Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
victoria (y)
od pocetok do kraj (y)

ама колку и лежеше овој дел уф перверзија ....
крајот не ме бендиса целава прича се претвори у Heat кој би рекол ...
Ама као почна она уличарски,лабаво (y)

BuQ73f5CUAAnRoz.jpg
[DOUBLEPOST=1451249552][/DOUBLEPOST]
Не сум гледал од режисеров ништо. Го сретнав филмов по нет како филм што треба да се гледа и тоа е тоа :D
Ќе видам како ќе ми легне атмосферава на режисеров.

Глеј глеј да имаш трауми после тоа :pos:

Ко за Тарантино, просечно.
Ко за ентертејнинг филмче, ок. Предолго отварање ама ајде. Ми се чини ќе ги нема многу во номинации за оскар, освен за девојката номинација за другите тешко.

Pixar ги прават најдобрите анимирани филмови. :kuracc:
Studio Ghibli's reaction to this :
giphy.gif
*
btw ќе се вратам да ве читам од кога ќе го изгледам Хејтфул 8 у кино некаде кај 7ми оти стварно немате осет со спојлери за филмови кои уште ги нема по кинава

Creed мех. Доказ дека никад нема да се повтори Роки.
Сталоне тапа, многу е опаднат, остарен.
Убер лош бокс.
Едино нешто добро беше Бјанка и Мајкл Бафер со неповторливото
get

Southpaw е боље филм и со овие 2 нека завршат веќе еднаш боскерскиве филмови пошто никад нема да го достигнат нивото на Роки и Милион Доларс Бејби.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
The Lobster (n)

Wow, не стигна ни до половина од очекувањата кои ги имав. Филмот е од лошо полошо. Секоја епизода од Black Mirror е подобра од The Lobster.
Ова ми е пример за филм кој нагласено и непотребно користи премногу симболика и притоа се губи во реализацијата.
Исто така е премногу долг, како да почнав завчера да го гледам и сега да заврши. (n)

беше до негде солиден додека беше во хотелот, потоа приказната ако воопшто ја имаше ми се изгуби

Sicario, првиот дел многу добар, исполнет со тензија на многу добар начин. Понатаму филмов не ја одржува таа констатност до крај но сепак успева да одржи некоја мистерија околу мотивите. Фотографија многу добра, посебно кадрите од жабја перспектива.

Добар Јоу, класика О Расел. Можда не е на нивото на претходните 3 ама сосема океј филм, у негов стил. Добар ми е овој режисер мене, ми одговара, вака за лабавење е скроз океј. И Де Ниро како да доживува втора младост. Џенифер сама си го вози филмов цело време, можеле боље улога на Бредли Купер да му доделат, да си ги сменеле местата со Toни би било боље.

Добар Јоу, класика О Расел. Можда не е на нивото на претходните 3 ама сосема океј филм, у негов стил. Добар ми е овој режисер мене, ми одговара, вака за лабавење е скроз океј. И Де Ниро како да доживува втора младост. Џенифер сама си го вози филмов цело време, можеле боље улога на Бредли Купер да му доделат, да си ги сменеле местата со Toни би било боље.
Од него омилен филм ми е овој http://www.imdb.com/title/tt0356721/?ref_=nv_sr_1 ако не си го гледал пушти го, мислам дека и ќе му остане еден од подобрите филмови колку и да прави понатаму.

Од него омилен филм ми е овој http://www.imdb.com/title/tt0356721/?ref_=nv_sr_1 ако не си го гледал пушти го, мислам дека и ќе му остане еден од подобрите филмови колку и да прави понатаму.
Отиде у букмаркс, таман за у Мувиспотинг 2016 :D
Мене од него Фајтер ми е врв, Бејл кине таму му ебам фацата џаначка. :D

за Спотлајт превод уште ли нема ?? Леее ќе ги у-у-у-убијам. Крид ли да го гледам бе сега... Вака лошо е кога си имаш испланирано :confused:

Лошо да не ми дојде Creed ;). Многу добар, којзнае од кога немам гледано подобар спортски филм. Сталоне на оскарите за споредна номинација :cool: . Гледам од 70тите не бил на гости кај академијата.

nikad ne sum zalel gigovi ama epten maka mi padna 40 potroseni na Hotel Transylvania 2.
nogo los, nisto od magijata zadrzano od kecot. Samo muzika napunile..

inace si pocnavne praznicno Harry Potter. Epten sum hajpnat posle prvite 2. Ko dete. :D
Мене па поарен од кецот ми беше, ама и двата лоши.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Луди Макс>Hateful Eight>Martian

Тоа се трите најбољи филмови, али Маршн е политички исправен во контекст на новата студена војна, па ќе ги победи другиве.
плус Ревнант.
Тоа се најбољите филмови оваа година.

Стар Ворс не сум го геал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom