Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Купив пред два дена Samsung galaxy core prime и уште откако првпат го вклучив телефонот ми стои No service и покажува дека нема мрежа а можам да примам и воспоставувам повици.Проблемот е што не можам да праќам смс пораки ( а да примам можам)Ми се појавува ова: currently unable to send your message. It wil be sent when the service becomes available.
И кога ќе одам во Settings поточно mobile networks за да сменам нешто со цел да си го решам проблемот со телефонот ми покажува insert sim card to access networks а веќе имам вметнато картичка.
Знае некој што му е на телефонот и како да го решам овој проблем?
земи нов сим

Момци ако земам од вип телефон во постпејд , шо треба да правам за да го користам по потреба во странство со други сим картички? Декодирање кај локални сервисери? Шо пари се движи оваа услуга одприлика? Поздрав

Момци ако земам од вип телефон во постпејд , шо треба да правам за да го користам по потреба во странство со други сим картички? Декодирање кај локални сервисери? Шо пари се движи оваа услуга одприлика? Поздрав
За кој телефон? не е иста цена декодирање за сите модели

Mnogu zavisi koj model. Pisi tuka.

Slicen problem kako kaj Tutor. Imam htc desire 510 od vip, a sega sum vo polska. Koga ke stavam dr karticka od polski operator, mi bara 8 cifren sim network code. Nekoj predlog za odkodiranje ?

Пред некој ден мењав тач и дисплеј на Alcatel one touch idol, почна да ми фаќа тачот сам на одредено место, па почна на повеќе места, го однесов и тој ми вика бриши го со крпичка за очила и нема да фаќа сам, и мене колку и да ми беше глупо си викам ај да пробам, и не знам како, магично долниот дел од екранот си работи сеа нормално ама горниот лев дел пак продолжува да си се стиска рандом кога и да му текне..Шо може да е? Има некакво чаре или да му го носам пак..

Може ли да се смени само тачот на идол 2,ако може колку пари е и има ли шанси после да заебава како на членот погоре :D

Може ли да се смени само тачот на идол 2,ако може колку пари е и има ли шанси после да заебава како на членот погоре :D
Неможе да се смени само тачот, туку комплет, проблемот со ресетирање беше кај 6050.
Како и да е доколку се смени ќе се провери ако ресетира нема да се монтира, не е само смени го ... комплет да се смени е 3500 ден за идол 2 т.е. 6037

Af af izgleda sum se zaewal, nekoj nesto da ne znae drug nekoe info? Meni mi rekoa deka mozelo!!
Може за околу 180-200 долари иако не поминуваат сите и зависно каков е клаудот, дали е со порака од газдата и слично
секако не се исплати мислам освен за ајФон 6

дечки може ли некој да ми каже некоја информација за декодирање(sim unlocking) на смартфони (самсунг,ајфон) треба да имаш некој софтвер или ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom