другпат...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Ова истово му се случило на човеков од кај шо го изрежав моево цеде, мислам после шеста сезона. Ја избришал само сејвуваната игра и пак одново почнал, без да ја бриши цела апликација Фудбал Менаџер, и сега мислам шиба трета сезона, или втора, не знам точно....

Не те разбирам ја избришал само сејфуваната игра па пак ја ставил или почнал наново со друг клуб? Ако е така не ми помагаш баш многу зошто јас не сакам да почнам со друг клуб глупо ми е сакам тој сејф да го играм :jaj::tapp:.
Да дадеш СС(слика) нема да е лошо.

F

fantomX

Гостин
Добар си за почеток бе. :) Aгуеро е еден од најдобрите напаѓачи на играта, браво за трансферот.

А еве ти една препорака од мене, вака ко поискусен ФМ играч :), земај го дур е ефтин и млад Marco Verratti, главен играч ми е у Јуве. Еве го иначе у 2017 година:

Застрашувачки делува, знам... :pipi: Само едно од моите ѕверчиња кои допрва ќе се ујачуваат. :) Ќе ставам слики од другите другпат...
Шо браво, „се нацртав“ 52 милиони фунти, клаузулата. Ама на Малуда извадов 14 мислам, или 15 милиони фунти од Сити, Деко 5,5 милиони од Сандерленд и Калу го дадов за 10 милиони фунти на Сандерленд мислам исто. Го зедов и Тим Кејхил за 13 милиони од Евертон и Суарез го пазарив за наредна сезона (вторава, сега почнувам) за 10 милиони од Ајакс, малку пред трансфер-банот.
Сега го дадов Ешли Кол во Сити за 24 милиони фунти, Жирков ќе ој лев бек, а се думам и со дел од младинциве шо да прам, другиот дел се арни, вршат работа.

Верати фино изгледа, ама не играм со напаѓачки мидфилдери, а и овај Џош МекЕкран, 16 години во Челзи ме бендисува. Појќе барам замена за Карваљо сега, ко паднат ми е на почетоков на вторава сезона, Алекс ми е спор многу. Некој централен дефазнивец барам, со брзина и цврстина физичка пред се, да е негде 19-22 години, за едно 3-4 сезони да е целосно спремен.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Шо браво, „се нацртав“ 52 милиони фунти, клаузулата. Ама на Малуда извадов 14 мислам, или 15 милиони фунти од Сити, Деко 5,5 милиони од Сандерленд и Калу го дадов за 10 милиони фунти на Сандерленд мислам исто. Го зедов и Тим Кејхил за 13 милиони од Евертон и Суарез го пазарив за наредна сезона (вторава, сега почнувам) за 10 милиони од Ајакс, малку пред трансфер-банот.
Сега го дадов Ешли Кол во Сити за 24 милиони фунти, Жирков ќе ој лев бек, а се думам и со дел од младинциве шо да прам, другиот дел се арни, вршат работа.

Верати фино изгледа, ама не играм со напаѓачки мидфилдери, а и овај Џош МекЕкран, 16 години во Челзи ме бендисува. Појќе барам замена за Карваљо сега, ко паднат ми е на почетоков на вторава сезона, Алекс ми е спор многу. Некој централен дефазнивец барам, со брзина и цврстина физичка пред се, да е негде 19-20 години, за едно 3-4 сезони да е целосно спремен.
Добро си го зел бе, не го даваат за помалце дечките, вадат колку што можат повеќе од него. Ијако си можел Џеко за помалце да го земеш, сепак, добра зделка си направил со Агуеро, со оглед на тоа што добри пари си извадил од тие што си ги шитнал.

А за Верати... го играм како класичен средишњак (не офанзивен). Супер ми се со Маркисио у тандем, ем у напад убиваат, а и у дефанзива се ѕверови. Доволни ми се овие двајца цела средина да ми ја држат. Пред нив имам три офанзивни, и еден страјкер, 4-2-3-1 формација со други зборови.

Дефанзивци, па шо знам кого да ти предложам. Реал Гараи го даваат лесно а и за малце пари, пробај го и Запата од Удине, Сантакроче, Брено... Десен бек Рафина ми е испробан, сосем солидна опција, мада скапичок е малце.

F

fantomX

Гостин
Добро си го зел бе, не го даваат за помалце дечките, вадат колку што можат повеќе од него. Ијако си можел Џеко за помалце да го земеш, сепак, добра зделка си направил со Агуеро, со оглед на тоа што добри пари си извадил од тие што си ги шитнал.

А за Верати... го играм како класичен средишњак (не офанзивен). Супер ми се со Маркисио у тандем, ем у напад убиваат, а и у дефанзива се ѕверови. Доволни ми се овие двајца цела средина да ми ја држат. Пред нив имам три офанзивни, и еден страјкер, 4-2-3-1 формација со други зборови.

Дефанзивци, па шо знам кого да ти предложам. Реал Гараи го даваат лесно а и за малце пари, пробај го и Запата од Удине, Сантакроче, Брено... Десен бек Рафина ми е испробан, сосем солидна опција, мада скапичок е малце.
Џеко-тип ми се и Дрогба и Анелка. Анелка сакав да го продадам, ама никој го нејќеше. Така ми требаше мал, брз техничар. Видов има трансфер-буџет доволно + од трансферите, Деко и Малуда ми беа веќе продаени, го зедов Агуеро. Криво ми е за Ди Мариа. И тој можеше за така, а се земаше за 4-5 милиони фунти.

Гарај спор е некако, сега го гледав. Запата иди во обзир. Сантакроче кај игра? Николас Отаменди ми е интересен, ама изгледа ќе ми прај проблем за работна дозвола за Анлгија. Салваторе Бокети од Џенова исто сега го гледав, ќе видиме шо ќе биди.
Верати ќе го видам пак, сепак ќе зависи и од Лампард, уште ко да е 25-годишен игра, а 32 мислам ги има полни години.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Џеко-тип ми се и Дрогба и Анелка. Анелка сакав да го продадам, ама никој го нејќеше. Така ми требаше мал, брз техничар. Видов има трансфер-буџет доволно + од трансферите, Деко и Малуда ми беа веќе продаени, го зедов Агуеро. Криво ми е за Ди Мариа. И тој можеше за така, а се земаше за 4-5 милиони фунти.

Гарај спор е некако, сега го гледав. Запата иди во обзир. Сантакроче кај игра? Николас Отаменди ми е интересен, ама изгледа ќе ми прај проблем за работна дозвола за Анлгија. Салваторе Бокети од Џенова исто сега го гледав, ќе видиме шо ќе биди.
Верати ќе го видам пак, сепак ќе зависи и од Лампард, уште ко да е 25-годишен игра, а 32 мислам ги има полни години.
И Џеко е брз бе, ако е таков тип на играч, ипак располага со супер квалитети. Сепак, поарно си напраил со Агуеро. За Ди Марија, не знам, го неам баш пратено, а според оценките супер делува. Знам дека и ефтино го земаат, ја досега не сум го имал...

Сантакроче е у Наполи, освен ако не го шитнале. Бокети ти е скапичок, али вреди секое ебено евро што ќе го дадеш за него доколку го земеш. :) Отаменди е солиден исто, доста добри физички предиспозиции има.

А да, ѕирни го и Фацио од Севиља. Ѕверотина.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Ди Мариа е едно од подобрите крила кое сум го играл на ФМ, на 10.0 пачот се земаше премногу ефтино, за некои 6-7 милиони, сега на 10.3 испод 15 не можам да им го земам на Бенфика.

Фантоме Отаменди зимај го и ич не му ја мисли, во наредни 10 сезони ќе ти биде столб во одбраната, не би требало да ти прават проблем со дозволата, мене бар никогаш не ми правеле. :wink:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.081
Поени од реакции
1.638
Колку досадно ми стана сега, почнав ново со Зарагоза, од минатиот пат со Лидс шо играв едно 7 сезони ми стана досадно, ги знам сите таленти и кој колку се јача и иам успешна тактика.Јел да се дрва невидени овие, али за сезона, две ако уопште продужам да играм, ќе ги средам.

п.с ако на некој му треба нешо за менаџеров, ѕиренте ги моите постови на темава, иам ставено логоа, дресови, фејспакс, пачови и триста глупости.

Член од
11 април 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
добар е пачот 10.3? бидејќи јас сеуште го имам 10.1 па не знам дал да го ставам 10.3

Член од
7 март 2010
Мислења
201
Поени од реакции
8
Sto go igrate Dzeko?Na pocetok od sezona praese rastur,ama posle splasna.
I daj predlozete nekoj AMR i nekoj napagjac,ama da se vturi od golovi.

Член од
22 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Кој знае како да ја изрежам Football Manager бидејќи е во power iso програм е како се режи сега iso игра?

Член од
7 март 2010
Мислења
201
Поени од реакции
8
Извинете што упаѓам вака ама иам проблем.
Играм со челзи,прва сезона 4-то место и отпаднав од интер во лш во 1/4 финале.втора сезона исто сум слаб.а ги иам пасторе,родвел,џеко,ди мариа,марин,фелаини,бабакар и пак ништо.едвај победувам

Е сеа дали може да ми кажете се околу тренингот и како се праи пред сезона и после да се темпира,и остали финти.
И да ми кажете што е финтата со scout и како можам да ја користам?

И ако не ви е мака,да ми ги објасните сите цаки на играва и што им значи тоа на пример дип лајинг ово оно,ако не овде по ПП или некако.
извинете.

Ќе одговори некој,ве молам!

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Глеам го фалите Valliati, ама некако тапа е кај мене :) Некој млад играч да предложите, за во Киево-втора лига...?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Позиција,пари,сезона...?:)

Kajgana Shop

На врв Bottom