Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да не има искуство со овластен сервис на LG, Мобико ? Локација вика дека е партизански одреди бр.101 ( до палма ) ми треба потврда и за локација !!!
Добри се, локација е до тоа факултетот за туризам мислам беше, во тој ред има и горење
доаѓа спроти лептокарија каде што се влегува во паркингот после автобуската постројка
доколку ти е уредна гаранцијата и телефонот да не е нешто физички оштетен ќе ти го средат

Поздрав луѓе . Имам 3 телефони за поправка, алкатели идол 2,идол 2с и мпоп. Скршени им се стаклата и тачот, а кај мпопот само стаклото, тачот функционира. Цена за поправка?

Добри се, локација е до тоа факултетот за туризам мислам беше, во тој ред има и горење
доаѓа спроти лептокарија каде што се влегува во паркингот после автобуската постројка
доколку ти е уредна гаранцијата и телефонот да не е нешто физички оштетен ќе ти го средат
Телефонот е фабрички не е пипнат софтверски, имав стандард апликации и е пазен и мазен со футроли и стаклени фолии. Вчера во најпотребно се исклучи, и не сакаше да се уклучи повторно, и само на вадење на батерија и повторно враќање ќе подигнеше loading screen ( LG screen ) и се гасеше ( не сака ни со пц да се поврзе ). Вака што би можело да биде по твое (LG G4 H815 sn:505 build)?

Телефонот е фабрички не е пипнат софтверски, имав стандард апликации и е пазен и мазен со футроли и стаклени фолии. Вчера во најпотребно се исклучи, и не сакаше да се уклучи повторно, и само на вадење на батерија и повторно враќање ќе подигнеше loading screen ( LG screen ) и се гасеше ( не сака ни со пц да се поврзе ). Вака што би можело да биде по твое (LG G4 H815 sn:505 build)?
Отидена е плочата.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

Процесор, прво и најчесто нешто што им рика на г4ките, ужас серија
ако ти го признаат под гаранција ќе ти сменат плоча ... после продавај
Поздрав луѓе . Имам 3 телефони за поправка, алкатели идол 2,идол 2с и мпоп. Скршени им се стаклата и тачот, а кај мпопот само стаклото, тачот функционира. Цена за поправка?
Кај првите два оди комплет екран и тач, кај м-поп само тач
цени ти пратив по ПП

Го има "утепано" бутлоадерот, затоа бара репартиционирање/Jtag.

Тоа со Samsung PC Suite ниту со Kies ниту со Odin се оправа.

(изглеа има нешто грешно флешнато преку Один и се е "мртов" уредот, претпоставувам.)

Телефонот мора да се врзе на бокс за да се "воскресене"

Барај го торте,мислам он ќе то помогне.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Имам Sony E3 и пред некој ден ми падна на плочки , екранот пајажина се направи линии на сите страни? Тачот работи. Цена за поправка?

Имам Huawei P8 Lite и ми падна на земја... екранот парче ама ептен беше ниско, е сега телефонот е сеуште под гаранција во нептун, дали би ми ја важеле гаранцијата во овој случај за да го однесам, што да правам? чаре? :mad:

Мислам дека никој не признава Гаранција за механички дефект поготово не за паѓање на земја
(освен ако не си го осигурал "каско" преку Варда осигурување)

Али, прашај у секој случај, можда ќе ти се посреќи ;)

(чаре, плати си за замена на нов екран+тач асембли)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Имам Huawei P8 Lite и ми падна на земја... екранот парче ама ептен беше ниско, е сега телефонот е сеуште под гаранција во нептун, дали би ми ја важеле гаранцијата во овој случај за да го однесам, што да правам? чаре? :mad:
физичко оштетување никој не признава, ама пробај си ја среќата прави се мутав, наудрен.

Некој да не има искуство со овластен сервис на LG, Мобико ? Локација вика дека е партизански одреди бр.101 ( до палма ) ми треба потврда и за локација !!!
троа скапи се мобико

Ако може цена одприлика за нова батерија за хтц оне м7 и промена на микрофон ? да знам дали воопшто се исплаќа да се поправа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom