Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Imam Sony Ericsson K810i i mi rekoa deka imalo pac da mi raboti radioto bez slusalki da mu staam a i ona za hack preku blutud programce sto raboti ima takvo

fala
patch ima :D малце е комплицирано да не речам и ризично посебно сега одкако излезе цид53 платформа :/ но во секој случај ако убаво ги следиш инструкциите не би требало да се појават аномалии или да утнеш.

Nekro imam LG t5100 ne raboti kamera ne uklucuva a se drugo raboti top display i sl... kazi mi se pravi li i kolku ke cini toa pa da pominam vo alfa ako se isplati da se pravi? poz

fcuk, имам еден таков флет кабел чека, според мене мислам дека и кај тебе е флетот, но ако не те мрзи донеси да проверам :D не верувам дека е до камерата затоа што таа лежи на флетот.

leleeee help imam sagem my411x i nesakajki sum mu aknal "phone lock code" i ako ja smenam karticata (a sakam da ja smenam!!!) ke go bara kodot, a jas ne go znam! Pa zatoa, ve molam da mi pomogne nekoj so toa!:toe:

Nekro POmOoOoOos

...... Дај ми треба малце помош....Глеам за овој цид 52 има некои топици по форумиве ама страв ми е да не зезнам нешто...Имам сони ериксон w660i со тој цид 52 и сакам сам да му инсталирам оние .vpk patch-ови , флеш менија , да мењавам икони во менито , и триста глупости што може да се направат...Да ми препорачаш некој програм за флеширање,se2tool 1.11 или нешто друго , кој firmware треба што треба , како треба....Многу ме збунија сите овие теми за firmwari , patch-ови .. и 300 чуда..Ако можеш малце да ме упатиш во ова и дали си работел ти со patch-ирање на цид52 .. :( .... Фала најмногу oнапред :)

Поздрав

Necrophilia напиша:
Еј љуѓе мене вчера ми успеа ова, на една 6280 нокиа.
Беше се исправен телефонот освен саатот што не му работеше, го подесуваш пример во 17.25 и кога искачаш од менито се врака на 00.00. И јас будала со цел памет, забораив дека се работи за ББ5 платформа зимам стартерот за батерии кој е на 6.8 волти со 1200 милиампери и ја стартуваам батеријата на саатот али многу малку ни 2-3 секунди т.е. само доправ + на + - на - и пробам да го уклучам телефонот глеам нишо не праи и си реков можно е уемот да цркнал?
Идам кај еден колега го прашувам за совет и ми вика телефонот е моментално погоден за да ти служи како макета во дукан.
И го прашав воопшто нема шанси да се оживее ке си платам колку шо треба?
и ми почна да ми набројува УЕМ чип 30 евра + рака 10 евра + флешување 10 евра + декодирање 80 евра ти испага 130 евра а истиот телефон можеш да си го купиш за некои 150 евра башка ке ти остане од стариот дисплејот, флетот маската, мемориската итн... и ке си ги извадиш парите назад...

Јебеш... последниве 18 саати сум под стрес.
Не за 150те евра туку типот имаше преку 800 броеви кои соработува ширум планетава...

п.с. иначе бев во преку 6 сервиси за мобилни телефони што наводно сите ги сметаат за најдобри сервисери и на никој не му кажав од што и како ми е цркнат и сите се чудеа што му е на телефонот, го чита компјутер, на инструмент влече струја а неке да пали...

а муабетот го праев со Легија, добар семеен пријател и еден од најдобрите на балканот за мобилни...

Jas imam edna motorola c550, so slicen problem ( nisto ne mu napraviv,sam od sebe se rasipa... ) kako boltuvanoto:
Koga ke go povrzam na pc, go cita kako nekakov ured.
Koga posle dolgi opidi ( i otkako ke zapali, da go duvnes od metar oddalecenost od nego, ke se iskluci... ), ednas ke zapali, go detektira kako motorola phone ili slicno ( odamna bese, ne se secavam )....
Edvaj najdov drajveri i nekoe programce od net, go instalirav na pc,
sakav da gi prefrlam slikite sto mi se na nego,
go prefrliv imenikot i od telefonot i na SIM-ot, SMS-ite,kalendarot, ama slikite i pesnite nikako ne se prefrluvaa...
Ima nacin da se prefrlat slikite od roj mob na pc?

Jas imam edna motorola c550, so slicen problem ( nisto ne mu napraviv,sam od sebe se rasipa... ) kako boltuvanoto:
Koga ke go povrzam na pc, go cita kako nekakov ured.
Koga posle dolgi opidi ( i otkako ke zapali, da go duvnes od metar oddalecenost od nego, ke se iskluci... ), ednas ke zapali, go detektira kako motorola phone ili slicno ( odamna bese, ne se secavam )....
Edvaj najdov drajveri i nekoe programce od net, go instalirav na pc,
sakav da gi prefrlam slikite sto mi se na nego,
go prefrliv imenikot i od telefonot i na SIM-ot, SMS-ite,kalendarot, ama slikite i pesnite nikako ne se prefrluvaa...
Ima nacin da se prefrlat slikite od roj mob na pc?
па однеси го на некој сервис, нека го прегрејат - ако има ладен лем, ќе го средат или нешто слично, но во повеќето сервиси прво што ќе пробаат е софтвер да му сменат - автоматски ќе ти ги избришат податоците.

...... Дај ми треба малце помош....Глеам за овој цид 52 има некои топици по форумиве ама страв ми е да не зезнам нешто...Имам сони ериксон w660i со тој цид 52 и сакам сам да му инсталирам оние .vpk patch-ови , флеш менија , да мењавам икони во менито , и триста глупости што може да се направат...Да ми препорачаш некој програм за флеширање,se2tool 1.11 или нешто друго , кој firmware треба што треба , како треба....Многу ме збунија сите овие теми за firmwari , patch-ови .. и 300 чуда..Ако можеш малце да ме упатиш во ова и дали си работел ти со patch-ирање на цид52 .. :( .... Фала најмногу oнапред :)

Поздрав
еве ти линк во кој имаш архива, во архивата имаш туториал како да го испачуваш.
http://www.4shared.com/file/33723959/90972453/Aplicar_quick_access_patch-Se-Planet_com.html
во текот на следниве неколку недели ќе снимиме со мојот тим и видео туториал - за полесно да им биде на почетниците.

пред некој ден купив LG KE500 ама некако батеријава многу слабо ми држи ја пунев и 12 саати ама ден ипол максимум,сеа незнам дали е таква на сите или е заебано нешто кај мене?

пред некој ден купив LG KE500 ама некако батеријава многу слабо ми држи ја пунев и 12 саати ама ден ипол максимум,сеа незнам дали е таква на сите или е заебано нешто кај мене?
пожали се од таму кај што си го купил телефонот, по можност да ти ја заменат за некоја друга батерија.

како и да е можно е до првите 3-4 полнења батериите да траат малце помалку од нормалното, воедно и не ми е првпат да слушнам:
само што го купив телефонот, гланц нов а батеријата едвај еден ден трае а дадов 250 евра за телефонов, не е фер за еден ден батерија да трае а на GSMarena пишува 3-4 дена.

тоа е пред се затоа што батеријата е неправилно оформена сеуште а во поголем дел од случаевите, на луѓето новиот телефон им е интересен па нон стоп го штракаат, знаат да заборават некоја функцијја во позадина да работи како блутут и да се цица батеријата.

п.с. не ја оставај повеќе од 2-3 часа на полњач.

До пред некој ден се двоумев за купување на нов телефон до околу 10 илјади денари.
Дилемата ми беше: SE K810i или NOKIA N73

После консултации со неколку луѓе го купив К810 од причина што најважна ми беше камерата.....

Сега се соочуваам со проблем....
Претходно користев W800i кој сеуште го имам....и ми се чини дека неговата камера со 2 мегапиксели вади подобри слики од овој со 3,2 мегапискели...

Има ли некое посебно подесување за камерата зашо стварно почнува да ме живцира квалитетот на сликите...

ФАЛА

Imam dva telefona nokia e65 doneseni od anglija ako nesto ima vrska.telefonite se novi edniot e vo red a so drugiot imam problem "jas sto zboram se slusa a od drugata strena sto zboruvaat negogas ne gi slusam.molam za help

К810 има подобра камера..нешто си изместил изгледа...разгледај на gsmarena 3 и 4 страна... http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k810-review-133.php

Тие тестови на гсм и пхоне арена 100 пати сум ги прочитал....
Башка пред тоа користев W800i.
Иако К810 има многу повеќе опции, ауто модот би требало да функционира исто...
Мене авто фокусот ми прави проблем и сликите ми се заматени во авто мод.....
Иначе на лендскејп ги вади појасни........ама таму нема автофокус...

Дали некој има инсталирано пософистицирани драјвери за камерата...
Ајде со совети....

Кажете страна за ставање игри на телефон W810I

ПС КАЖЕТЕ ПОВЕЌЕ СТРАНИ!!!

Кажете страна за ставање игри на телефон W810I

ПС КАЖЕТЕ ПОВЕЌЕ СТРАНИ!!!
чекај малце ти треба страна со туториал како да ставиш игри или ти треба страна каде можеш да најдеш игри за сониериксонот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom