Firefox проблеми - тука

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Незнам дали сте забележале но фајарфоксот прави ептен проблеми со favicon-те во букмарките. Толку ми ги меша и не ги вчитува секогаш што на моменти ме нервира. Кај опера нема никакви проблеми. Дали некој знае како може да се средат? Еве еден скриншот колку за илустрација

87313178hq1.jpg

Незнам дали сте забележале но фајарфоксот прави ептен проблеми со favicon-те во букмарките. Толку ми ги меша и не ги вчитува секогаш што на моменти ме нервира. Кај опера нема никакви проблеми. Дали некој знае како може да се средат? Еве еден скриншот колку за илустрација

87313178hq1.jpg
Не би сакал да ти ги покажам моите, од една страна што има иконче со М буквата ми стои од гугл знакчето, на кајгана ми стои од картмен фацата, на 24фудбал од хајфајв.. лудо. :)

Kaj мене се петка.... с... незнам што имате проблем, а имам преку 50 во листата

Clear cache и CTRL+F5 кај мене го среди проблемот... Пробај, може ќе ти помогне.
Башка, тоа е стариот favicon на Кајгана. Треба да ти покаже нов. :)

Секако пробав (кешот многу често го чистам) нејќе да помогне.
Златна опера си има опција превземи favicon :D

Треба да е подобро сега со Firefox 3.. На двојката и мене ми прави такви проблеми, но на тројката не.

Firefox проблеми тука

После букмарките, последно време се повеќе ме разочарува лисицата. Незнам дали сте приметиле прави проблеми со вчитувње и пуштање на флеш (flv) видеа. Значи се вчитува, се полне бафер и кога ќе почне да тече видеото по 2-3 секунди застанува и повеќе не мрда. Пробав се, од преинсталирање на лисицата, преинсталирање на флеш плеер, шоквејв чистење кукија, и сите прајват податоци што ги чува али безнадежно. Неам веќе идеа што може да е проблемот.

На опера, сафари, ие го нема овој проблем. Да не знае некој решение?

После букмарките, последно време се повеќе ме разочарува лисицата. Незнам дали сте приметиле прави проблеми со вчитувње и пуштање на флеш (flv) видеа. Значи се вчитува, се полне бафер и кога ќе почне да тече видеото по 2-3 секунди застанува и повеќе не мрда. Пробав се, од преинсталирање на лисицата, преинсталирање на флеш плеер, шоквејв чистење кукија, и сите прајват податоци што ги чува али безнадежно. Неам веќе идеа што може да е проблемот.

E ова да... го имав и јас. Направив Клиар прајвт дејта (на се) рестарт и почна да работи нормално...

И кај мене исто само не го најдов изворот на проблемот. Некогаш е во ред некогаш заглавува. Се сомневам дека ова почна откако ми се update-уваше на верзија 2.0.0.14. Ќе пробам некој ден со постара верзија.

Мене ова еднаш месечно ми се дешава, и само си проаѓа, не му праам ништо.

Имам инсталирано Video Downloader add-оn и имам забележано како да ми се троши повеќе сообраќај откако го инсталирав... Се распрашав по некои луѓе и ми рекоа дека пр. кога гледам спот на YouTube, add-on-от автоматско како да го зачувува моментално, што му доаѓа исто како да го симнуваш преку истиот. Дали ова може да е вистина? Истото се однесувало и за слики и песни.

Имам инсталирано Video Downloader add-оn и имам забележано како да ми се троши повеќе сообраќај откако го инсталирав... Се распрашав по некои луѓе и ми рекоа дека пр. кога гледам спот на YouTube, add-on-от автоматско како да го зачувува моментално, што му доаѓа исто како да го симнуваш преку истиот. Дали ова може да е вистина? Истото се однесувало и за слики и песни.
ag.gif
не е точно.

Односно, точно е тоа што го кажа дека СЕКОГАШ кога гледаш ЈуТуб Се зачувува спотот, но и без тој add-оn пак се зачувуваат спотовите во компјутерот. Само мал проблем би ти било да ги најдеш.

Пиши about:cache во адресата на Firefox. Доле имаш една локација во компјутерот

C:\Documents and Settings\(User)\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\(nekoj string).default\Cache

Во оваа локација ти се зачувуваат сите фајлови при користењето на интернет (како и ЈуТуб спотовите)

и мене ова ми се дешават... спуштив и бета 3ка... пак истото... а со фавикониве немам проблем...
не помага овде ни клиар кеш ни нишо...
обично ко ќе го уклучам за прв пат првото видео или првите неколку ок се ама после до 2 секунди само и толку...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom