Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Мандерлеј обавезно со одредена (по можност поголема) пауза од Догвил. Инаку изгледа како more-of-the-same пошто Догвил и онака е 3 саати...
Јас мислам дека после 6+ месеци сум спремен и за овој дел... Знам дека нема да ме разочара...

Мандерлеј обавезно со одредена (по можност поголема) пауза од Догвил. Инаку изгледа како more-of-the-same пошто Догвил и онака е 3 саати...
Мора да ја спомнам и Брус Далас Хауард, која одлично се снајде како замена за Кидман во вториот дел. Претходно мислев дека добива улоги поради непотизам.
Јас мислам дека после 6+ месеци сум спремен и за овој дел... Знам дека нема да ме разочара...
Спремен си. :)

Со кој keyword да барам хејтерски филмови (општество, влада, систем, бла бла) како fight club, clockwork, v for vend, into the wild, revolver... предлози слични на овие?

the raid redemption, јакичок.
после долго време се појави добра олд-скул акција, и освен ти и Макс Леџенд не видов некој друг да го спомна, за мене е засега (а изгледа така и ќе остане) најдобар филм за оваа година...Новиот саундтрак од Мајк Ш. од Л.Парк е топ, баш она адреналински и викаат дека е подобар од оригиналниот

Со кој keyword да барам хејтерски филмови (општество, влада, систем, бла бла) како fight club, clockwork, v for vend, into the wild, revolver... предлози слични на овие?
Equilibrium, 1984, Children of Men, Logan's Run, They Live, Blade Runner, Never Let me go, The Island (ne ruskiot, so Scarlet Johanson e ovoj)...

keyword: dystopian movies

после долго време се појави добра олд-скул акција, и освен ти и Макс Леџенд не видов некој друг да го спомна, за мене е засега (а изгледа така и ќе остане) најдобар филм за оваа година...Новиот саундтрак од Мајк Ш. од Л.Парк е топ, баш она адреналински и викаат дека е подобар од оригиналниот

и овие 2,

1.
2.

добро, овие 2 се би рекол повеќе крими-драма (кога ќе ги спомне некој одма ми текнува и на City Of God :) ) а The Raid е појќе чиста ''balls to the wall'' акција, нешто што Сталоне се обиде безуспешно да го направи со Експ 1 и 2...
Elite Squad кецот има само 3ка на Метакритик и 5ка кај Патлиџаните иди па сфати... :confused:

One of the benefits of being beneamata, e toa shto ne gi sfakash filmovite od prva, pa sea da beshe i ti ko nego, ke mozheshe komotno po vtor pat so HD 1080p slika da go gledash, i najvazhno od sve, da uzhivash.. <3
Не вреди тој бенефит кога не би можел да сфаќам серии со паметен хумор
Ја започнав Arrested Development, али не ми иде некако

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom