Football Manager 15

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
оваа јас ја играм со Сасуоло...прва сезона бев втор во лига 5 бода позади јуве..освоив куп...2ра сезона осоив лига европа и серија А...трета сезона освоив тројна круна...Како боза иде тактикава...над 110+ гола во сезона гарантирано даваш...Берарди успеав да го шитнам за 82 милиони на реал од што беше толку добар!! Башка паѓаат многу и асистенции...обавезно 2ца имаш во први 5 асистенти во лигата...

Кандрева секоја сезона по 10+ голови и 20+ асистенции, просечен рејтинг над 8 лабаво, награди за најдобар играч во Европа и свет. Појак за таа десна false nine позиција нема. Сакав да го земам и Берарди, ама Јуве не го даваат, а не го ни играат (n) Ама тука ми се Кеита, Андерсон и Хесе, така да немам проблем со оваа позиција.

Знаеш дека е добра тактиката кога со неа Стураро го направив играчиште. :icon_lol: Беше на трансфер листа во Јуве, го земав за 1,2 милиона, освои награда за најдобар играч у средина у Серија А и го шитнав за 40 милиони :vozbud:И со тие пари земав 3 подобри играчи од него.

Единствено имам проблем со позицијата advanced forward. Клосе си газеше во први две сезони. Икарди го земав за 15 милиона, си изгази втората и третата, па после сакаше да го продадам во Дортмунд пошто биле поголем клуб :cautious: Почна да ми прави немири у тимот и немав што да правам, па им го шитнав за 38 милиона. Сега копиљот нека ми титне кога ќе стигне до полуфинале од ЛШ или ќе освои ЛЕ. Наместо него земав еден Мексиканец што го бараше пола свет, Карлос Фиеро, ама нешто не се покажа до сеа.

Го имам и Дибала, ама до сега не ме импресионираше ни како advanced forward, ни како false nine, ама за ротација солиден е.

Чаре некое за напаѓач?

Кандрева секоја сезона по 10+ голови и 20+ асистенции, просечен рејтинг над 8 лабаво, награди за најдобар играч во Европа и свет. Појак за таа десна false nine позиција нема. Сакав да го земам и Берарди, ама Јуве не го даваат, а не го ни играат (n) Ама тука ми се Кеита, Андерсон и Хесе, така да немам проблем со оваа позиција.

Знаеш дека е добра тактиката кога со неа Стураро го направив играчиште. :icon_lol: Беше на трансфер листа во Јуве, го земав за 1,2 милиона, освои награда за најдобар играч у средина у Серија А и го шитнав за 40 милиони :vozbud:И со тие пари земав 3 подобри играчи од него.

Единствено имам проблем со позицијата advanced forward. Клосе си газеше во први две сезони. Икарди го земав за 15 милиона, си изгази втората и третата, па после сакаше да го продадам во Дортмунд пошто биле поголем клуб :cautious: Почна да ми прави немири у тимот и немав што да правам, па им го шитнав за 38 милиона. Сега копиљот нека ми титне кога ќе стигне до полуфинале од ЛШ или ќе освои ЛЕ. Наместо него земав еден Мексиканец што го бараше пола свет, Карлос Фиеро, ама нешто не се покажа до сеа.

Го имам и Дибала, ама до сега не ме импресионираше ни како advanced forward, ни како false nine, ама за ротација солиден е.

Чаре некое за напаѓач?
Luka jovic? :D :D

img

img
[DOUBLEPOST=1435057784][/DOUBLEPOST]И да едина слабост на тактикава е што ако имаш слаба одбрана и голман...т.е слаби Dc и gk примаш доста голови...али пак на крај даваш доста повеќе од тоа што примаш..просек ми 110 гола по сезона...

е ај да ја пробам и таа тактика,ви ебам тоа,таман реков не ја играм,ќе ме предомислите со постовите што ги изнапишавте :D[DOUBLEPOST=1435060239][/DOUBLEPOST]
Nemozam da ja najdam na zamunda so posledniot patch?
Aj ako imash link prati po PP
на nosteam барај,ја има

Последно уредено:
Де Бре само таа тактика остана?
Онаа од минатите постови кога беше објавена со формација 4-3-3 е многу многу подобра барем за мојот тим Самара Крилја Советов (Русија), иако ја испробав и оваа што ја фалите ама сепак не е тоа тоа..
Со Првата тактика тепам 3-0 или 4-0 со слаба одбрана играм, а со оваа Тинкерман едвај 2-1 тепам со гол во 90 минута по некоја си грешка на спротивните играчи или пак 1-1 најчесто си завршувам.. Што тактика ќе беше, само бара некој јак тим и специјализирани играчи за да успешно проработи.. Како и да е, ова срање не сакам да се повтори во ФМ16..
Еве, каде е одбивна и непрегледна за играње, одозгора само ти се менуваат клубови како чорапи :D
Никако да се задржеш на еден тим или пак на една тактика...
Luka jovic? :D :D

img

img
[DOUBLEPOST=1435057784][/DOUBLEPOST]И да едина слабост на тактикава е што ако имаш слаба одбрана и голман...т.е слаби Dc и gk примаш доста голови...али пак на крај даваш доста повеќе од тоа што примаш..просек ми 110 гола по сезона...
Од кај ти е скинот ако не е тајна.. да го испробам и јас :D

Па поентата е да се даваат голови повеќе со тактикава...Со корнерите им е полн погодок...ако функционира тоа зашто би ги стаил на дефалт?
Тоа и го зборам, со таква поставеност на корнери секоја тактика може да биде добра.

Еве ви добра тактика, со која се ствараат доста шанси и постигнуваат голови.

11113944_377943305725621_7808583636235344775_n.png

Случајно на некој да не му е познат овој скин?

Де Бре само таа тактика остана?
Онаа од минатите постови кога беше објавена со формација 4-3-3 е многу многу подобра барем за мојот тим Самара Крилја Советов (Русија), иако ја испробав и оваа што ја фалите ама сепак не е тоа тоа..
Со Првата тактика тепам 3-0 или 4-0 со слаба одбрана играм, а со оваа Тинкерман едвај 2-1 тепам со гол во 90 минута по некоја си грешка на спротивните играчи или пак 1-1 најчесто си завршувам.. Што тактика ќе беше, само бара некој јак тим и специјализирани играчи за да успешно проработи.. Како и да е, ова срање не сакам да се повтори во ФМ16..
Еве, каде е одбивна и непрегледна за играње, одозгора само ти се менуваат клубови како чорапи :D
Никако да се задржеш на еден тим или пак на една тактика...

Од кај ти е скинот ако не е тајна.. да го испробам и јас :D
Default скинот ми е..само иам симнато backround слики за играта...и затоа е вака :D

Default скинот ми е..само иам симнато backround слики за играта...и затоа е вака :D
11113944_377943305725621_7808583636235344775_n.png

Случајно на некој да не му е познат овој скин?
Axa, овој да не го знаеш како се вика, супер ми е само што го најдов само со слика а името не му го знам :D од овде ми е сликата видена https://www.facebook.com/fm2O16/pho...0.1435060737./377943305725621/?type=1&theater
Го прашав админот и не ми одговори ништо :D

е ај да ја пробам и таа тактика,ви ебам тоа,таман реков не ја играм,ќе ме предомислите со постовите што ги изнапишавте :D[DOUBLEPOST=1435060239][/DOUBLEPOST]
на nosteam барај,ја има

Ja najdov, fala ti. Sega od kaj da gi simnam emblemite, dresovite, licence pack?

Тоа и го зборам, со таква поставеност на корнери секоја тактика може да биде добра.

Еве ви добра тактика, со која се ствараат доста шанси и постигнуваат голови.
Има некаде слики да видам како е поставена формацијата и колку голови се примаат во сезона.
Со секаков тим ја препорачуваш да се почни или со некој подобар :D

Има некаде слики да видам како е поставена формацијата и колку голови се примаат во сезона.
Со секаков тим ја препорачуваш да се почни или со некој подобар :D
4-1-2-1-2 дијамант е тактикава. Иначе доста напаѓачка тактика, така да не очекувај добра одбрана. Обични резултати се 3:1, 4:2 и слични. Целта е да имаш повеќе шанси од противникот и оваа тактика тоа ти го овозможува. Како ќе заврши на крај, зависи од твоите напаѓачи. Пример има ситуации кај што тепам 5:0, а не сум имал нешто многу шанси. Наредна утакмица губам 4:0, а моите промашуваат све живо пред гол.

Иначе почни со кој сакаш, само гледај да имаш еден добар финишер во напад.

Ja najdov, fala ti. Sega od kaj da gi simnam emblemite, dresovite, licence pack?

ако сакаш краш дамп и нервози за кратко време,види на fm base имаат посебна секција за такви работи,јас од тоа не користам ништо,тапа ми е.

Ja пробувам тактикава и со слаба екипа сеа...пошо ми се сдосади сасуоло све осовив сеа ги земав алфретон од конференце норт англија како ке иде...

Ja пробувам тактикава и со слаба екипа сеа...пошо ми се сдосади сасуоло све осовив сеа ги земав алфретон од конференце норт англија како ке иде...
Alfreton ги следев оваа сезона ептен многу, во последното решавачко коло си испаднаа со дебаклот од Bristol Rovers. До последното се држеа колку-толку, сега во новата сезона се фаворит број 1 во понискиот ранг на натпреварување за да се вратат пак во конференцијата. Моја препорака за да се испроба оваа тактика е Maidstone United или Margate во конференција југ, само пример некои од тие кои се ранг повисок од оваа сезона и предизвик плус дали ќе останат во лигата или ако вреди стварно тактиката да се оствари нешто повеќе од тоа. :D
P.s Како и да е, кажи како делува од време на време пушти по некоја слика да видеме што се дешава со ботските играчи и ботската лига :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom