Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
@Sass
Па добро, 60вати и не е така страшно... чести дефрости најверојатно трошат слично или повеќе. Вака бар немаш прекин во греење и не го малтретираш компресорот. Мислам дека ќе правам од старт ваков зафат во моја режија, годинава кога ќе ја инсталирам климата/климите. Или на втората клима ако отидам со Хансол, може фабрички ќе дојде со грејач.

А тоа за Нео и слични клими/инвертор со Тошиба (или други звучни имиња) компресори, повеќе пати сме збореле. Само неколку фирми во светот прават компресори, а тие компресори што се фирми како Нео -секако не се правени за да се квалитетни туку евтини. Башка климата не е само компресорот.

@Vanlok
Ако не ти е проблем да го разгледаш уредов би сакал да слушнам твое мислење дали е изводливо греење на радијатори со ваков уред кој пред се е наменет за греење вода за туширање а не за греење. Изгледот е стварно киназарија али битно грее вода до 70C а троши само 1.35KW за тие 5KW и мора бафер да има од бар 100Литра. Ова високотемпературна топлинска пумпа воздух-вода е или шо чудо е, а ценава е многу ниска за таков тип уред? Наводно монтиран е и овде кај нас и работел без проблем и за греење.
Oва дефинитивно е бољер со топлинска пумпа. Нормално не е со инвертер пошто тоа нема никакво значение за топлење на вода.

Не најдов ништо на нер, конкретно за уредов. Но како концепт не е нова идеја, уште во Сам Свој Мајстор имале на времето напис за направи сам варијанта со делови од фрижидер. Има не нет и гајдови за направи сам варијанти од клими, ако те интересира да пробашможам да побарам и да пренесам тука.
Знаеш ли можеби колку кошта ова во Бугарија?

The Croods дефинитивно најдобар анимиран филм за изминатата година, одлично. Еден од подобрите анимирани филмови во мојата сиромашна листа. Браво.

Муабетот не гледаме стари филмови? :D

I'm done here.

Да, за нив старо е се што е под 2000.

Иначе го изгледавме The Conjuring. Незнам дали само јас, ама ова е еден од најзаебаните хорори што ги имам гледано. Мој тип на приказна + одлична глума.

Предложи уште некој од овој тип филмови?:)

Дали е филмот стварно толку добра, или заради темата се форсира толку многу ?

Blue.Jasmine.2013.720p.BluRay.x264-SPARKS

Иако уште кога излезе си ветив дека нема да го гледам Last Vegas ете , некој го стави тука торентот од филмот и невероватната оценка од 7.0 на имдб ме излажаа . Викам сигурно во филм со ваква бедна тема уфрлиле некои јаки фори за да има ваква оцена.

:pos:

1.5 од мене . 0.5 ради добрата актерска екипа. Немој некој да го пуштил !

Иако уште кога излезе си ветив дека нема да го гледам Last Vegas ете , некој го стави тука торентот од филмот и невероватната оценка од 7.0 на имдб ме излажаа . Викам сигурно во филм со ваква бедна тема уфрлиле некои јаки фори за да има ваква оцена.

Што му фали на филмот? Сега не е за оскар, али не беше лош. 6ка е реална оценка за него.
Не знам што очекуваше од 4 старци ти:icon_lol: нешто како хенговер или?

Jaсно. Едино се згазив од смеење... кога ми текна Ио му закцал од неговите фамозни 8ки. :pos:

Од мене 3/10, и да ме прашаат зошто толку високо, ќе незнам да одговорам..........

Немам нерви сега рецензии да пишувам, само тука да си кажам: The Wolf of Wall Street не е филм за на кино - по вчерашната проекција во Милениум хемороиди добив. А не дека не можеле да го компресираат малце, имаше моменти без кои не би изгубил многу. Што видов јас: пари, секс, дрога, жени, пари, секс, дрога, жени, пари, секс, дрога, жени, пари... - и така до недоглед. Не дека не е добар, супер е, ама мене сепак други остварувања поголем мерак ми направија.

Lone Survivor. Типичен Американски филм. Ги направија херои, а незнам дали знаат зошто се во Авганистан. И некако пребрзо заврши, очекував повеќе акција во селото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom