Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.572
Мандерлеј обавезно со одредена (по можност поголема) пауза од Догвил. Инаку изгледа како more-of-the-same пошто Догвил и онака е 3 саати...
Јас мислам дека после 6+ месеци сум спремен и за овој дел... Знам дека нема да ме разочара...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Мандерлеј обавезно со одредена (по можност поголема) пауза од Догвил. Инаку изгледа како more-of-the-same пошто Догвил и онака е 3 саати...
Мора да ја спомнам и Брус Далас Хауард, која одлично се снајде како замена за Кидман во вториот дел. Претходно мислев дека добива улоги поради непотизам.
Јас мислам дека после 6+ месеци сум спремен и за овој дел... Знам дека нема да ме разочара...
Спремен си. :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Со кој keyword да барам хејтерски филмови (општество, влада, систем, бла бла) како fight club, clockwork, v for vend, into the wild, revolver... предлози слични на овие?

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
the raid redemption, јакичок.
после долго време се појави добра олд-скул акција, и освен ти и Макс Леџенд не видов некој друг да го спомна, за мене е засега (а изгледа така и ќе остане) најдобар филм за оваа година...Новиот саундтрак од Мајк Ш. од Л.Парк е топ, баш она адреналински и викаат дека е подобар од оригиналниот

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Со кој keyword да барам хејтерски филмови (општество, влада, систем, бла бла) како fight club, clockwork, v for vend, into the wild, revolver... предлози слични на овие?
Equilibrium, 1984, Children of Men, Logan's Run, They Live, Blade Runner, Never Let me go, The Island (ne ruskiot, so Scarlet Johanson e ovoj)...

keyword: dystopian movies

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
после долго време се појави добра олд-скул акција, и освен ти и Макс Леџенд не видов некој друг да го спомна, за мене е засега (а изгледа така и ќе остане) најдобар филм за оваа година...Новиот саундтрак од Мајк Ш. од Л.Парк е топ, баш она адреналински и викаат дека е подобар од оригиналниот
и овие 2,

1.
2.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
добро, овие 2 се би рекол повеќе крими-драма (кога ќе ги спомне некој одма ми текнува и на City Of God :) ) а The Raid е појќе чиста ''balls to the wall'' акција, нешто што Сталоне се обиде безуспешно да го направи со Експ 1 и 2...
Elite Squad кецот има само 3ка на Метакритик и 5ка кај Патлиџаните иди па сфати... :confused:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
One of the benefits of being beneamata, e toa shto ne gi sfakash filmovite od prva, pa sea da beshe i ti ko nego, ke mozheshe komotno po vtor pat so HD 1080p slika da go gledash, i najvazhno od sve, da uzhivash.. <3
Не вреди тој бенефит кога не би можел да сфаќам серии со паметен хумор
Ја започнав Arrested Development, али не ми иде некако

Kajgana Shop

На врв Bottom