Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
imam samsung x200,i se gasi po 2-3 puti u denot.go nosev na eden servis mi go smenia softverot(mi go izbrisaa makedonskiot jazik)i mi rekoa deka ne se prai!!?ima li nekoj chare,ali najvise do 500 denari posto telefonot ne kosta poise.
fala.

проба со друга батеерија да го користиш?

Сакам да зеам мобилен од Дубаи.Е сеа, за моделот,
мора да биде 3 банд гсм,така?
Дали без разлика на тоа кој телефон го земеш,мора да го декодираш тука?
Кои телефони не би препорачале да се земат од таму?
Дали нокиите се ок?
Иначе планираат да го зимаат од фришопот што е на аеродромот.

околу 30% од дилерите во Македонија земаат од Дубаи мобилни телефони, 5% преку сила од Кина и другите европски држави а останатите земаат од Србија и Бугарија.

Додека дилерите од Србија и Бугарија земаат само од Дубаи.

ретки се телефоните кои имаат дуал бенд подршка, денеска сите се три бенд или кватр бенд :D

а за декодирањето - ништо страшно, денеска се може да се декодира. :D зависно од цената.

квалитет?

јас колку што знам, се се произведува во кина... битно е за кое држиште се произведува дотичниот производ, не постојат турки или фински мобилни, :D

постои само претставништво на Нокиа во финска која имаат фабрика од инжињери и смд електорничари кои создаваат и креираат мобилни телефони, но не и масовно да произведуваат.

вака сеа, значи иам LG KE600 и веројатно има некој софтверски проблем, значи телефонот се пали се е ок коа нема сим картица си функционира најнормално, ама коа ке стаам сим картица стално коа ке треба да се појави Idle screen по гасење на background светлото се гаси телефонот така да не функционира ни повеќе од 10 секунди. а на самиот дисплеј пишува нешто во стилот idlescreen.r2 is missing ....... има ли чаре? значи втор пут ми се дешава првиот пат ми го заменија со нов а сеа иако ми е уште под гаранција ми викаат дека е механичка оштета а телефонот нема ни една гребаница на него..може ли совет, колку кошта да се опраи зашто да се расправам со овие од германос неам намера...фала однапред

вака сеа, значи иам LG KE600 и веројатно има некој софтверски проблем, значи телефонот се пали се е ок коа нема сим картица си функционира најнормално, ама коа ке стаам сим картица стално коа ке треба да се појави Idle screen по гасење на background светлото се гаси телефонот така да не функционира ни повеќе од 10 секунди. а на самиот дисплеј пишува нешто во стилот idlescreen.r2 is missing ....... има ли чаре? значи втор пут ми се дешава првиот пат ми го заменија со нов а сеа иако ми е уште под гаранција ми викаат дека е механичка оштета а телефонот нема ни една гребаница на него..може ли совет, колку кошта да се опраи зашто да се расправам со овие од германос неам намера...фала однапред
софтвер, - 600 денари - Алфа мобил :D

сум имал слични случаеви кај многу елџиа, овој модел сеуште не ми паднал во раце ама како и да е може да се најде firmware за него, на лице место ќе ти го средам за 7-8 минути.

Брат кажи ми тоаш кај да го донесами, и кога би можел да го средиш зашо 2 месеца ги чекав овие од германос за да ми вртат некои леви приказни.поздрав

Девојка ми се враќа од Дубаи денес.сабајлево се читнавме на мсн,и многу се изненадив.Цените на фришопот на аеродромот во Дубаи биле луди.Нокиа н70 170 евра,ебате,па тука се поевтини.

Брат кажи ми тоаш кај да го донесами, и кога би можел да го средиш зашо 2 месеца ги чекав овие од германос за да ми вртат некои леви приказни.поздрав
ти кажав по пм кај ми се наоѓа сервисот?
Девојка ми се враќа од Дубаи денес.сабајлево се читнавме на мсн,и многу се изненадив.Цените на фришопот на аеродромот во Дубаи биле луди.Нокиа н70 170 евра,ебате,па тука се поевтини.
па, кој рече дека во кина или дубаи има евтини телефони?

имаат поевтини цени - доклку земаш на црно, дилерски.

кога се мисли на црно - неовластени продавачи, а кога мислам дилерски - мислам на колични што најчесто 3-4 цифрени :D

се разбира, неможеш да ја постигнеш истата цена ти што ке купиш 5-6 н73ки по 190 евра а татко ми купува по 350 парчиња, нели?

Јас ко што знам,кога го имав,беше 100 евра нов дисплеј.
Не верувам дека сега е нешто поефтин :(

Displey za SE P800,moze li da se najde?
Купи си таков стар телефон. Поефтино ти е него само дисплеј да купиш, а да не збориме дека и монтажа треба да плаќаш...:vozbud:

Imam Sony Ericsson K810i i mi rekoa deka imalo pac da mi raboti radioto bez slusalki da mu staam a i ona za hack preku blutud programce sto raboti ima takvo

fala

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom