Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со Blackberry Bold 9700, телефонот беше на полнач, батеријата беше до 50% полна, телефонот одеднаш се угаси и не реагира. Кога ќе го ставам на полнач светнува лед-от и свети 10тина секунди и се гаси. Пробав да ја извадам батеријата и да ја вратам, пак истото, кога ќе ја ставам батеријата свети и пак се гаси, а не реагира. Го приклучив на компјутер, го регистрираше, се активираше телефонот, се појави бел екран со батеријата со громче преку неа и толку, пак се изгаси. Во ВИП ми рекоа дека сервисот за Блекбери им е во Австрија и којзнае колку време ќе им треба да се среди. Што може да му е на телефонот и каде може да го однесам на друго место да го проверат и средат пошто стварно не ми се чека минимум месец дена ако е нешто едноставно.
Едит: средено е :party3: Но, во секој случај, каде сервисираат Блекбери во Скопје?

Имам проблем со Blackberry Bold 9700, телефонот беше на полнач, батеријата беше до 50% полна, телефонот одеднаш се угаси и не реагира. Кога ќе го ставам на полнач светнува лед-от и свети 10тина секунди и се гаси. Пробав да ја извадам батеријата и да ја вратам, пак истото, кога ќе ја ставам батеријата свети и пак се гаси, а не реагира. Го приклучив на компјутер, го регистрираше, се активираше телефонот, се појави бел екран со батеријата со громче преку неа и толку, пак се изгаси. Во ВИП ми рекоа дека сервисот за Блекбери им е во Австрија и којзнае колку време ќе им треба да се среди. Што може да му е на телефонот и каде може да го однесам на друго место да го проверат и средат пошто стварно не ми се чека минимум месец дена ако е нешто едноставно.
Едит: средено е :party3: Но, во секој случај, каде сервисираат Блекбери во Скопје?
Во зависност од дефектот, и јас ги сервисирам. :)
Овластен сервис, кој работи регуларно - сеуште нема.

--- надополнето ---

Kolku pari ke cini da se promeni ekran na Nokia 5800?

Не ја сфаќам поврзаноста на декодирање и флешувањ со менување на екран, но сепак ти пратив приватна порака со цена.

Ај овде едно прашање пошто не гледам друга соодветна тема за тоа, ми нуди еден за замена овај телефон и го проценва 3500 ден
http://www.reklama5.mk/Details.aspx...pVUnoNCJAKnuFoDvWWlBO3Z0DphIEQib4HzMkKvJ61hY= барав нешто по нет ама ми излегва само htc magic а ваков не. дали е некоја кинеска копија пошто не вервам htc некој да дава за 3500 ден

Не ја сфаќам поврзаноста на декодирање и флешувањ со менување на екран, но сепак ти пратив приватна порака со цена.[/QUOTE]

Bidejki pisuvase se za servis pa zatoa i mislam deka menuvanje na ekran spaga vo servis pa zatoa tuka pisav :)

Ај овде едно прашање пошто не гледам друга соодветна тема за тоа, ми нуди еден за замена овај телефон и го проценва 3500 ден
http://www.reklama5.mk/Details.aspx...pVUnoNCJAKnuFoDvWWlBO3Z0DphIEQib4HzMkKvJ61hY= барав нешто по нет ама ми излегва само htc magic а ваков не. дали е некоја кинеска копија пошто не вервам htc некој да дава за 3500 ден

Па и не вреди толку телефонов, стар е библија и не гледам зашто би го зел
Од 2004 година, Qtek S100 Produced by HTC. Functionally identical to i-mate JAM, O2 XDA II mini and T-Mobile MDA Compact.

http://www.gsmarena.com/qtek_s100-1172.php

и НЕМА вифи ;) телефонов не вреди ич

Дали некој може да ми помогне со декодирање на Samsung E250? Гледав низ интернет некој кодови, но не ми успева. Дали може тоа да го средам преку нет или треба да платам пари?

Земав број од Вип и имам еден стар телефон Самсунг SGH-X160 и не го прима бројот.Нешо помош дали е за декодирање пошо појма немам што да му правам.А и телефоно не вреди ни 500денари така да не планирам нешто да плакам за него.
Нешо некое кодче такво нешто.Или да си барам телефон кој ке прима Вип број.

Дали може да се декодира Нокиа Е63 купена од австралија, од оператор Optus Zoo?
И како?
И за која цена?

--- надополнето ---

И каде?

Земав број од Вип и имам еден стар телефон Самсунг SGH-X160 и не го прима бројот.Нешо помош дали е за декодирање пошо појма немам што да му правам.А и телефоно не вреди ни 500денари така да не планирам нешто да плакам за него.
Нешо некое кодче такво нешто.Или да си барам телефон кој ке прима Вип број.

Јас би за 250 денари, ама ако ти се многу тогаш имаш голем избор денеска на телефони :)

--- надополнето ---

Metono1[mkd];4103387 напиша:
Дали некој може да ми помогне со декодирање на Samsung E250? Гледав низ интернет некој кодови, но не ми успева. Дали може тоа да го средам преку нет или треба да платам пари?

Очигледно треба да платиш :)

п.с Телефонот е заклучен со SL3.

--- надополнето ---

P.S. Кодирана e со SL3 заштита.

--- надополнето ---

Многу си упорен а ?

--- надополнето ---

Aјде да ти ги завршам маките, може!
контактирај ме на: gsmhacking@live.com само не очекувај цена како нормалните SL3 30/40евра :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom