Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Имам galaxy ace и вчера ми се укочи го исклучив и од тогаш уклучување амин се уклучува до логото самсунг и тука укочува и си се рестартира цело време. Пробав да го рестартиам преку таа опцијата за ресет ту фактори сетингс ама исто е изгледа ќе треба да се преинсталира андороидот

Најдов некој туторијал на јутуб за да го преинсталирам ама не капирам на почеток како го наоѓаат ова PDA пошто изгледа е различно за секој модел. Ако може некој да ми помогне ќе ви бидам благодарен :)

Имам galaxy ace и вчера ми се укочи го исклучив и од тогаш уклучување амин се уклучува до логото самсунг и тука укочува и си се рестартира цело време. Пробав да го рестартиам преку таа опцијата за ресет ту фактори сетингс ама исто е изгледа ќе треба да се преинсталира андороидот

Најдов некој туторијал на јутуб за да го преинсталирам ама не капирам на почеток како го наоѓаат ова PDA пошто изгледа е различно за секој модел. Ако може некој да ми помогне ќе ви бидам благодарен :)

Другар што не капираш ? ако не капираш во пда или АП тоа значи дека си глуп... значи симни официјален фирвер и стави го во pda во odin и флешувај го...официјалниот FW ке го симнеш од sammobile

Другар што не капираш ? ако не капираш во пда или АП тоа значи дека си глуп... значи симни официјален фирвер и стави го во pda во odin и флешувај го...официјалниот FW ке го симнеш од sammobile

Прво искуство да чепкам ваква ствар извини во твој речник може ова се вика глуп ама ми се јавува проблем.
Симнав официјален фирвер и кога ќе отворам odin и стиснам pda на локацијата кај што е симнат фајлот не ми го препознава telefon.jpg

Прво искуство да чепкам ваква ствар извини во твој речник може ова се вика глуп ама ми се јавува проблем.
Симнав официјален фирвер и кога ќе отворам odin и стиснам pda на локацијата кај што е симнат фајлот не ми го препознава Прегледај го приврзокот 81528

Другар нели гледаш дека треба да го отвориш од winrar не се прави намутав значи симни официјален FW од саммобиле одзипуј го од winrar и во пда или во поновиов один стави го во AP (PDA) телефонот да ти биде во download mode и стисни старт тоа е тоа башка не бараш во десктоп така да FW ти е на desktop ставен

Ако нешто го брикнеш не сум ти ја крив нити па форумов така да со памет ако нешто не ти е јасно слободно обрати ми се

ти објаснив се на порака ако не ти е јасно слободно прашај ме

Користам декодиран galaxy s4 (verzion 4g LTE)
сакав апдејт да му направам за да го пробам 4г на телеком, но не сака нешто...
software update is temporarily unavailable

Има решение некое ?

Не го чепкај ич како што ти кажа крале да не го пореметиш efs фолдерот па после никогаш нема да факаш мрежа

ти објаснив се на порака ако не ти е јасно слободно прашај ме

Не го чепкај ич како што ти кажа крале да не го пореметиш efs фолдерот па после никогаш нема да факаш мрежа

готово не го дирам, него одприлика која цена би било да го продадам на мобилара за делови, бидејќи без интернет не ми користи....

готово не го дирам, него одприлика која цена би било да го продадам на мобилара за делови, бидејќи без интернет не ми користи....

А проба ли да го користиш со edge ?

А проба ли да го користиш со edge ?

Треба некое посебно подесување или ? бидејќи јас едино имам штиклирано Mobile data, и нема никаков интернет...
иако кога ми го декодираа ми напоменаа дека ќе има интернет но бавен, ај би се прилагодил некако со бавен, али со никаков интернет, џабе ми е толку моќен телефон...

Треба некое посебно подесување или ? бидејќи јас едино имам штиклирано Mobile data, и нема никаков интернет...
иако кога ми го декодираа ми напоменаа дека ќе има интернет но бавен, ај би се прилагодил некако со бавен, али со никаков интернет, џабе ми е толку моќен телефон...

Епа оди во тоа mobile data таму mobile network Access point names таму имаш internet i MMS барем вака е на S3 би требало да е исто или слично на s4 оди во интернет и избриши ги сите подесувања после воа мислам дека ке имаш едге интернет и ке ти биде по бавен

Ништо, не бидува никако...фала на помош
ќе појдам утре до мобилариве, ако даваат некој денар за делови арно, ако не...нек стои како украс дома

Attachments

• Screenshot_2014-01-08-17-38-30.png
    Screenshot_2014-01-08-17-38-30.png
    146,5 KB · Прегледи: 14
  • Screenshot_2014-01-08-17-41-14.png
    Screenshot_2014-01-08-17-41-14.png
    147,8 KB · Прегледи: 15
  • Screenshot_2014-01-08-17-41-25.png
    Screenshot_2014-01-08-17-41-25.png
    50 KB · Прегледи: 14
дечки имам самсунг с 3 мини купен пред година дена у т мобајл.. у последно време ептен ми кочи - сакам да го реинсталирам од почеток андроидот - некој туторијал клипче или упатство како би можел тоа да го направам???

дечки имам самсунг с 3 мини купен пред година дена у т мобајл.. у последно време ептен ми кочи - сакам да го реинсталирам од почеток андроидот - некој туторијал клипче или упатство како би можел тоа да го направам???
Оди во сетингс, во прајваси мислам беше ... направи фактори дата ресет
извади нешто податоци ако ти треба и врати ги после

Како да инсталирам андроид 2.2 на Самсунг Омниа 2(i8000)
Фала

Може ли телефонот од отклучен за сите картички, да се заклучи сам ?
Имам HTC Incedible S, кога го купив од Оне беше отклучен (100%, пробано), го користев припејд. Пред некој месец се префрлив на постпејд, ми сменија сим картичка. Пред 2 недели пробав да ставам Вип картичка и беше заклучен телефонот. Можно ли е таа постпејд картичка од Оне да го има заклучено телефонот? Ако не, што може да се има случено па така да се заклучи телефонот ? И како може да го решам проблемов, освен носење во некоја од мобиларите ?

Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom