Flight Simulator за PC

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Jaс имам FSX и некако млитаво ми е ко за почеток... ама се учам.:vozbud:
За да научиш да ја упражњаваш како што треба ти треба време и нерви, а можеш да бараш и на Youtube за нејасни работи по принципот How to... или слично.

Знам знам.. имам правено тоа.. ама работава е што досега играв т.е. летав со тастатура и кога ќе треба да вртам неможе онака лагано да го стиснеш копчето. Или го стискаш или не.:) И така ми занесуваше мн авионот на една страна и едвај го контролирав. Ама сега си земав joystick и полесно ми е. :)

Знам знам.. имам правено тоа.. ама работава е што досега играв т.е. летав со тастатура и кога ќе треба да вртам неможе онака лагано да го стиснеш копчето. Или го стискаш или не.:) И така ми занесуваше мн авионот на една страна и едвај го контролирав. Ама сега си земав joystick и полесно ми е. :)

Е џојстик си е џојстик, само зависи каков ? Имав еден Logitec добар беше, ама сега имам Saitek и богами да ти кажам одличен е само што нема форс фитбек.

Ова симулаторов...На Мајкрософт, бара некоја си ептен јака машина?

zavisi na koi setinzi kje go igras, mene mi e se na maximum na AMD 3000+ 2gb ram i GeForce 8600GT Super 512ddr3 graficka

1.73 Ghz Intel Centrino, 512 RAM, 64 MB VGA ATI ќе праи проблеми? :/

Ќе му прави проблеми пак, ќе има мали сецкања.

A vsusnost....morate malku da se rasprasate za tehnikata na pilotiranje i reakcijata na avionot.......t.e kompletnata mehanika na letot.......smetajte deka se raboti za kontrola vo tri dimenzii .
Isto taka avionot sekogas reagira so malo zadocnuvanje, a sprotivnoto "zateganje" mora da se napravi malku pred krajot .....so eden zbor pilotiranjeto ne e video igra...:)..se tece relativno bavno...i site detali , posebno planiranjeto na letot i navigacijata se mnoogu bitni....
I ova se , ako navistina bi sakale da pilotirate.... :)

Јас сеуште ја слегнувам Microsoft Flight Simulator X Deluxe од тој торент што го постирав малце погоре и не сум летал досега....:vozbud::vozbud::pos2::pos2: Дај кажете ми што Joystick е најдобро да земам и што ми е најважно дали има борбени авиони, дали може да играш еве како на пример да флезеш во филмот Top Gun....lool:pos2::pos2:

Јас сеуште ја слегнувам Microsoft Flight Simulator X Deluxe од тој торент што го постирав малце погоре и не сум летал досега....:vozbud::vozbud::pos2::pos2: Дај кажете ми што Joystick е најдобро да земам и што ми е најважно дали има борбени авиони, дали може да играш еве како на пример да флезеш во филмот Top Gun....lool:pos2::pos2:

prvo vezbaj skolski krugovi na Cessna 182......

kabina22.jpg

prvo vezbaj skolski krugovi na Cessna 182......

kabina22.jpg
woooow...
Каков компјутер е доволен за ова?
Доволно е
CPU amd athlon 64bit x2 3600 na 2.00GHz, overklokuvan na 2.2?
1gb ddr2 na 800MHz
i graficka g force 7050 so 512mb shared memory
???
A колку кошта дополнителната опрема за компјутерот, џоестици и такви работи?

woooow...
Каков компјутер е доволен за ова?
Доволно е
CPU amd athlon 64bit x2 3600 na 2.00GHz, overklokuvan na 2.2?
1gb ddr2 na 800MHz
i graficka g force 7050 so 512mb shared memory
???
A колку кошта дополнителната опрема за компјутерот, џоестици и такви работи?

Kolku cini..??? nesto medijapan,lepak, pila i malku rabota :)
joystick ,pedali , gas i flapsovi???
1007132.jpg

nekoi 120-200 $

INAKU INTRESEN EFTIN SIMULATOR :
http://www.hangsim.com

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom