Firefox проблеми - тука

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Читав за ова на форуми со кочењето. Инсталирајте најнова верзија на Флеш Плеерот (или преинсталирајте го)

И јас читав за тоа, небива...

Exploited bug doesn't exist in latest version of Flash

Old versions of Adobe Flash Player, perhaps the most widely used software in the world, contain known bugs that are being actively exploited online. If you are using any version of Flash Player, other than the latest, you should update to version 9.0.124.0 as soon as possible.

Early reports from Symantec said the bug being exploited was a new one. Turns out this is not the case. On Thursday, Adobe said
"Despite various reports that have been circulating, the Flash Player Standalone 9.0.124.0 and Linux Player 9.0.124.0 are NOT vulnerable to the exploits discussed in conjunction with the previously disclosed vulnerability Symantec posted on 5/27/08.

Symantec originally believed this to be a zero-day, unpatched vulnerability, but as their latest update on their Threatcon page indicates, they have now confirmed this issue does not affect any versions of Flash Player 9.0.124.0."
You can see which version of Flash Player is being used by your Web browser at the Adobe Flash tester page. You need to check every Web browser installed on your computer.

For instructions on updating Flash Player, see Time to update the Flash Player. Here's how. If you use the portable version of Firefox, see Portable Firefox and the Flash Player for instructions on updating Flash Player.

извор

ја спуштив сега новава верзија ќе ви кажам како се понашат...:salut:
едит:шо значит проверете тука и ако ја немате 9.0.124.0 спуштете го од тука

Таа верзија ја имам, ама пак ми се појавува понекогаш проблемот.

Со оглед на тоа што проблемот со флеш видеата ми се појави и на firefox 3 и opera 9.5, изгледа дека не е проблемот до browser-ите, туку до флеш плеерот, а се сомневам дека баш најновата верзија е извор на проблемот.

користам firefox 3 и не сака да ми ги инсталира додатоците (Add-ons). Кога ќе му стегнам да се инсталираат ништо не се случува. Некој да знае решение за овој проблем ???

Ја користам 3ката уште од првите бета верзии кога станаа достапни за превземање, и до сега не сум имал проблем како што го опишавте со видеа на јутјуб. Едини "проблем", ако може така да се нарече што го имам со лисицава е мноооооогу бавното лоудање (после стартање ИксПе). Главно затоа и се префрлив на бета 3ката, мислев дека ке се поправи ова колку-толку ама ништо. Прво мислев дека е поради недостатокот на рам(768мб) или општо слабата конфигурација, ама после малце гуглање излезе дека не е до тоа....

Александар

И јас имам проблеми со add-ons на Мозилата.Пробав да ги исчистам тоа од Мозила за преведување на англиски и Кајгана тулбарот, но ниту едно не се инсталираше.На 2-та одеше се супер, а на 3-та не се инсталираат.Чаре да каже некој?

Последно време незнам што и е на мозилата ама самата си прави рефреш , или неможам да отварам слики од googlе и слично , да не знае некој како можам да ја поправам.
Пробав и со нова верзија и пак истото.

attachment.php

Незнам што се дешава, на некој сајтови ми се случува вака, да неможам да дојдам до Save As...Некој знае како се поправа ова?

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    159,1 KB · Прегледи: 65
После букмарките, последно време се повеќе ме разочарува лисицата. Незнам дали сте приметиле прави проблеми со вчитувње и пуштање на флеш (flv) видеа. Значи се вчитува, се полне бафер и кога ќе почне да тече видеото по 2-3 секунди застанува и повеќе не мрда. Пробав се, од преинсталирање на лисицата, преинсталирање на флеш плеер, шоквејв чистење кукија, и сите прајват податоци што ги чува али безнадежно. Неам веќе идеа што може да е проблемот.

На опера, сафари, ие го нема овој проблем. Да не знае некој решение?

Istiot problem i jas go imam ali samo koga mi e uklucen MSN mi pravi problem stom nekoj ke se konektira na msn, ili se dopisuva, a jas sum na youtube odma se ukocuva cel firefoxot pa moram da isklucam msn da mozam da go dogledam cel klip odnovo

Тој проблем ми се јави еднаш на Mozzila 2.0.
На 3.0 се е во ред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom