Flight Simulator за PC

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Jaс имам FSX и некако млитаво ми е ко за почеток... ама се учам.:vozbud:
За да научиш да ја упражњаваш како што треба ти треба време и нерви, а можеш да бараш и на Youtube за нејасни работи по принципот How to... или слично.

Член од
3 јануари 2008
Мислења
222
Поени од реакции
3
Знам знам.. имам правено тоа.. ама работава е што досега играв т.е. летав со тастатура и кога ќе треба да вртам неможе онака лагано да го стиснеш копчето. Или го стискаш или не.:) И така ми занесуваше мн авионот на една страна и едвај го контролирав. Ама сега си земав joystick и полесно ми е. :)

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Знам знам.. имам правено тоа.. ама работава е што досега играв т.е. летав со тастатура и кога ќе треба да вртам неможе онака лагано да го стиснеш копчето. Или го стискаш или не.:) И така ми занесуваше мн авионот на една страна и едвај го контролирав. Ама сега си земав joystick и полесно ми е. :)
Е џојстик си е џојстик, само зависи каков ? Имав еден Logitec добар беше, ама сега имам Saitek и богами да ти кажам одличен е само што нема форс фитбек.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ова симулаторов...На Мајкрософт, бара некоја си ептен јака машина?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
zavisi na koi setinzi kje go igras, mene mi e se na maximum na AMD 3000+ 2gb ram i GeForce 8600GT Super 512ddr3 graficka

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
1.73 Ghz Intel Centrino, 512 RAM, 64 MB VGA ATI ќе праи проблеми? :/

Член од
27 април 2006
Мислења
176
Поени од реакции
2
Ќе му прави проблеми пак, ќе има мали сецкања.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A vsusnost....morate malku da se rasprasate za tehnikata na pilotiranje i reakcijata na avionot.......t.e kompletnata mehanika na letot.......smetajte deka se raboti za kontrola vo tri dimenzii .
Isto taka avionot sekogas reagira so malo zadocnuvanje, a sprotivnoto "zateganje" mora da se napravi malku pred krajot .....so eden zbor pilotiranjeto ne e video igra...:)..se tece relativno bavno...i site detali , posebno planiranjeto na letot i navigacijata se mnoogu bitni....
I ova se , ako navistina bi sakale da pilotirate.... :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Јас сеуште ја слегнувам Microsoft Flight Simulator X Deluxe од тој торент што го постирав малце погоре и не сум летал досега....:vozbud::vozbud::pos2::pos2: Дај кажете ми што Joystick е најдобро да земам и што ми е најважно дали има борбени авиони, дали може да играш еве како на пример да флезеш во филмот Top Gun....lool:pos2::pos2:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Јас сеуште ја слегнувам Microsoft Flight Simulator X Deluxe од тој торент што го постирав малце погоре и не сум летал досега....:vozbud::vozbud::pos2::pos2: Дај кажете ми што Joystick е најдобро да земам и што ми е најважно дали има борбени авиони, дали може да играш еве како на пример да флезеш во филмот Top Gun....lool:pos2::pos2:
prvo vezbaj skolski krugovi na Cessna 182......

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
prvo vezbaj skolski krugovi na Cessna 182......

woooow...
Каков компјутер е доволен за ова?
Доволно е
CPU amd athlon 64bit x2 3600 na 2.00GHz, overklokuvan na 2.2?
1gb ddr2 na 800MHz
i graficka g force 7050 so 512mb shared memory
???
A колку кошта дополнителната опрема за компјутерот, џоестици и такви работи?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
woooow...
Каков компјутер е доволен за ова?
Доволно е
CPU amd athlon 64bit x2 3600 na 2.00GHz, overklokuvan na 2.2?
1gb ddr2 na 800MHz
i graficka g force 7050 so 512mb shared memory
???
A колку кошта дополнителната опрема за компјутерот, џоестици и такви работи?
Kolku cini..??? nesto medijapan,lepak, pila i malku rabota :)
joystick ,pedali , gas i flapsovi???

nekoi 120-200 $

INAKU INTRESEN EFTIN SIMULATOR :
http://www.hangsim.com

Kajgana Shop

На врв Bottom