Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Нели пред некое време бараше вакви предлози? :D

Еве нешто друго со јаки твистови
Identity, The man from earth, jacob's ladder, the game, american history x, 12 monkeys, vanilla sky, the ilusionist, the butterfly effect, mr nobody

Барај на гугл ќе најдеш повеќе филмови што ги немаш гледано
nova tura filmoj ? :)

Гледај го и вториот дел од трилогијата, Manderlay. Не мора во скоро време, ама барем стави си го во watchlist. Не е толку добар колку првиот, ама тоа не значи дека е лош, и плус пократок е. Третиот дел, Washington, мислам дека никогаш нема да биде сниман. За жал.
Мандерлеј обавезно со одредена (по можност поголема) пауза од Догвил. Инаку изгледа како more-of-the-same пошто Догвил и онака е 3 саати...

Со кој keyword да барам хејтерски филмови (општество, влада, систем, бла бла) како fight club, clockwork, v for vend, into the wild, revolver... предлози слични на овие?

the raid redemption, јакичок.
после долго време се појави добра олд-скул акција, и освен ти и Макс Леџенд не видов некој друг да го спомна, за мене е засега (а изгледа така и ќе остане) најдобар филм за оваа година...Новиот саундтрак од Мајк Ш. од Л.Парк е топ, баш она адреналински и викаат дека е подобар од оригиналниот

Со кој keyword да барам хејтерски филмови (општество, влада, систем, бла бла) како fight club, clockwork, v for vend, into the wild, revolver... предлози слични на овие?
Equilibrium, 1984, Children of Men, Logan's Run, They Live, Blade Runner, Never Let me go, The Island (ne ruskiot, so Scarlet Johanson e ovoj)...

keyword: dystopian movies

после долго време се појави добра олд-скул акција, и освен ти и Макс Леџенд не видов некој друг да го спомна, за мене е засега (а изгледа така и ќе остане) најдобар филм за оваа година...Новиот саундтрак од Мајк Ш. од Л.Парк е топ, баш она адреналински и викаат дека е подобар од оригиналниот

и овие 2,

1.
2.

добро, овие 2 се би рекол повеќе крими-драма (кога ќе ги спомне некој одма ми текнува и на City Of God :) ) а The Raid е појќе чиста ''balls to the wall'' акција, нешто што Сталоне се обиде безуспешно да го направи со Експ 1 и 2...
Elite Squad кецот има само 3ка на Метакритик и 5ка кај Патлиџаните иди па сфати... :confused:

Тоа значи дека за 1 ден или вечер веќе ќе има 1080p рип така? :vozbud:
па не баш
тоа е така со блу реј сорсовите, ова не е блу реј сорс
може ќе има не знам, ама не верувам

Скоро го гледав Fracture, стварно добар филм со одлична глума на Гослинг и Хопкинс. За вториов нема дилеми никогаш.

Ме интересира ваше видување за крајот на филмот. Јас си имам слика како завршил, но ме интересираат вашите.
Ако не овде, по ПП :)

Скоро го гледав Fracture, стварно добар филм со одлична глума на Гослинг и Хопкинс. За вториов нема дилеми никогаш.

Ме интересира ваше видување за крајот на филмот. Јас си имам слика како завршил, но ме интересираат вашите.
Ако не овде, по ПП :)
Одамна го гледав за да се сетам на крајот. Добар трилер ама ништо надпросечно. Добри се и двајцата но далеку од најдобрите улоги на Хопкинс, додека малиов си ја искористи шансата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom