Финале Лига на Шампиони: Барселона-Манчестер Јунајтед (27.05.2009,Рим)

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке владее со фудбалска Европа ?

• Барселона

Гласови: 90 54,9%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 74 45,1%

• Вкупно гласачи
    164
Статус
Затворена за нови мислења.
Големата битка на титаните... значи неможам да дочекам да дојде Среда и да можам да го гледам натпреварот. Уште сега се знае дека Пеп ќе излезе на теренот да напаѓа, да напаѓа и на крај на напаѓа. Впрочем, Барселона е тим којшто незнае да се брани, посебно не сега кога ги нема Алвес и Абидал.
Очекувам ова да биде најдобро подготвениот меч од страна на Пеп, бидејќи и самиот тој изјави дека гледал видеа од скоро СИТЕ натпревари на Манчестер Јунајтед сезонава. Исто така овде не смее да се заборави Сер Алекс Фергусон, тренерот којшто пишува историја со секој негов натпревар, легендата во фудбалскиот свет.
Сакам да гледам отворен фудбал, напаѓачки. Добро е што големината на самиот терен е идентична на онаа на Камп Ноу а тоа значи дека ќе има поголема леснотија во движењето и транзицијата на топката од едната на другата страна.
Не сакам да гледам пенали утре, сакам натпреварот да биде решен во регуларните 90 минути. Нека победи подобриот.

Барселона нормално поради разбивање на монотонијата во Европа. Плус Барселона според мене сезонава пружи атомски фудбал, атрактивен, напаѓачки со многу голови и убави потези и низ цела сезона игра најдобро во Европа. Плус симпатично ми е што на клупата на Барса е Гвардиола на кого ова му е прва сезона како тренер а веќе освои 2 титули. Зашто не и највредната? Но тука е и Манчестер кој сезонава покажа доста стабилна игра на 4 фронта и секаде триумфираше. Силен противник кој секако очекува титула која до некаде и ја заслужува. Но топката е еднаква и за двете екипи. Се е можно.
Овој натпревар ке биде меч со еднакво силни екипи. Статистиката е тука некаде иста и кај двете екипи. Играчки се доволно јаки и без некои првотимци кои ке ги нема. Очекувам убав меч за око со многу голови. Затоа нека победи подобриот.

Убава сезона следевме интересни дуели и можам да кажам дека двете екипи го заслужија финалето!
не навивам ниту за БАрса ниту за Манчестер утревечер ке навивам за фер игра и многу голови!
Нека победи подобриот!

не е точно, воопшто нема да биде сличен на тој со Челзи, од проста причина што фергусон никогаш не играл бункер, и никогаш не идел на затворена формација. За разлика од Челзи, Манчестер има кадар што налага на отворен фудбал, со напади и контри, а и од друга страна Барселона исто нема да се затвори, т.е. предвидувам многу интересен натпревар со смели и ризични проигрувања, ја типувам 2+ на полувреме, 4+ конечна, иначе, титула за Манчестер!
И тој самиот знае дека ако оди отворено ќе загуби. Таков тим е Барселона, ако противникот даде простор за брзи проигрувања тогаш иновативните пасеви од Чави ќе ги искористат Анри, Ето и Меси.

Моја прогноза е дека МУ ќе оди на цврст среден ред со само еден напаѓач. Најверојатно со Тевез во нападот, а Руни и Роналдо како крила. Во никој случај со двајца напаѓачи. :toe:

Барселона мислам дека ќе победи.:helou:
Баш би сакал така да биде, па после да му ги видам фаците на тиа лигавите во Манчестер Јунајтед, посебно на најголемиот геј-плачко Роналдо :nesum:

И тој самиот знае дека ако оди отворено ќе загуби. Таков тим е Барселона, ако противникот даде простор за брзи проигрувања тогаш иновативните пасеви од Чави ќе ги искористат Анри, Ето и Меси.

Моја прогноза е дека МУ ќе оди на цврст среден ред со само еден напаѓач. Најверојатно со Тевез во нападот, а Руни и Роналдо како крила. Во никој случај со двајца напаѓачи. :toe:

Во секој случај, не очекувај ништо слично на Брса Челзи:)

Конечно , завладеа квалитетниот и интересен фудбал со Европа. Доста ми беше од Италијанци и Германци. Финалистите играат добро за око, очекувам голови. Реално гледано, останаа најдобрите.

Барселона нормално поради разбивање на монотонијата во Европа. Плус Барселона според мене сезонава пружи атомски фудбал, атрактивен, напаѓачки со многу голови и убави потези и низ цела сезона игра најдобро во Европа. Плус симпатично ми е што на клупата на Барса е Гвардиола на кого ова му е прва сезона како тренер а веќе освои 2 титули. Зашто не и највредната? Но тука е и Манчестер кој сезонава покажа доста стабилна игра на 4 фронта и секаде триумфираше. Силен противник кој секако очекува титула која до некаде и ја заслужува. Но топката е еднаква и за двете екипи. Се е можно.
Овој натпревар ке биде меч со еднакво силни екипи. Статистиката е тука некаде иста и кај двете екипи. Играчки се доволно јаки и без некои првотимци кои ке ги нема. Очекувам убав меч за око со многу голови. Затоа нека победи подобриот.
Јас не знам за каква монотонија правиме муабет. Манчестер не игра монотоно како Милан, далеку од тоа, со барса го играат најатрактивниот фудбал во светот.
Да, Барса изигра феноменална сезона но изигра и Јунајтед кој игра во доста посилна и потешка лига и успехот не може да се оспори.
За информација Јунајтед има изиграно повеќе натпревари од било кој дуг тим во Европа оваа година што е сатисфакција плус.
Кажав и погоре, очекувам фантомско финале и нека победи подобриот. Искрено нема да ми биде криво да биде Барса шампион зошто игра фудбал за разлика од некои екипи кои не го прават тоа:toe:

Гласав за Барса и за нив и ке навивам утре
а мерак ми е да гледам како губи Манчестер и плаче Кикица т.е он секако ке плаче ммм ке биде интересно за гледање:icon_lol:

а мерак ми е да гледам како губи Манчестер и плаче Кикица т.е он секако ке плаче ммм ке биде интересно за гледање:icon_lol:
Меси ќе ја освои златната топка и ако загубат зошто беше одличен оваа сезона:toe:

Во анкетата гласав за Барса како навивач но очекувам тежок натпревар , со многу голови , шанси и сл. Со среќа на двата тима и нека победи подобриот :).

Меси ќе ја освои златната топка и ако загубат зошто беше одличен оваа сезона:toe:

Премногу влијание има и кој ке освои лига на шампиони.
Ако победи Манчестер лиглено ке ја земе пак...за жал

нема да го имате тоа задоволство биди сигурна

Не знам зашто пола од вас гласавте за Барселона?зашто гази во Шпанија или заради друга работа?ако бидете сигурни дека ке победат барса, ама тука е манчестер да изненади секогаш со добрите игри...сите се надеваат дека ке изгубат ама на крај секогаш се први...нека ја дават фаворитската улога на Барса ама затоа Манчестер ке биде помотивиран

Едноставно Барса заслужува да ја освои лигата на шампионите...оваа сезона покажаа дека се најдобар тим !!! Утре навивам за БАРСА !!

Јас не знам за каква монотонија правиме муабет. Манчестер не игра монотоно како Милан, далеку од тоа, со барса го играат најатрактивниот фудбал во светот.

Не во тој смисол монотоно бе. Во смисла на клубови кои освојуваат титули. Лани беа Ман Јун. Сеа ние неутралните сакаме друг клуб. И кај успеа Милан да ги внесеш тука незнам. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom