Финале Лига на Шампиони: Барселона-Манчестер Јунајтед (27.05.2009,Рим)

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке владее со фудбалска Европа ?

• Барселона

Гласови: 90 54,9%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 74 45,1%

• Вкупно гласачи
    164
Статус
Затворена за нови мислења.
Нерешено мислам дека ќе биде и ќе се играат пенали.Уф немате поима колку многу очекувам 0-0 да заврши ова финале и да пукам сеир на СИТЕ.Очекувам натпревар во кој екипата која ќе има повеќе среќа да победи.Затворена игра и онаа екипа која ќе владее во средината и одбраната таа и ќе победи бидејки да бидеме реални нападот нема да има некоја позначајна улога.Гарантирам дека при било каков напад од било која екипа ќе има веќе поставено 6 играчи во одбрана од другата екипа.Веќе 4-ти ПОЗДРАВ и со среќа на двете екипи во финалето но и среќа за Масимо Бусака.

За што ќе пукаш сеир жити се ? :pos2::pos2:
За двата најдобри тимови во Европа... или пропуштив нешто :pipi:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Нашол кој да пука сеир и на што.
ЧОВЕК КОЈ ЗНАЕ ДА УЖИВА ВО ЕДЕН ФУДБАЛСКИ НАТПРЕВАР ЌЕ ГО ДОЖИВЕЕ СО ЕМОЦИИ ПА МАКАР И ДА НЕ НАВИВА ЗА НЕКОЈА ЕКИПА КОЈА ИГРА НА ТОЈ НАТПРЕВАР.ЧЕСТ НА ИСКЛУЧОЦИТЕ КАКО ТЕБЕ КОЈ САМО ГЛЕДААТ НАТПРЕВАР ЗА ДА СЕ ФАЛАТ ПРЕД ДРУГАРИТЕ КАКО БЕБИЊАТА ТЕПААТ СЕ ШТО ЌЕ ИМ ДОЈДЕ.МОЖЕБИ ЌЕ ТИ БИДЕ ПОДОБРО ДА УКЛУЧИШ УТРЕ ВЕЧЕР ЛАЈФСКОР И КОГА ЌЕ ЗАВРШИ НАТПРЕВАРОТ ДА СИ ОТИДЕШ КАЈ ДРУГАРИТЕ СО ЗНАМЕНЦЕ ОД МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД.ВАЖИ???

Галерија: Актерите го почуствуваа Олимпико
rimfinale.jpg

По пристигнувањето во Рим, фудбалерите на Барселона и Манчестер денеска ја имаа можноста да го одработат својот тренинг на Олимпико и со тоа да ја почуствуваат подлогата на која утре ке си ги одмерат силите

Нерешено мислам дека ќе биде и ќе се играат пенали.Уф немате поима колку многу очекувам 0-0 да заврши ова финале и да пукам сеир на СИТЕ.Очекувам натпревар во кој екипата која ќе има повеќе среќа да победи.Затворена игра и онаа екипа која ќе владее во средината и одбраната таа и ќе победи бидејки да бидеме реални нападот нема да има некоја позначајна улога.Гарантирам дека при било каков напад од било која екипа ќе има веќе поставено 6 играчи во одбрана од другата екипа.Веќе 4-ти ПОЗДРАВ и со среќа на двете екипи во финалето но и среќа за Масимо Бусака.
И тогаш што ќе правиме ќе треба трофејот да му го дадеме на Милан или на Челзи.

Mислам дека ке победи Манчестер....:toe:

Се надевам Барса зашто реално и заслужи титула на Европа :vozbud:

ЧОВЕК КОЈ ЗНАЕ ДА УЖИВА ВО ЕДЕН ФУДБАЛСКИ НАТПРЕВАР ЌЕ ГО ДОЖИВЕЕ СО ЕМОЦИИ ПА МАКАР И ДА НЕ НАВИВА ЗА НЕКОЈА ЕКИПА КОЈА ИГРА НА ТОЈ НАТПРЕВАР.ЧЕСТ НА ИСКЛУЧОЦИТЕ КАКО ТЕБЕ КОЈ САМО ГЛЕДААТ НАТПРЕВАР ЗА ДА СЕ ФАЛАТ ПРЕД ДРУГАРИТЕ КАКО БЕБИЊАТА ТЕПААТ СЕ ШТО ЌЕ ИМ ДОЈДЕ.МОЖЕБИ ЌЕ ТИ БИДЕ ПОДОБРО ДА УКЛУЧИШ УТРЕ ВЕЧЕР ЛАЈФСКОР И КОГА ЌЕ ЗАВРШИ НАТПРЕВАРОТ ДА СИ ОТИДЕШ КАЈ ДРУГАРИТЕ СО ЗНАМЕНЦЕ ОД МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД.ВАЖИ???
Абе смешен си. Искрено, ме боли курот што ти мислиш за мене, само јас знам како се чувствувам кога освојуваат титули, само јас знам како се чувствував лани кога ја освоивме ЛШ.
Ти си таков, само гледаш за да ги заебаваш другите, навиваш за Милан и Челзи. :pos2:

Мислам, а и сакам да победи Барса. Не ги пратам Англичаниве и не знам какви се, ама знам дека Барселона знае со сите. Само нека има многу голови за да биде напнато в крај! Па и пенали нека има по можност, иако ми се најпе*дерското и најжално нешто во еден натпревар:)

Типувам на Барселона, пристрасна сум. Манчестер не ги можам од дното на душата, така да ќе ја бодриме Барса!:vozbud:

Ќе биде возбудливо утре, кој и од овие две екипи да победи ќе биде заслужено со оглед на играта што ја покажаа изминативе месеци, но јас типувам на Манчестер Јунајтед

Не сум навивач ниту на еден од двата клуба но морам да кажам дека заслужено стигнаа до финалето бидејќи сезонава играа најатрактивен и најнапаѓачки фудбал. Инаку што се однесува до натпреварот очекувам дека ќе победи Манчестер. Сепак мислам дека тоа ќе биде изедначен натпревар со многу атрактивни потези во кој само ситници ќе решааваат и баш поради тоа им давам предност на Јунајтед. Некако ми се чини дека имаат поголемо искуство од Барса. Во секој случај со нетрпение го очекувам почетокот и нека победи подобриот:vozbud:.

Типувам на Барселона, пристрасна сум, ги обожавам. Прв клуб за кој што почнав да навивам, пред 10 - 12 години. Манчестер не ги можам од дното на душата, така да ќе ја бодриме Барса!:vozbud:

Штом Крејзи ин Лав пишува дека ќе ја бодри Барса, уплаќајте двојка на натпреваров, јас ви гарантирам. По телефони и вртат да ја молат да не навива =)

Почнаа да пристигнуваат навивачите во Рим

a4b0fe7ac42f4f36b3d678977d6579a0Barca-Unitedfans.jpg

Навивачите на Барселона и на Манчестер Јунајтед на ден пред финалето почнаа да пристигнуваат во главниот град на Италија.
Се очекува околу 67 000 фанови да го следат финалето во Рим. Од нив околу 30 000 ќе бидат фанови од Гордиот Албион, а додека 20 000 ќе дојдат од Шпанија. Мнозинството од нив ќе пристигне во среда.
Илијадници полициско обезбедување ќе биде инсталирно околу стадионот и во центарот на градот. Исто од вечерва во Рим ќе стапи во сила законот за забрана на продажба на алхохол.
Во обезбедувањето се вклучени и 1000 стујарди кои ќе бидат сместени на стадионот, потоа околу 500 волонтери од Цивилната заштита и околу 1000 сообраќајци.
Ќе има и помош од 30-тина полицајци од Англија и Шпанија кои ќе им помагаат на своите колеги од Италија.
Официјалните лица ги предупредуваат навивачите дека освен билетот, личноста ќе треба со себе да носи и лична карта за да биде пуштена да влезе и да го следи финалето. Името на Личната карта мора да се совпаѓа со тоа на тикетот инаку навивачот нема да влезе.

УЕФА очекува околу 5000 Англичани да дојдат во Рим без карта и да се обидат на црно да дојдат до нејзе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom