Flight Simulator за PC

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Еве малку да ни потечат лиги, каква опрема за дома:

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
ЈАс се жалам што сум дал 1000 ден за џојстик .

Ако има некој од македонски авиони или сл . слободно дајте линк

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Јас инсталирав еден флај симулатор од микрософт...едвај полетав со авионот, а камо ли да го управувам..сложено е...се прашував..дали ако би знаел да управуваш со авион во реалниот живот, ако истиот авион на овој симулатор го управуваш перфектно..?

Dr_ViRuS

Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Па има лекции за почеток авионот ти е во лет :)
јас летам FS2004
За во реалност колку и да играш пак мора да минеш обука.
Силмулаторите јас како што знам се користат за обука од американската армија и големите фирми.

BTW како што збелешав за почетници е перкаш со еден мотор.

П.С

Што е финтата со CESSNA на висина 4000 вози со 60-70 ,а на висина 1500 вози 110-140

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Па има лекции за почеток авионот ти е во лет :)
јас летам FS2004
За во реалност колку и да играш пак мора да минеш обука.
Силмулаторите јас како што знам се користат за обука од американската армија и големите фирми.

BTW како што збелешав за почетници е перкаш со еден мотор.

П.С

Што е финтата со CESSNA на висина 4000 вози со 60-70 ,а на висина 1500 вози 110-140
Нормално дека ќе треба да поминеш обука..но, поентата ми беше дали е точно моето мислење дека доколку си добар во управување со некој авион со симулатор инсталиран на персонален компјутер, за да научиш вистински да управуваш со реален авион ( ист тип како оној во симулаторот ) би ти требало значинелно помалку време одколку кога би почнал да учиш да управуваш со авион директно, без симулатор...во право сум?

Dr_ViRuS

Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Нормално дека ќе треба да поминеш обука..но, поентата ми беше дали е точно моето мислење дека доколку си добар во управување со некој авион со симулатор инсталиран на персонален компјутер, за да научиш вистински да управуваш со реален авион ( ист тип како оној во симулаторот ) би ти требало значинелно помалку време одколку кога би почнал да учиш да управуваш со авион директно, без симулатор...во право сум?

Па нормално !!!

Препорачувам играње на хард.
Во Македонија повеќе од Цесна нема да научиш

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Znam deka e off topik ama ajde pak ke si prasam. Od kade mozam da najdam ovie slemovite sto se za igri (ne znam tocno kako se vikaat) za da izgleda igrata porealna. Pozdrav.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Јас инсталирав еден флај симулатор од микрософт...едвај полетав со авионот, а камо ли да го управувам..сложено е...се прашував..дали ако би знаел да управуваш со авион во реалниот живот, ако истиот авион на овој симулатор го управуваш перфектно..?
Види Ag0rA, јас кога го инсталирав првиот Flight Simulator од Microsoft верзија 2002 , бидејки немаше кој да ми покаже ама баш ништо се мачев да научам да го користам како што треба едно година и пол. Сега после некои 4 години користење, пак не знам се за него. А ти што не ти е јасно побарај на Youtube по принципот „How to use bla,blabla on Flight simulator toj i toj„. Можеш многу работи така да научиш, а башка на секој симулатор од Мајкрософт има и школо.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Види Ag0rA, јас кога го инсталирав првиот Flight Simulator од Microsoft верзија 2002 , бидејки немаше кој да ми покаже ама баш ништо се мачев да научам да го користам како што треба едно година и пол. Сега после некои 4 години користење, пак не знам се за него. А ти што не ти е јасно побарај на Youtube по принципот „How to use bla,blabla on Flight simulator toj i toj„. Можеш многу работи така да научиш, а башка на секој симулатор од Мајкрософт има и школо.
Druze abe 2 saati doma se macev i nikako ne uspeav da go letnam avionot. Ajde daj nekoja pomos. Pozdrav.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Druze abe 2 saati doma se macev i nikako ne uspeav da go letnam avionot. Ajde daj nekoja pomos. Pozdrav.
Па зависи на што сакаш да леташ ? Пиши на кој тип на авион сакаш да пробаш, а јас ке пробам да ти пишам постапка за полетување слетување и слични работи, ОК ?
А да, на флајт симулаторот имаш и дел за обука пребарај малку, има еден тип што на Цесна ке те научи полетување, слетување...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Vo sekoj slucaj pred da pocnete so "letanje" prvo dobro objasnete si sto se slucuva so dodavanje na odredena komanda.
Vtoro ..napravete plan na letot i za najednostavniot let : skolskiot krug..

A skolskiot krug e: poletuvanjeje, poln gas,( elisata te vlece na strana..koregiras so pedala...)..drzi pravec,izvleceni flapsovi...kacuvas na 300 fita.......vovlekuvas flapsovi,svrtuvanje levo za 90(prv zaokret), kuso letanje vo kacuvanje do 1000 fita ,namaluvas gas (gledaj obrtomer..) pak levo za 90(vtor zaokret) drzis visina 1000 fita i letas paralelno so pistata koja ja gledas preku levo ramo...(gledaj variometar da bide na nula), malku ja odminuvas pistata pa svrtuvanje levo za 90 (tret zaokret) pistata ti e levo napred, popreku...ja gledas levo i letas dodeka ne se izramnis vo linija so nea..pa pak levo 90 ( cetvrtiot zaokret..) vnimavaj , ne prerano , ne predocna.... koj te nosi vo pravec na pistata, odzemas gas ...flapsovi na pola ...so dodavanje odzemanje gas koregiras priod....flapsovi do kraj.....motor na relans... (idle) poramnuvas ,nemoj mnogu visoko.....koga ke dojdes pola metro nad pista,plivas vo slojot od efektot na tloto...povlekuvas malku da dojde kriloto vo gubitok na uzgon i bap...pocnuvaat da tresat trkalata, kocnici do kraj...drzi pravec :)

Vaka vezbas,pa vezbas, pa vezbas dodeka dooobro ne se navezbas.
Posle pocnuva navigacija.....:)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ovde se importiraat INTERESNI AVIONI za FS:
http://www.jrlucariny.com/Site2008/pagina1/pagina1.html

normalno samo za onie koi veke pominale osnovna obuka na FS na nesto kako cessna 182...
nagradno prasanje: na koja strana ,zaradi ziroskopskiot moment na elisata zavlekuva cessna 182 na poletuvanje, dodeka rula, pred da odlepi?????

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Пред да го форматирам пц-то го имав Flight Simulator (не знам која верзија беше не се сеќавам, ама ми се чини дека имаше нешто Deluxe на него) ми сецкаше и тоа многу.
Може некој да ми каже кои се минималните и препорачените конфигурации за ова чудо? Што машина треба да имам за ова да работи во "полн капацитет"....:salut::kesa::kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom