Нормално дека ќе треба да поминеш обука..но, поентата ми беше дали е точно моето мислење дека доколку си добар во управување со некој авион со симулатор инсталиран на персонален компјутер, за да научиш вистински да управуваш со реален авион ( ист тип како оној во симулаторот ) би ти требало значинелно помалку време одколку кога би почнал да учиш да управуваш со авион директно, без симулатор...во право сум?Па има лекции за почеток авионот ти е во лет
јас летам FS2004
За во реалност колку и да играш пак мора да минеш обука.
Силмулаторите јас како што знам се користат за обука од американската армија и големите фирми.
BTW како што збелешав за почетници е перкаш со еден мотор.
П.С
Што е финтата со CESSNA на висина 4000 вози со 60-70 ,а на висина 1500 вози 110-140
Нормално дека ќе треба да поминеш обука..но, поентата ми беше дали е точно моето мислење дека доколку си добар во управување со некој авион со симулатор инсталиран на персонален компјутер, за да научиш вистински да управуваш со реален авион ( ист тип како оној во симулаторот ) би ти требало значинелно помалку време одколку кога би почнал да учиш да управуваш со авион директно, без симулатор...во право сум?
Види Ag0rA, јас кога го инсталирав првиот Flight Simulator од Microsoft верзија 2002 , бидејки немаше кој да ми покаже ама баш ништо се мачев да научам да го користам како што треба едно година и пол. Сега после некои 4 години користење, пак не знам се за него. А ти што не ти е јасно побарај на Youtube по принципот „How to use bla,blabla on Flight simulator toj i toj„. Можеш многу работи така да научиш, а башка на секој симулатор од Мајкрософт има и школо.Јас инсталирав еден флај симулатор од микрософт...едвај полетав со авионот, а камо ли да го управувам..сложено е...се прашував..дали ако би знаел да управуваш со авион во реалниот живот, ако истиот авион на овој симулатор го управуваш перфектно..?
Druze abe 2 saati doma se macev i nikako ne uspeav da go letnam avionot. Ajde daj nekoja pomos. Pozdrav.Види Ag0rA, јас кога го инсталирав првиот Flight Simulator од Microsoft верзија 2002 , бидејки немаше кој да ми покаже ама баш ништо се мачев да научам да го користам како што треба едно година и пол. Сега после некои 4 години користење, пак не знам се за него. А ти што не ти е јасно побарај на Youtube по принципот „How to use bla,blabla on Flight simulator toj i toj„. Можеш многу работи така да научиш, а башка на секој симулатор од Мајкрософт има и школо.
Па зависи на што сакаш да леташ ? Пиши на кој тип на авион сакаш да пробаш, а јас ке пробам да ти пишам постапка за полетување слетување и слични работи, ОК ?Druze abe 2 saati doma se macev i nikako ne uspeav da go letnam avionot. Ajde daj nekoja pomos. Pozdrav.
Не е лошо ова...http://www.electricoyster.com/electric3d/index.html
probaj so kursorot kako da pilotiras samo so eleroni,ili samo so pedali po pravec..., vo sekoj slucaj , dobro za pocetnik da "svati" ......