Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Некро::helou:

Кажи колку е звучник за Нокиа 6600? И за колку време ке го смениш?

Колку е нов 6300 и Е51 моментално?

звучник е 250 денари, звонче или бузер е 300 денари, ако е звучник за помалку од 2-3 мин, ако е бузер околу 5 мин.

6300 - 165 евра
е51 - 220 (немам моментално)

Имам СониЕриксон К 750и, последниве неколку дена, наеднаш без предупредување ми прави проблеми...Џојстикот не ги прима командите горе и десно и плус не реагираат копчињата од десната страна (оние + и - за зумирање или зголемување на гласот, како и копчето од левата страна кое беше мислам за плеер.) Ако џојстикот откажал од многу користење, што е со останативе кои на прсти можам да избројам колку сум ги употребувал ?

Помагајте, телефонот е стар само 1 година ( 2 недели по истек на гаранцијата ).

во поголемиот дел од случаевите е до капсите, 800 денари чини да се среди... но може да е и прекинат вод некој - со еден збор кажано минимални шанси да се направи, додека не се отвори телефонот и не се заменат некои делови кои најчесто ние сервисерите од искуство даваме констатација дека тие го предизвикале тој дефект неможе со сигурност да се каже, на крај краишта сум имал случаеви џоистикот да не функционира, го носеле по 3-4 сервиси низ скопјево, му менувале џоистици, водови, конторлери и капси џампери праеле а јас софтверски го поминав т.е. му сменив ером и телефонот функционираше се ок.

вака од прва - ќе пробаме софтвер ако е 400 денари, ако не капси - 800 денари, последно што би пробал џоистик 700 денари + страничните дугмиња иако чисто се сомневам дека неможе тукутака да откажат истовремено двете од еднаш :D

Дечки дали вреди да се поправа Никиа 3650, имено треба да се смени софтвер оти стариот е уништен од душмански вирус
Колку и каде би ме чинело најевтино?

дали вреди треба сам да си процениш, има луѓе што телефонот им чини 6=7000 денари а сервисот 4000 и пак не им се исплати - автоматски фрлаат 2000 денари.
колку:
иначе сервисот за 3650та е 600 денари
каде:
во било кој сервис, еве на пример - MobyBoop, MegaMobil, ZiZMobil, Alfa Mobil, D3 mobil etc...

п.с. ако ти речат дека процесорот ти е рикнат и ти бараат повеќе пари - како што е во поголемиот дел од случаевите затоа што флешувањето на овој телефон трае од 40минути па некад сум заглавил и до 3-4 саати да седам пред компјутер и затоа повеќето сервисери неќат ни да се нафаќаат да го работат за таа пара телефонов, однеси го на друго место...

но сепак би ти препорачал од некоја од горенаведениве мобилари, има многу што експериментираат.

А вака за делови колку е откупна цена кај мобиларите?

Кажи што му е поточно на телефонот не пали ?
уклучува ли лого ?
влага во мени ?

неодамна од Америка купив Apple iPhone (8 GB) и незнам каде во Скопје може да се декодира ...ако може некој да ми помогне и да ми прати на ПП...однапред фала

Кажи што му е поточно на телефонот не пали ?
уклучува ли лого ?
влага во мени ?

ти пишав на лична порака, со една апликација влезе и вирус пали ама не влегува во менито

Бошко имам еден кинески мобилен не знам што модел е...кога ќе го запалам без сим картица се си функционира како што треба, кога ќе му ја ставам картицата се пали и гаси на секои 15-20 секунди, знаеш што може да биде или ќе треба да го донесам до кај тебе...или па не ги поправаш кинескиве :)

моментално не ги сакам кинезиве т.е. ја немам опремата за нив а и некако шубе ми е да ја работам оти ниту еден нема стандарден конектор за флешување се се флешуваат со лемење жици на рапот :/ и секој има различни пинови и дрн дрн јариња... можам да те препорачам во Д3 мобил би ти го средиле за некои 6-800 денари мислам... софтвер е иначе...

неодамна од Америка купив Apple iPhone (8 GB) и незнам каде во Скопје може да се декодира ...ако може некој да ми помогне и да ми прати на ПП...однапред фала
15 е, 10 мин работа - алфа мобил, водњанска бб.

А вака за делови колку е откупна цена кај мобиларите?
во исправна состојба повеќе не се откупува... можеби некој за делови би ти понудил до кај 300/500 денари максимум, во исправна идат и по 1000/1500 зависи...

Necrophilia.Што да праам ако зеам краден телефон.Дали треба да се декодира или нешто друго да се напраи за да не ме фатат.Дали се исплати да зимам:)

пиши кој телефон и за колку пари

Dekodiram iPhone

Dekodiram iPhone vo Bitola po cena od 15 evra javete se na tel 077517252

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom