Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Здеаво имам nexus 5x. Ми се блолирс мобилнио неможеше да се укл се бчокираше среде уклучување , па му инсталирав TWRP. И сменав 500 ромој никако не сака да се укл а се инталира се во ред. Што е проблемо ?
Ако било soft brick со рефлаш би требало да се среди, штом си сменил ромови а пак не се уклучува можда е hard brick ама не сум сигурен нека каже некој поискусен, ја сум се соочил само со софт брик до сеа

Дечки, да не знаете некој да менува екран на Huawei Mate S, конкретно ? Моделот е од 2016та чинам, и никој до сега не менува. Телефонот ми е ептен драг, па сакам да го поправам.

Дечки, да не знаете некој да менува екран на Huawei Mate S, конкретно ? Моделот е од 2016та чинам, и никој до сега не менува. Телефонот ми е ептен драг, па сакам да го поправам.
Бидејќи нема побарувачка за овој модел кој е редок кај нас, снајди се нарачај го преку нет комплет екран со тач за монтажа не е проблем пиши кога ќе стигне само

Некој да не знае колку би ме коштало менување на комплет екран и тач за алкател идол 3 модел 6039?

Јас најдов на нет да нарачам ама за местење малце ми е проблем, малце компллицирано е.

Некој да не знае колку би ме коштало менување на комплет екран и тач за алкател идол 3 модел 6039?

Јас најдов на нет да нарачам ама за местење малце ми е проблем, малце компллицирано е.
Може за промена само монтажа, ќе ти пишам на ПП

Колку е отприлика промена на комплет дисплеј на Самсунг А5 2016?

Имам Huawei P10 донесен од странство, а и таму е декодиран за да може да работи и со нашиве картички, но проблемот е што не можам да направам system update ми излегува некој линк и не може да се направи update ниту да се направи фабрички ресет. Дали нешто не е добро направено со декодирањето или не знам што, па сакав да прашам дали тоа некако може да се среди за да си функционира како што треба?

Имам Huawei P10 донесен од странство, а и таму е декодиран за да може да работи и со нашиве картички, но проблемот е што не можам да направам system update ми излегува некој линк и не може да се направи update ниту да се направи фабрички ресет. Дали нешто не е добро направено со декодирањето или не знам што, па сакав да прашам дали тоа некако може да се среди за да си функционира како што треба?
Најверојатно ако е рутиран нема да може апдејт ... пробај смени му софтвер, како и да е тоа за хуавеи гуглај немам правено

• Ми се допаѓа
Reactions: E*N
Од сношти имам проблем со мојот Самсунг Ј5 (J510F/DS). Сум немал проблем со слушаките, често ги користам, ама од сношѓти секогаш кога ќе ги ставам слушалките, телефонот укочува и се рестартира. Така неколку пати.
Ставив слушалки од хуавеи, си работат, телефонот е ок.

Си дојдов дома, и зедов слушалки од Samsung galaxy Grand Prime (Кои се исти со J510) и телефонот не закочува. Ставив од Samsung (SM-T530) исто, се е во ред.

Ги пробав моите на неколку телефони моиве дефектни, тие си работат нормално.

Што може да е проблемот?

Ми треба помош на шаоми ми а1 пробав да ја инсталирам гкам без рут ама не успеав некој ако ја има инсталирано да ми објасни подобро ако може не сакам да го рутирам.

Алкател Идол 4, пукнат му е екранот и тачот не функционира. Колку би коштало нов екран?

Имам ЛГ г3 и одвреме навреме се губи вифи мрежата (ја нема 2-3 мин потоа си работи нормално некое време, потоа пак исто).
Некој да знае што може да биде?

Може ли некој да ми помогне да го средам овој проблем. Се работи за Самсунг галакси ј5 2016, престана да работи се изгаси и стискам дугмето да го уклучам и застанува на тоа Самсунг логото и несака да се уклучи. Пробав со wipe cached partition, wipe factory.. ама пак не сака, му инсталирав нов софтвер 7.1.1, пак вратив на андроид 6.0.1 ама пак истото е не сака да се уклучи. значи се си беше океј, одеднаш се изгаси и така остана. А го уклучувам ми покажвуа колку е полна батеријата и се полни без проблем.
Дали имал некој сличен проблем ?

Kade mozam da najdam serviser so ke mi go meni ekranot na Oneplus X? Prasav na 3-4 mesta mi rekoja deka nemaat delovi za toj telefon. Znaete nekoj koj mozi toa da go napravi?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom