Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нормално дека ќе треба да поминеш обука..но, поентата ми беше дали е точно моето мислење дека доколку си добар во управување со некој авион со симулатор инсталиран на персонален компјутер, за да научиш вистински да управуваш со реален авион ( ист тип како оној во симулаторот ) би ти требало значинелно помалку време одколку кога би почнал да учиш да управуваш со авион директно, без симулатор...во право сум?Па има лекции за почеток авионот ти е во лет
јас летам FS2004
За во реалност колку и да играш пак мора да минеш обука.
Силмулаторите јас како што знам се користат за обука од американската армија и големите фирми.
BTW како што збелешав за почетници е перкаш со еден мотор.
П.С
Што е финтата со CESSNA на висина 4000 вози со 60-70 ,а на висина 1500 вози 110-140
Нормално дека ќе треба да поминеш обука..но, поентата ми беше дали е точно моето мислење дека доколку си добар во управување со некој авион со симулатор инсталиран на персонален компјутер, за да научиш вистински да управуваш со реален авион ( ист тип како оној во симулаторот ) би ти требало значинелно помалку време одколку кога би почнал да учиш да управуваш со авион директно, без симулатор...во право сум?
Јас инсталирав еден флај симулатор од микрософт...едвај полетав со авионот, а камо ли да го управувам..сложено е...се прашував..дали ако би знаел да управуваш со авион во реалниот живот, ако истиот авион на овој симулатор го управуваш перфектно..?
Druze abe 2 saati doma se macev i nikako ne uspeav da go letnam avionot. Ajde daj nekoja pomos. Pozdrav.Види Ag0rA, јас кога го инсталирав првиот Flight Simulator од Microsoft верзија 2002 , бидејки немаше кој да ми покаже ама баш ништо се мачев да научам да го користам како што треба едно година и пол. Сега после некои 4 години користење, пак не знам се за него. А ти што не ти е јасно побарај на Youtube по принципот „How to use bla,blabla on Flight simulator toj i toj„. Можеш многу работи така да научиш, а башка на секој симулатор од Мајкрософт има и школо.
Druze abe 2 saati doma se macev i nikako ne uspeav da go letnam avionot. Ajde daj nekoja pomos. Pozdrav.
http://www.electricoyster.com/electric3d/index.html
probaj so kursorot kako da pilotiras samo so eleroni,ili samo so pedali po pravec..., vo sekoj slucaj , dobro za pocetnik da "svati" ......